یک مقام سابق آمریکا: ادامه نگه داشتن مجاهدین در لیست تروریستی، غیراخلاقی و حماقت محض است

سایت سی ان بی سی 17دسامبر: گروه اقدام اجرایی، فراخوان مقامات سابق دولت آمریکا برای از لیست خارج کردن اپوزیسیون اصلی ایران مجاهدین خلق را اعلان می‌کند. 
تعدادی از مقامات عالیرتبه دولت بوش و محققین ایران در روز جمعه از دولت اوباما مصرانه خواستند تا یک گروه اپوزیسیون ایرانی را از لیست سیاه تروریستی خارج کند و از تغییر رژیم در ایران حمایت نماید.


”ادامه لیست‌گذاری دشمنان این رژیم ضدآمریکایی، ضدیهودی و ضدغربی در ایران، به این امید واهی که این اقدام به نوعی یک توافق با احمدی‌نژاد و دار و دسته‌اش را تسهیل خواهد کرد غیرقابل توجیه، غیراخلاقی و حماقت محض است“.
این مقامات در سمپوزیمی با عنوان ”تهدیدات هسته‌یی و تروریسم ایران؛ نقش اپوزیسیون”، به‌ریاست تام تانکریدو نماینده سابق کنگره که توسط گروه اقدام اجرایی (executive action، llc) ترتیب داده شده بود صحبت کردند.
مایکل ماکیسی دادستان سابق؛ تام ریج، وزیر سابق امنیت داخلی؛ فرانسس تاونسند، دستیار سابق رئیس‌جمهور در امور امنیت کشور و ضدتروریسم؛ جان بولتون، سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل؛ پرفسور رات ویج وود، دانشگاه جانز هاپکینز؛ پرفسور ریموند تنتر، عضو ارشد سابق شورای امنیت ملی؛ و دکتر نیل لوینگستون،  یک کارشناس تروریسم، در سالنی مملو از شرکت‌کنندگان، خطاب به حضار گفتند، زمان آن برای آمریکا فرا رسیده است تا سیاست اشتباه و لجوجانه‌اش، برای تعامل با رژیم ایران را تغییر دهد و در عوض، به یک اپوزیسیون سازمان‌یافته، دست دوستی دراز کند تا برنامه هسته‌یی و تهدیدات تروریستی ایران را، با تشویق تغییر رژیم به دست مردم ایران خنثی سازد.
دادستان ماکیسی گفت، ”به‌طور آشکاری مشخص است که دلیل قرار گرفتن مجاهدین خلق در لیست، توسط دولت کلینتون، جلب رضایت ایران و استفاده از این لیست‌گذاری برای وارد شدن به گفتگو با رژیم ایران بوده است. و متاسفم که بایستی بگویم، حتی در دوران دولتی که من در آن خدمت کردم، گزارش شده بود که مجاهدین خلق، به‌خاطر همان دلیل نادرست، کماکان در لیست باقی مانده‌اند- این‌که اگر ما مجاهدین خلق را در لیست سازمانهای تروریستی نگهداریم… آن‌گاه، به طریقی، ایرانیها، بیشتر مایل خواهند بود در مذاکرات سازنده برای خاتمه دادن به برنامه هسته‌یی‌شان تعامل کنند“.
آقای ریج با انگشت گذاشتن بر این مسأله که لیست‌گذاری مجاهدین خلق، از این تصور برآمده که ممکن است گفتگو با تهران را تقویت کند، تأکید کرد، ”یکی از برجسته‌ترین کارهایی که می‌توانیم انجام دهیم از لیست خارج کردن (مجاهدین) می‌باشد، همان‌طوریکه انگلستان این کار را انجام داده است و همان‌طوریکه اتحادیه اروپا این کار را انجام داده است. آنها در یکجا جمع شده‌اند. آنها خلع‌سلاح شده‌اند. آنها یک منبع قابل‌توجه اطلاعات بوده‌اند، و اگر ما به‌دنبال روشهای مسالمت‌آمیز برای تشویق تغییر رژیم باشیم، به‌نظر می‌رسد این یکی از نخستین و مهمترین گامهایی است که می‌توانیم برداریم“.
خانم تاونسند، با خاطرنشان کردن این موضوع که اپوزیسیون ایران ”خلع سلاح شده و خشونت را رد کرده است“ گفت، ”آمریکا باید مجاهدین خلق را از لیست خارج کند. “ او افزود، ”آنها باید خودشان نمایندگان خودشان باشند، ولی در حال حاضر ما نمایندگان آنها هستیم، ولی آنها مستحق زدن حرف خود (make their own case) در برابر کنگره آمریکا و مردم آمریکا هستند. “
سفیر بولتون، در خصوص برنامه هسته‌یی ایران تأکید کرد که ”اینها اجزا علنی اطلاعات در دسترس عموم هستند، که نشان می‌دهند رژیم چه طرحی دارد، و بسیاری از آنها از جانب مجاهدین خلق آمده است. ولی بسیاری از این اطلاعات توسط مجاهدین خلق علنی شده‌اند، فعالیتی که در هفته‌ها و ماه اخیر ادامه داشته و این نشان‌دهنده ابعاد کمک مجاهدین خلق به مردم برای درک برنامه هسته‌یی این رژیم و صراحتاً ، تقویت دولت آمریکا در عین تلاش ما برای برخورد با آن است. “
اشرف سمبل مقاومت
پرفسور ویجوود، در صحبت راجع به تاثیر این نامگذاری تروریستی روی وضعیت 3400 عضو سازمان مجاهدین خلق ایران در کمپ اشرف گفت، ”هرکس که به منطقه، اهمیت می‌دهد، باید نگران باشد. اشرف در حال حاضر مانند آلامو (alamo) [کلیسایی در سان آنتونیو در تگزاس که در سال 1863 در دوران استقلال ساکنان تگزاس از مکزیک به سنگر مقاومت تبدیل شد، م] است… بسیار مهم است که ساکنان اشرف نزد رژیمی که آنها را به قتل خواهد رساند بازگردادنده نشوند و به یک بازداشتگاه صحرایی غیرقابل سکونت فرستاده نشوند. کنوانسیونها، در معرض خطر هستند، ژنو در معرض خطر است. “ پرفسور ویجوود در خصوص لیست سازمانهای تروریستی خارجی گفت، ”سازمانهایی که خودشان را به دموکراتیک و صلح‌آمیز بودن متعهد کرده‌اند، نباید در این لیست قرار داشته باشند. “
نگه داشتن مجاهدین در لیست غیراخلاقی و حماقت محض
دکتر لوینگستون، در بخشی از سخنرانی خود که گزارشی با عنوان ”اهداف متناقض: تحلیلی از برآورد وزارت‌خارجه آمریکا از مجاهدین خلق“ را علنی کرد، خاطرنشان نمود که قرار دادن سازمان مجاهدین خلق ایران در لیست سیاه ”کارآیی این لیست را تضعیف کرده، و از جنبه‌های بسیار، تاثیرگذاری یکی از اصلیترین اعضای اپوزیسیون ایران، که از دموکراسی و حقوق‌بشر در ایران حمایت می‌کند را فلج نموده است.“ او افزود، ”ادامه لیست‌گذاری دشمنان این رژیم ضدآمریکایی، ضدیهودی و ضدغربی در ایران، به این امید واهی که این اقدام به نوعی به یک توافق با احمدی‌نژاد و دار و دسته‌اش کمک خواهد کرد، غیرقابل توجیه، غیراخلاقی و حماقت محض است. “
هیچ سندی بر اقدام تروریستی توسط مجاهدین نیست
پرفسور تنتر نتیجه تحقیقات خودش در مورد وقایع تروریستی در سراسر جهان را مورد گفتگو قرار داد و گفت که در هیچ یک از پایگاههای اطلاعاتی که چنین اطلاعاتی را ثبت می‌کنند، هیچ سندی از نقش مجاهدین خلق در هیچ اقدام تروریستی از سال 2001 تاکنون وجود ندارد. او گفت، جالب توجه این‌که برخی گزارشهای کاذب منتشر شده توسط رسانه‌های دولتی ایران علیه این گروه به پایگاه اطلاعات محرمانه آمریکا راه یافته‌اند، ولی توسط دادگاه استیناف فدرال آمریکا، در حوزه دی. سی، نامحتمل نامیده، و رد شده است.
در ژوئیه 2010، یک دادگاه استیناف فدرال آمریکا حکم داد که نامگذاری مجاهدین خلق در سال 2009 به‌عنوان یک سازمان تروریستی خارجی، ناقض رعایت تشریفات قانونی است و این، پرونده را جهت بازنگری نامگذاری این گروه، به وزارت‌خارجه بازگرداند. قطعنامه دو حزبی 1431 مجلس نمایندگان، با حمایت مشترک 112 عضو مجلس نمایندگان، از وزیر خارجه کلینتون خواستار خارج کردن مجاهدین خلق از لیست شده است».
توضیح: 5 سایت زیر تمام و یا قسمتهایی از این گزارش در مورد سمپوزیوم را منعکس کرده‌اند:
ساست سی. ان.بی.سی CNBC
سایت ادوفن  ADVFAN
سایت ورلدنیوز  WORLDnews
سایت هیومن رایتز دریم  Human  Rights Dream
سایت ورلد مارکت مدیا  World Market Media ]