نوجوانی که در کودکی مرتکب جرم شده در آستانه اعدام قرار گرفت

زندانی صابر شربتی که در سن 15 سالگی در جریان یک درگیری خیابانی و برای دفاع از خود که منجر به مرگ مردی شده بود، دستگیر و 5 سال است که در کانون اصلاح و تربیت و زندان گوهردشت کرج در بازداشت بسر می برد، به به اعدام محکوم شده بود ولی با اعتراضهای بین الملی اجرای حکم اعدام وی متوقف گردید.

تا اینکه اوایل امسال نسبت به صدور حکم اعدام خود در دیوان عالی کشور اعتراض نمود و روز سه شنبه بدون ابلاغ تایید حکم اعدام به وی، در روزنامه دولتی ایران با تیتری تحت عنوان "نفسهای عامل قتل مرد مسافر به شمارش افتاده است " از تایید و غریب الوقوع بودن اجرای حکم اعدامش خبر دادند.
به گزارش "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" زندانی صابر شربتی متولد 1369 می باشد که در مردادماه 84 هنگامی که سوار ماشین مسافر کشی بود با راننده آن جر و بحث می کند در این هنگام راننده که 30 سال سن داشت با قفل فرمان شروع به زدن وی می نماید. صابر از خود دفاع نمود که نهایتا منجر به مرگ راننده می شود. پس از آن او دستگیر و به آگاهی گوهدشت منتقل شد و به مدت یک هفته تحت شکنجه های غیر انسانی قرار داشت. سپس او را به کانون اصلاح و تربیت شهر زیبای تهران منتقل کردند و پس از یک سال صابر شربتی را از کانون به سالن جوانان بند 4 زندان گوهردشت کرج منتقل نمودند.
او در سنین کودکی به سر می برد و قاعدتا باید پرونده اش در دادگاه اطفال مورد رسیدگی قرار می گرفت ولی پرونده او به شعبه 74 توسط فردی به نام تردست مورد رسیدگی قرار گرفت و او را به اعدام محکوم کرد. با اعتراض او و وکیلش پرونده به شعبه 71 جهت رسیدگی ارسال شد و عزیز محمدی رئیس این شعبه او را به اعدام محکوم نمود.
پس از اعتراضات بین المللی نسبت به اعدام کودکان در ایران اجرای حکم اعدام وی متوقف گردید. اوایل امسال زندانی صابر شربتی نسبت به صدور حکم اعدام در دیوان عالی کشور اعتراض نمود که در روزهای گذشته خبر تایید و غریب الوقوع بودن اجرای حکم اعدامش را از مطبوعات دولتی مطلع شد.
صادق لاریجانی رئیس منصوب ولی فقیه علی خامنه ای در قوه قضاییه برای ایجاد رعب و وحشت در میان مردم بار دیگر قصد دارد دست به اعمال ضدبشری مانند اعدام زندانیان سیاسی و اعدام کودکان بزند.