تایمز بهنقل از یک مقام بلندپایه اطلاعاتی پاکستان نوشت، ”در بسیاری موارد، آنها توسط سپاه پاسداران ایران مساعدت میشوند ”. تایمز نوشت، از جمله کسانی که آزاد شدند، سیف العدل، یکی از اعضای بلندمرتبه القاعده اهل مصر است که در لیست تحت تعقیبترین افراد اف بی آی میباشد که گفته میشود در بمبگذاریهای مرگبار سفارتخانههای آمریکا در شرق آفریقا در سال 1998 دست داشته است. از دیگر کسانی که آزاد شدند، سلیمان ابو غیث، یک کویتی که متهم است در زمان حملات 11سپتامبر 2001، سخنگوی رسمی القاعده بوده است، همچنین ابو خیر المصری، که یکی از دستیاران اصلی ایمن الظواهری، معاون رهبر القاعده، بود.
تایمز بهنقل از این مقامات نوشت، 3تن از اعضای خانواده اسامه بن لادن نیز در میان کسانی بودند که آزاد شدند.
بعد از 11سپتامبر و هنگامی که آمریکا به افغانستان حمله کرد، چند تن از رهبران ارشد القاعده به ایران گریختند و ایران مظنون به آن است که آنها را، بهعنوان یک سرمایه استراتژیک علیه آمریکا، تحت بازداشت خانگی نگاه داشت.
گفته میشود که رهبری ارشد القاعده، از جمله بن لادن و ظواهری در مناطق قبایلی پاکستان در مرز افغانستان هستند، اما یک حمله برق آسا توسط هواپیماهای بدون سرنشین سیا تلفات سنگینی به این گروه وارد ساخت.
تایمز بهنقل از مقامات پاکستانی نوشت که العدل بهعنوان فرمانده عملیات القاعده در افغانستان و پاکستان معرفی شده بود. در ژوییه، عمر، پسر بن لادن گفت که 20تن از اعضای خانواده رئیس القاعده در ایران گیر افتادهاند، چرا که تهران حاضر نیست سرنوشت آنها را با عربستان مورد بحث قرار دهد. هر چند، یک روزنامه کویتی در ماه نوامبر گزارش کرد که شماری از اعضای رهبری القاعده، از جمله ابوغیث، از ایران به یمن منتقل شدهاند».
متهم ایرانی در پرونده قاچاق اسلحه در نیجریه به قید وثیقه آزاد شد- سایت صدای آمریکا 3/10/89: «یک قاضی نیجریایی حکم داد عظیم آقاجانی، بازرگان ایرانی، را که در پرونده قاچاق اسلحه در اوایل سال جاری میلادی در لاگوس، پایتخت آن کشور، متهم شده است، موقتاً به قید وثیقه، آزاد میکند. عظیم آقاجانی در پرونده دادگاه بهعنوان عضو سپاه پاسداران انقلاب ایران، توصیف شده است. آقای آقاجانی روز پنجشنبه، دادخواست خود را در دادگاه بهعنوان بیگناه، ارائه داد. سه شهروند نیجریایی این پرونده نیز خود را که با اتهامات مشابهی روبهرو هستند، بیگناه خواندند. عظیم آقاجانی قرار است روز ۳۱ ماه ژانویه به دادگاه، باز گردد.
جمهوری اسلامی ایران میگوید این سلاحها از طریق یک شرکت خصوصی، ارسال شده است.
اسلحه توقیف شده را مأموران نیجریایی بهصورت جاسازی شده در یک کانتینر مصالح ساختمانی، پیدا کردند. مقامات میگویند این محموله به مقصد نهایی کشور گامبیا بود.
خبرهای مرتبط:
تایمز لندن تازه ترین اقدام رژیم ایران در حمایت از تروریسم را افشا کرد