وی گفته است که ”این وضعیت نشاندهنده موج دیگری از آلودگی هوا در تهران است که باید تصمیماتی درباره آن اتخاذ شود“.
رئیس مرکز پایش هوای استان تهران از شهروندان به ویـژه کودکان و سالمندان و بیماران قلبی و ریوی خواست تا در هوای آزاد تردد نکنند.
پیش از این و در آذر ماه امسال، هوای تهران در مناطقی به مرحله هشدار و در مناطقی به مرحله اضطرار رسیده بود که هیأت دولت ناچار شد مراکز دولتی و مدارس را تعطیل کند، گرچه گزارشهای بعدی نشان داد که تعطیلی تاثیر چندانی در کاهش میزان آلودگی هوا نداشته است.
هم زمان معصومه ابتکار، رئیس کمیسیون محیط زیست شورای تهران گفت: ”آلودگی هوای تهران بهتر نشده است چرا که هنوز مردم به دلایل مختلفی همچون سرگیجه و حالت تهوع به درمانگاهها و کلینیک ها مراجعه میکنند“.
پیش از این رسانه های خبری، تهران را رکورد دار جهانی در آلودگی هوا خوانده بودند. و نوشته بودند: با توجه به 31روز پایداری هوای تهران در وضعیت ”هشدار“ ، میتوان گفت که این شرایط یک رکورد جهانی بوده است.
براساس آمار وزارت بهداشت رژیم که بسیار کمتر از واقعیت است ، شمار مرگومیر ناشی از آلودگی هوا در تهران سالانه بیش از سه هزار نفر است.
همچنین بر اساس آنچه وزارت بهداشت اعلام کرده است، با توجه به جمعیت دستکم ۱۲ میلیون نفری تهران و کسانی که روزانه در این شهر سکونت دارند، هماکنون شمار شهروندانی که مبتلا به علایم بیماران شیمیایی هستند حدود ۶۴۰ هزار نفر برآورد میشود؛ رقمی که بیش از کل جمعیت مصدومان شیمیایی جنگ ضدمیهنی خمینی است!
در چنین شرایطی هادی حیدرزاده، از گردانندگان شهرداری تهران اذعان می کند: یک ماه، تهرانیها سم تنفس کردند که این زیبنده شهری بهعنوان پایتخت نظام نیست ، علاوه بر اینکه این وضعیت هزینههای زیست محیطی و اقتصادی زیادی را بر کشور تحمیل کرد هزینههای سیاسی و امنیتی را نیز بهدنبال داشت.
از سوی دیگر ایسنا به نقل از معصومه ابتکار اعلام کرد که ایستگاههای سنجش آلودگی هوای تهران از کار انداخته شده است. معصومه ابتکار در جلسه شورای شهر تهران با اعلام اینکه ۱۰ روز است که ایستگاههای سنجش آلودگی هوای تهران از مدار خارج شدهاند، گفت: ”چرا گزارشهای آلودگی هوا ناقص است و اطلاعرسانی در مورد آن و جلسات درباره آلودگی هوا متوقف شده است؟“