چرا آمار مرگ و میر آلودگی هوا اعلام نمی شود؟

خبرگزاری حکومتی ایسنا ۹دیماه: از 14 آبان تاکنون 54 روز است که تهرانی ها هوای آلوده استنشاق می کنند. بر اساس آمارهای موجود در این مدت بجز 5 روز، شاخص کیفیت هوای تهران در شرایط «ناسالم» بوده است.

 

 مرکز هماهنگی و اطلاع‌رسانی آلودگی هوا اعلام کرده  است که بر میزان غلظت‌ آلاینده‌های ذرات معلق کمتر از 10 میکرون افزوده و از میزان غلظت آلاینده ذرات معلق کمتر از 2/5 میکرون نسبت گذشته کاسته شده است.


همچنین در میزان غلظت آلاینده مونواکسید کربن تغییری مشاهده نمی‌گردد بنابراین میانگین غلظت آلاینده ذرات معلق کمتر از 2/5 میکرون فراتر از حد مجاز و شاخص کیفیت هوای تهران هم‌اکنون در شرایط هشدار است. و مناطق 16 و 19 به لحاظ آلاینده‌ها ذرات معلق کمتر از 10 میکرون در شرایط اضطرار قرار دارند. و  پیش‌بینی می‌شود افزایش غلظت آلاینده‌ها تا اواسط روز جمعه ادامه یابد.


یوسف رشیدی مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوا شهر تهران با بیان اینکه متولی آلودگی هوا محیط زیست است، گفت: باید اقدامات مناسب در جهت کاهش آلودگی هوا صورت گیرد. رشیدی به بیماران قلبی، ریوی،سالمندان و کودکان توصیه کرد از فعالیت‌های طولانی‌مدت و سنگین در فضای باز دوری کنند.
در این میان محمد هادی حیدرزاده مشاور شهردار تهران در امور محیط زیست، وزرت بهداشت را مقصر دانست و گفت: وزارت بهداشت سه سال است که وعده می دهد آمار مرگ و میر به دلیل آلودگی هوا را اعلام می کند که هنوز این وعده ها محقق نشده است .
وی تصریح کرد: باید کوتاهی وزارت بهداشت در این مورد بررسی شود که چرا به تعهدات خود در این زمینه عمل نکرده است، این در حالی است که این وزارتخانه بر اساس قانون مکلف به شفاف سازی است.


کاظم ندافی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در همین باره اعلام کرد طرح این ادعاها غیرمستند و نادرست است. و این ادعاها ناشی از انگیزه‌های غیرعلمی و غیرحرفه‌ای بوده و پاسخ به آنها ما را از انجام وظایف خطیر قانونی خود که همانا توجه به سلامت مردم و جامعه است دور نگه می‌دارد.
وی در پاسخ به این ادعا گفت: اینکه گفته شود وزارت بهداشت آمار مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا را اعلام نکرده است نیز صحت ندارد و وزارت بهداشت آمار منتسب به آلودگی هوا را به مراجع ذیربط اعلام کرده است!