سالانه 25 درصد دانش آموزان ترک تحصیل می کنند

یک کارگزار حکومتی با ارائه این آمار، ناتوانی برخی از معلمان در مدارس را از علت‌های اصلی جدایی دانش‌آموزان از مدارس است، دانست.

به گزارش رسانه حکومتی «فرارو» 11 دیماه: مصطفی اقلیما، رئیس انجمن‌ علمی مددکاران ایران و عضو شورای بررسی آسیب‌های اجتماعی با اعلام این که سالیانه 25 درصد از دانش‌آموزان ترک تحصیل می‌کنند، اظهار داشت: «چالش‌های موجود در آموزش و پرورش و ناتوانی برخی از معلمان در مدارس از علت‌های اصلی جدایی دانش‌آموزان از مدارس است».

از سوی دیگر، داریوش قنبری، عضو باند اقلیت در مجلس ارتجاع درباره دانش‌آموزان ترک تحصیلی اذعان کرد افزایش هزینه های خانوار و عدم امکان ادامه تحصیل برای افرادی که در خانوارهای کم درآمد زندگی می کنند، عوامل ترک تحصیل دانش آموزان می باشند. وی به فرارو گفت: «من از آمار دقیق دانش‌آموزان ترک تحصیل کننده اطلاعی ندارم، اما علل و زمینه‌های ترک تحصیل در شرایط کنونی قابل مشاهده است. افزایش هزینه‌های خانوار از یک سو، عدم امکان ادامه تحصیل برای افرادی که در خانوارهای کم‌درآمد زندگی می‌کنند از سوی دیگر و ورود این افراد به فعالیت‌های اقتصادی فرصت تحصیل را از چنین دانش‌آموزانی سلب می‌کند».

نماینده ایلام ادامه داد: «موضوع دیگری که باعث رشد ترک تحصیل در برخی مناطق به شکل خاص شده، کم‌توجهی مسئولین وزارت آموزش و پرورش به وظایف خود بوده است. در برخی مناطق عشایری و روستایی دورافتاده چندان توجهی به تحصیل نمی‌شود. هنوز روستاهایی در حوزه انتخابیه بنده وجود دارند که امکان ادامه تحصیل برای دختران در دوران دبیرستان یا حتی بعضا در دوران راهنمایی نیست».

وی افزود: «چون دختران برای ادامه تحصیل باید به شهرها و مناطق دوردست بروند و این امکان در محل زندگی آن‌ها فراهم نیست و از طرف دیگر حساسیت‌های خاصی هم نسبت به رفت و آمد دختران وجود دارد، لاجرم آن‌ها از ادامه تحصیل بازمی‌مانند. این معضلی است که در نقاط دورافتاده و محروم کشور با آن روبرو هستیم».

نام برده یکی دیگر از دلایل رشد نرخ ترک تحصیل را ناامیدی جوانان و تحصیل‌‌کردگان نسبت به آینده دانست و گفت: «آنان فکر می‌کنند در آینده تضمین شغلی چندانی نخواهند داشت و قادر نخواهند بود شغلی متناسب با تحصیلات خود بیابند. یکی از عوامل پیشی گرفتن دختران از پسران در آزمون ورودی دانشگاه‌ها همین ناامیدی پسران نسبت به وضعیت اشتغال در آینده است».