در این میان آنچه جالب توجه است اینکه افزایش قیمت قبر در حالی روند صعودی خود را ادامه میدهد که شواهد نشانگر آن است که هماکنون قیمت یک قبر دو متری از قیمت مسکن در مناطق شمال شهر تهران نیز بالاتر است. هرچند مدتی است قیمت زمین روندی نزولی داشته است.
دانش پژوه در گفتگو با دادنا روند صعودی قیمت قبر در بهشت زهرا را امری عادی می داند و می گوید: قیمت این قبور در مقایسه با قبور واقع در اماکن متبرکه زیاد نیست.
این اظهارات مدیر روابط عمومی سازمان بهشت زهرا در حالی است که چندی پیش مدیر عامل این سازمان اعلام کرد که قیمت قبر در بهشت زهرا همانند خرید خانه در تهران است که در هر محلهای قیمت بالا و پایین دارد و قیمت قبور در قطعات قدیمی از یک تا 20 میلیون تومان است.
دانش پژوه در ادامه گفت: سازمان بهشتزهرا از لحاظ اداری وابسته به شهرداری تهران و از لحاظ مالی کاملا مستقل است. بنابراین سازمان ناچار است برخی قبرها را در قطعات قدیمیتر به خانوادههای مرفه که خود متقاضی خرید این قبرها هستند، بفروشد.
به گفته مسئولان بهشت زهرا 3 تا 5 درصد قبور در گذشته پیش فروش شده اند و بسیاری از خانوادههای متوفی ترجیح میدهند چندین برابر هزینه قیمت یک قبر معمولی را هزینه کنند تا در قطعهای خوش آب و هوا که امکان دسترسی آسانتر به آن وجود دارد، برای مرده خود قبر تهیه کنند.
اگرچه مسئولان سازمان بهشتزهرا همچنان موضوع احتکار قبر در برخی قطعات بهشتزهرا بخصوص قطعات قدیمی و فروش آنها به قیمت بالای 20 میلیون تومان را انکار میکنند اما نکته اصلی اینجاست در شرایطی که قیمت زمین در دنیای فانی رو به کاهش است چرا قیمت برخی قبور همچنان رو به افزایش است.