در ادامه نام شرکتها به ترتیب زیر آمده است:
شرکت بریتانیایی چاههای گازی روم در دریای شمال، این شرکت که 50 درصد آن را شرکت نفت ایران در اختیار دارد، به دلیل تحریمهای وضع شده شورای امنیت علیه ایران به گفته شرکت بی.پی دفاتر آن در لندن تعطیل شدند.
شرکت اکتشاف دراگون اویل؛ مقر این شرکت در امارات متحده عربی است. شرکت دراگون اویل از ماه ژوئن 2010 تبادل نفت خام با ایران را متوقف کرد.
شرکت توتال فرانسه؛ این شرکت داد و ستد تولیدهای نفتی با ایران را با وضع تحریمهای اتحادیه اروپا متوقف کرد.
رویال داچ شل؛ مدیران این شرکت معظم نفتی اعلام کردند که این شرکت کار سوخترسانی به هواپیماهای شرکت هوایی ایران ایر را متوقف کرده است.
شرکت اینی ایتالیا؛ این شرکت اعلام کرد، پس از پایان زمان قراردادهایش ایران را ترک خواهد کرد.
تایسن کروپ؛ بزرگترین شرکت فولادسازی آلمان است که اعلام کرده که از 23 اکتبر 2010 هیچ قرارداد جدیدی را با ایران امضا نکرده و قراردادهایش با ایران نیز به زودی پایان مییابد.
شرکت ترکی توبراس؛ این شرکت که در تولید محصولات پتروشیمی و بنزین فعال است به وزارت امور خارجه امریکا اطلاع داده است که در ماه اوت قراردادش با ایران خاتمه یافته و دیگر بنزینی به ایران صادر نمیکند.
بیتریش پترولیوم؛ یکی از مهمترین شرکتهای نفتی بریتانیا است که از ماه ژوئیه انجام خدمات سوخترسانی به شرکت هواپیمایی ایران ایر در فرودگاه هامبورگ در آلمان را متوقف کرده است.
شرکت لویدز؛ در 9 ژوئیه اعلام کرد که به نفتکشهایی که برای حمل نفت به سمت ایران در حرکت باشند سوختن خواهد داد.
شرکت اسپانیایی رپسول؛ در 28 ژوئن اعلام کرد که قرارداد خود را با شرکت رویال داچ شل برای استخراج نفت در یکی از چاههای نفتی پارس جنوبی فسخ کرده و ایران را ترک میکند.
شرکت پتروناس مالزی؛ این شرکت در 15 آوریل اعلام کرد که به دلیل اعمال تحریمهای بین المللی علیه تهران صادرات بنزین به ایران را متوقف کرده است.
دیوان محاسبات وابسته به دولت امریکا؛ در ماه سپتامبر گذشته 16 شرکت را که در فاصله اول ژانویه 2009 تا 30 ژوئن 2010 به ایران تولیدات نفتی را فروختند جریمه کرد. در میان آنها پنج شرکت بیشتر از همه با ایران در ارتباط بودند که شامل شرکت نفت ملی امارات موسوم به اینوک، لیونگ تریدینگ سنگاپور، چاینا اویل، یونیبیک و شوهای چنرونگ چین میشدند.
به رغم وجود همه این فشارها و تحریمها روسیه نخستین راکتور هسته ای تولید برق بوشهر را راه اندازی کرد و ایران نیز از 21 اوت تامین سوخت آن را آغاز کرد.
در همین رابطه شرکت ریو تینتو که مخازن استخراج اورانیوم در کشور آفریقایی نامیبیا را بر عهده دارد در 29 اکتبر اعلام کرد که به رغم وجود تحریمهای بین المللی علیه ایران این کشور میتواند سهم خود را در این شرکت همچنان داشته باشد و میتواند به سرمایه گذاری خود در نامیبیا ادامه دهد. این شرکت از معدود شرکتهای مهم استراتژیک است که همچنان به مراودات خود با ایران ادامه میدهد.
همچنین وزارت امور خارجه پاکستان در 10 ژوئن اعلام کرد، تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران بر سر پرونده هسته ای این کشور هیچ تاثیری بر پروژه احداث لوله صادرات گاز ایران به پاکستان که ارزش آن به بیش از 6/7 میلیارد دلار میرسد، نخواهد داشت.