نمایندگان از دولت انتقاد کردند که باوجود تصویب تحریمات سازمان ملل و اتحادیه اروپا علیه رژیم ایران، اتریش یکی از محدود کشورهایی بوده است روابط تجاری خود را با رژیم ایران گسترش میداده است. در مارس 2009 رئیس اتاق بازرگانی اتریش کریستوف لایتل هیئت تجاری ایران را خوش آمد گفت و درمورد روابط تجاری با این کشور هم گفته است که روابط این دو کشور بسیار عالی است.
نمایندگان در متن سوال خود خاطر نشان کرده اند:
گروه ”بمب را متوقف کنید”، به اتریش میگوید که چه در زمینه داخلی و چه در زمینه بین المللی در خواب بسر میبرد. و باید در مقابل رژیم ایران موضع سرسختانه تری بگیرد.
اتریش بر خلاف خواسته خودش در تابستان 2010، تحریمها علیه ایران را امضا میکند . روزنامه انگلیسی تلگراف از قول یک دیپلمات مستقر در وین میگوید که ”این رفتار همیشگی وین ” است آنها به این عادت دارند که درست نگاه نکنند و چشمان خودشان را ببندند مهم این است که منافع اتریش به خطر نیافتد. همچنین این فرد گفته است که وین، آن عضو ضعیف در زمینه تحریمهاست.
ما اعضای شورای فدرال این سوال ها را از وزیر بازرگانی داریم:
آیا صادرات و واردات اتریش با ایران در سه ماه اول سال 2010 افزایش داشته است و میزان آن چقدر بوده است ؟ چه کالاهایی به این کشور داده شده و یا وارد شده است؟ و در کل سال 2010 چه بوده است.
موضوع اجناس وارد شده چه بوده اند؟ چه شرکتهایی به ایران علیرغم تحریمهای سازمان ملل و اتحادیه اروپا جنس به ایران وارد کرده اند؟
به چه کسانی این اجناس تحویل داده شده اند؟
چه اقدامات مشخصی از طرف وزیر صورت گرفته شده است که تحریمها براساس قطعنامه های سازمان ملل و اتحادیه اروپا اجرا شوند.
چه اقدامات موثری از طرف وزیر در مورد صادرات اجناسی که به وسیله آنها مردم ایران سرکوب میشوند صورت گرفته است؟ از کجا میدانید که ماشینهای آتش نشانی که توسط شرکت روزنباور به ایران فروخته میشوند بعنوان آبپاش به سوی مردم مورد استفاده قرار نگرفته است؟
چند تقاضای صادرات اجناس به ایران توسط این وزارتخانه جواب منفی گرفته اند؟ چند قرارداد به علت نقض قوانین تحریم جواب منفی گرفته اند؟
شرکتهایی مانند ، آنتون پار، وادو، ویتمن، باتن فلد و یا الین با حمایت سفیر اتریش درایران ، توماس بوخسباوم ، در پی یافتن شرکایی درایران هستند . براساس گزارش رسانه های ایرانی، سفیر اتریش حتی در اواخر ماه نوامبر اذعان داشته است که این کشور علاقمند به گسترش روابط خود با ایران است. این چه سیاستی است و چطورمیتوان این موضوع را با قوانین تحریم که اتریش خودش امضا کرده است ، تبیین کرد. اگر ما خودمان را بر قوانین حاکم بر تحریم ملزم میدانستیم بایستی از سرمایه گذاریها عقب نشینی میکردیم نه اینکه رسما بگوییم که خواهان گسترش آن هستیم.
درحالیکه بریتیش پترولیوم، یا شل قراردادهای خود را با ایران ایر، یک جانبه لغو کردند، شرکت هواپیمایی اتریشی او ام وی ، حاضر شده است که جایگزین این شرکتها بشود. آیا وزارت بازرگانی ازاین پشتیبانی میکند یا اینکه این قرارداد را محکوم میکند؟ به طور خاص اینکه هواپیماهای ایران ایر از طریق او ام وی و در فرودگاه وین سوخت رسانی شوند.
روز 2 دسامبر 2010 سمیناری تحت عنوان ایران در اتاق بازرگانی اتریش برگزار شد. براساس گزارشات شاهدین عینی در این جلسه گرتا ملینک از اتاق بازرگانی و هلموت کرلیک از وزارت بازرگانی علنا گفته اند که برای ادامه روابط با ایران ، به وزارت بازرگانی مراجعه نشود. تنها کافی است کسانی که خواهان این رابطه هستند فرمهایی را که در اختیارشان قرار داده میشود را پر کنند . هلموت کرلیک علنا اذعان داشته است که تحریمها بی فایده و نا به جا هستند. او علنا گفته است که این نظر شخصی او میباشد و این تحریمها غلط هستند. آیا این با امضای قرارداد تحریم منافات ندارد؟ آیا به کرلیک در مورد این موضع گیری علنی انتقاد شده است یانه؟
آیا وزارت بازرگانی به این قبیل برنامه ها آنهم در رابطه با ایران و گسترش رابطه با ایران ادامه میدهد؟ براساس گزارشات ما در فوریه 2011 قراراست که سمینار دوم در همین ر ابطه برگزار شود.
در هفته های گذشته، به طور تقریبی روزانه اجناسی که درراه ایران بوده اند توسط آلمان و هلند متوقف شده اند چون یا دریافت کننده اجناس نا مشخص و مشکوک بوده اند و یا اینکه خود جنس مشکوک بوده است. به چه دلیل ارسال این اجناس متوقف شده اند؟ چه جنسی از طریق چه شرکتی ارسال شده است؟ چطور این اجناس ازکشور خارج شده اند ، چه چیزی از دست وزارت بازرگانی در رفته است و در آینده چطور میخواهیم جلوی آنرا بگیریم.