وزیر بازرگانی: ممکن است برخی نانوایان ناچار به تغییر شغل شوند

وزیر بازرگانی ایران می‌گوید که در جریان اجرای قانون هدفمند‌کردن یارانه‌ها ممکن است برخی نانوایان تغییر شغل دهند.
به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی غضنفری، وزیر بازرگانی ایران روز سه‌شنبه ۱۴ دی (۴ ژانویه) در نشست با اتحادیه نانوایان گفت که بر اثر تغییراتی که در قیمت گندم، آرد و نان ایجاد شده است، ممکن است تعدادی از نانوایان هم‌چون گذشته فروش نداشته باشند.

از اول دی ماه سال جاری و بعد از اجرای قانون حذف یارانه‌ها، نان در سراسر ایران گران شده است.
وزیر بازرگانی گفت: ”بر اثر قیمتهای جدید ممکن است عده‌یی برای نان خود مشتری نداشته باشند و برخی برای پخت، آرد بیشتری طلب کنند“.
آقای غضنفری خطاب به نانوایانی که مشتریهای خود را از دست می‌دهند گفت که نگران نباشند زیرا ”تمامی این موارد در بسته حمایتی گندم، آرد و نان پیش‌بینی شده است“.
دولت پس از حذف یارانه نان، نفری هشت هزار تومان برای جبران افزایش قیمت نان به حساب خانوارهای ایرانی واریز کرده است.

بنابر گزارشهای وزارت بازرگانی، پیش از این، دولت سالانه به‌طور متوسط بین سه هزارو ۵۰۰ تا چهار هزار میلیارد تومان (سه و نیم تا چهار میلیارد دلار) برای نان یارانه پرداخت می‌کرد.
بالا بودن ضایعات نان و هزینه بالای نیروی انسانی شاغل در نانوایی‌ها باعث شده بود تا پیش از اجرای قانون حذف یارانه‌ها، دولت برنامه جمع‌آوری نانوایی‌های سنتی را در دستور کار خود قرار دهد.

بر اساس طرح دولت، قرار بود نانوایی‌ها به توزیع کننده نان تبدیل و نانوایی‌های سنتی در طول چند سال جمع‌آوری شوند.
قرار بود با اجرای این طرح، نان ماشینی در حجم انبوه و در کارخانه‌های نان سازی به شکل صنعتی تولید می‌شود و نانوایی‌ها نان تولید شده در کارخانه‌ها را توزیع خواهند کرد.
نان به‌عنوان مهمترین ماده غذایی در سبد خانوارهای ایرانی است و بخش عمده نان مصرفی به شکل سنتی و در انواع مختلفی نظیر بربری، سنگک، تافتون و لواش تولید می‌شود.
بنابر گزارشها تاکنون بیش از یک چهارم گندم تولید شده به‌دلیل ارزان بودن یا پخت نامناسب، از گردونه مصرف انسان خارج می‌شد و به‌صورت ضایعات یا خوراک دام در می‌آمد.