وضعیت صنعت گردشگری در ایران در انتهای جدول رتبه بندی!

در ایران، به برکت حاکمیت منحوس آخوندی، صنعت گردشگری و توریسم هم به فلاکت سایر زمینه های اقتصادی و  اجتماعی دچار شده است.
به گزارش خبرگزاری حکومتی مهر، 19 دیماه، سازمان جهانی شورای سفر (WTO) در گزارشی که توسط کارشناسان این شورا و به کمک دانشکده اقتصاد دانشگاه آکسفورد تهیه می‌کند، وضعیت صنعیت توریسم را در 181 کشور مورد بررسی قرار داده است. این بررسی نشان می دهد که ایران در ته جدول رشد صنعت توریسم است و تنها سوریه بعد از ایران قرار دارد!

مهر می نویسد:
کشورهای پیشرفته به خوبی نیاز به سفر در آدمی را درک کرده‌اند و با تبلیغات گسترده برای افزایش جذب گردشگر به هر دری می‌زنند تا تحولی شگرف، پایدار و با ثبات در اقتصاد خود ایجاد کنند. از آنجایی که انسان ها سفر را منجی خود در تنگناهای یکنواخت زندگی می‌دانند و میل سفر به دوردست‌ها و ماجراجویی آرزویی است که برای بشر انتهایی ندارد، در نتیجه پدیده توریسم می‌تواند یکی از منابع نامحدود و پولساز برای کشورها باشد.

از این رو کشورهایی که اقتصادشان را وابسته به توسعه صنعت گردشگری می‌دانند، می‌کوشند تا جاذبه‌های گردشگری را در کشور خود ارتقاء بخشند و به این واسطه پول خوبی به جیب بزنند اما در این بین ایران در کجای این راه طولانی قرار دارد؟

اعداد گویا
جاذبه‌های تاریخی، باستانی و طبیعی ایران نسبت به کشورهایی مانند امارات متحده عربی و ترکیه که در حال حاضر عنوان کشور توریستی را یدک می‌کشند و گوی سبقت را از ما ربوده‌اند بسیار فراوان‌تر است اما جاذبه‌های گردشگری تنها یکی از معیارهای ورود گردشگر به یک کشور است و تبلیغات، تسهیلات و سیاست‌های کلی در یک کشور هر کدام می‌توانند سهم عمده‌ای در جذب گردشگر داشته باشند.

سازمان جهانی شورای سفر (WTO) در گزارشی که توسط کارشناسان این شورا و به کمک دانشکده اقتصاد دانشگاه آکسفورد تهیه می‌کند، سالانه گزارشی در بازه های زمانی ده ساله تهیه وضعیت گردشگری و اثرات اقتصادی آن در 181 کشور دنیا بررسی می کند.


بنابر آخرین گزارش های این سازمان که آمار و وضعیت گردشگری کشورها را از سال 2010 تا 2020 میلادی پیش‌بینی کرده است ایران در سال 2010 میلادی رشد 3.9 درصدی در صنعت گردشگری دارد.

بر اساس همین گزارش وضعیت گردشگری ایران تا سال 2020 با رکود مواجه می‌شود و این عدد به 3.8 درصد می‌رسد.

در رده‌بندی ‌انجام شده در بین 181 کشور بررسی شده در گزارش سازمان جهانی شورای سفر، تولید ناخالص داخلی حاصل از گردشگری کشور ایران از نظر اندازه خالص در رتبه 30، نسبت به اقتصاد ملی در رتبه 95 و از نظر رشد اقتصادی در رتبه 135 قرار گرفته است.

ایران همچنین در بین 12 کشور منطقه خاورمیانه هم از نظر اندازه خالص در رتبه 3، نسبت به اقتصاد ملی در رتبه 8 و از نظر رشد اقتصادی در رتبه 9 قرار گرفته است. البته رشد اقتصادی کشورها با توجه به درصد تورم آنها سنجیده می‌شود.


پیش‌بینی‌های این سازمان در 10 سال آینده نشان می‌دهد که 9.2 درصد از کل مشاغل دنیا مرتبط با صنعت گردشگری خواهد بود و 303 میلیون و 19 هزار شغل مرتبط با گردشگری به وجود می آید.

این گزارش نشان می‌دهد گردشگری در ده سال آینده در تمامی نقاط جهان رشد خوبی خواهد داشت، اما ایران در این صنعت با یک درصد تنزل روبه‌رو می شود.

اگرچه گردشگری ایران توانسته‌ در اقتصاد ملی سهم قابل توجهی را به دست بیاورد و در رتبه بندی، چهار پله صعود کند اما رقبای این کشور آنچنان عمل کرده اند که توانسته‌اند گوی سبقت را در رشد تولید ناخالص داخلی حاصل از گردشگری بربایند و موجب سقوط 37 پله‌ای ایران در جهان شوند.

رتبه اقتصاد گردشگری ایران در جهان در بین 181 کشور


بر اساس این گزارش، در منطقه خاورمیانه رقبای سرسختی مانند لبنان و اردن، جایگاه ایران را در گردشگری منطقه رو به انحطاط برده‌اند به طوری‌که کشور لبنان با 37.6 درصد رشد در تولید ناخالص داخلی از گردشگری، برای کسی جای نقد نگذاشته است (فقط رشد 37درصدی را با 3.9 درصدی ایران مقایسه کنید!). اردن، مصر، سوریه، ترکیه، عربستان نیز به ترتیب به دنبال این کشور هستند و سعی در گرفتن گوی سردمداری توریسم منطقه خاورمیانه دارند.

رتبه اقتصاد گردشگری ایران در خاورمیانه در بین 12 کشور

اما اسفبار این است که پیش بینی‌ها نشان می‌دهد در 10 سال آینده ایران در رتبه های آخر این رده‌بندی و تنها بالاتر از سوریه می‌ایستد.

نتیجه‌ای بسیار روشن و منطقی از آمار و ارقام نشانگر آن است که وضعیت گردشگری ایران در سال های آینده بسیار نامطلوب بوده و باید هر چه زودتر برای این صنعت بیمار کشور چاره‌ای اندیشید.
ناگفته پیداست که چاره معضل توریسم مانند سایر معضلات جامعه ایران، سرنگونی دیکتاتوری منحوس آخوندی است.