جمشید سلیمانی افزود: در صورتی که این اقدام دولت صحت داشته باشد، به این معناست که دو میلیون تن از شیر تولیدی کشور بیبازار مانده و باید بهصورت دورریز از چرخه تولید خارج شود.
وی خاطرنشان کرد: شیر مانند سایر محصولات کشاورزی نیست که قابلیت ذخیره سازی و نگهداری داشته باشد و در صورت عدم پذیرش از سوی کارخانههای لبنی به سرعت فاسد شده و از چرخه تولید خارج میشود.
افزایش ۱۱۵ تومانی قیمت شیر پس از اجرای لایحه
سلیمانی ادامه داد: با اجرای لایحه هدفمندکردن یارانهها، قیمت هر کیلوگرم شیر بهصورت مستقیم ۷۰ تا ۷۵ تومان و بهصورت غیرمستقیم ۳۰ تا ۴۰ تومان افزایش قیمت خواهد داشت.
وی تصریح کرد: هرچند وزارت جهاد کشاورزی با داشتن وزیری تحصیل کرده و دانشگاهی از روحیه انتقادپذیری بالایی برخوردار است، اما آنچه مسلم است در بخش هدفمندسازی یارانهها و تدوین بسته حمایتی تاکنون از تشکلهای تولیدی شیر و گوشت که جزو مهمترین محصولات استراتژیک کشور است، دعوتی بهعمل نیامده است.
مدیرعامل اتحادیه دامداران استان تهران یادآور شد: با افزایش قیمت گازوئیل از ۱۶٫۵ به ۱۵۰ و ۳۵۰ تومان قیمت تمام شده شیر و گوشت افزایش قابل توجهی خواهد یافت و محدوده افزایش قیمت در دامداریهای صنعتی با سرعت بیشتری روبهرو خواهد بود.
سلیمانی تاکید کرد: بیش از ۴۵ درصد از واحدهای تولید شیر و گوشت کشور را واحدهای صنعتی تشکیل میدهند که به علت استفاده از ابزارآلات صنعتی نظیر میکسر و ترآکتور هزینه ثابت آنها بهشدت افزایش خواهد یافت و خطر ورشکستگی دامداران مذکور را تهدید میکند.
وی اظهار داشت: علاوه بر دامداران صنعتی، دامداران سنتی نیز بهدلیل بالا رفتن نهادههای دامی نظیر جو، ذرت و سویا با مشکل روبهرو هستند.