مقامات بهطور فزایندهیی به آنها با دیده شک و تردید نگاه میکنند. طیف این شکاکیت شامل مواردی از تلاش برای مرتد کردن مسلمانان است که جای پایی برای نفوذ خارجیها در ایران خواهد بود.
فعالان مسیحی ادعا میکنند که برادران ایرانی آنها فقط بهخاطر عبادت خارج از کلیساهای اصلی مجاز در کشور مورد آزار و اذیت قرار گرفتهاند. …
قانون اساسی ایران به مسیحیان، یهودیان و زرتشتیان موقعیت افراد حفاظت شده میدهد، اما بسیاری از اقلیتهای مذهبی احساس میکند که فشارفزایندهیی از جانب نیروهای افراطی جمهوری اسلامی مانند سپاه پاسداران، روی این موقعیت اعمال میشود. موانع اجتماعی کمی وجود دارد که مسلمانها را از اقلیتهای مذهبی دیگر، مانند محلات مختلف یا دانشگاهها، از هم جدا کنند. ولی آنها بهطور موثری از بهدست آوردن مشاغل بالای دولتی و نظامی منع شدهاند…
گروههایی که امور مسیحیان را در جهان اسلام تحت نظر دارند میگویند که مقامات ایرانی، گردهمایی کنترل نشده را هم بهعنوان زمینهیی مساعد برای مخالفت سیاسی میبینند، و همچنین به آن به دیده شک مینگرند که ممکن است با نقض قوانین سختی که اسلام در مورد ارتداد دارد، آنها تلاش کند مسلمانها را به مسیحیت برگردانند. این امر بارها موجب خشم افراطیها بر علیه مسیحیان و سایر ادیان شده است.
باستناد به آژانس خبری رسمی جمهوری اسلامی، مرتضی تمدن فرماندار تهران، مسیحیان را مبلغین دینی“افراطی“ توصیف کرده است که “خود را مانند انگل وارد اسلام میکنند“. وی اذعان کرده است که ممکن است مسیحیان در ارتباط با انگلیس باشند - اتهامی که در درون ایران به گروههای اپوزیسیون سیاسی زده میشود که تهران مدعی است توسط غرب حمایت میگردند. . .
هنوز روشن نیست که چه اتهامی علیه مسیحیان زندانی شده زده شود. اما اتهامی چون تلاش برای برگرداندن مسلمانها به دین دیگر با حکم مرگ مواجه خواهد بود.