ماریو استازی رئیس افتخاری وکلای بدون مرز در فرانسه است. وی در کنفرانس مشهور حقوقدانان در رم برای تأسیس دادگاه بین المللی جنایی شرکت داشت. ماریو استازی همچنین پرونده های بیشماری در دفاع از حقوق بشر را در سطح بین المللی پیش برده است.
گفتگوی سیمای آزادی با ماریو استازی، حقوقدان برجسته فرانسوی، درباره حکم دادگاه اسپانیا و در حمایت از حقوق اشرف
این بسیار مهم است که یک دستگاه قضاییه مستقل و بین المللی این پرونده را به دست بگیرد. اینجا دادگاه اسپانیا این کار را کرده و هدف این است که در ورای مرزها روی آن قضاوت شود و درباره سرکوب پناهندگان در اشرف تحقیق صورت بگیرد. نباید فراموش کرد که 3400 ایرانی در آنجا هستند که از موقعیت پناهندگی برخوردار می باشند.
این موقعیت به طور صریح توسط سازمان ملل متحد در کادر کنوانسیون ژنو برای آنها به رسمیت شناخته شده است. با این وجود ساکنان بعضاً با ضرب و شتم و تهدید قتل مواجه می شوند.
این مهم است که عدالت برقرار شود، اگر چه قضاییه کشور دیگری باشد، زیرا نمی شود روی دستگاه قضاییه عراق حساب کرد، دستگاهی که باید افشا شود. اکنون یک دادگاه دیگر آمده و این موضوع به همه ما ربط دارد.
موضوع محوری این است که گفته می شود در مورد یک جنایت، هر جا که روی داده باشد، اگر ارزیابی شود جنایت علیه بشریت بوده، به همه ما ربط پیدا میکند و وظیفه داریم جلوی آن را بگیریم.
به این دلیل است که می گویم این گام اول گام مثبتی است. اما صرفاً گام اول است. یک ژنرال که مرتکب جرم شده به دادگاه احضار شده است. این امر میتواند به عنوان گام اول برای اخطار دادن به مجرمین دیگر کمک کند. تا آنها بدانند مصونیت نخواهند داشت، و همچنین به قربانیان بگوید توسط دیگران به حال خود رها نشدهاند. آن دیگران ما هستیم.
نوبت ماست که عمل کنیم، احسنت به وکیل اسپانیایی که اولین دستاورد را داشته است.
نوبت ماست که در کنار او قرار بگیریم و همراه او شویم، در هر جا که باشیم تا به دفاع از ساکنان اشرف بپردازیم. آنهایی که در اشرف برای مردم خود رنج میبرند. برای ایران که کشور دوست ما هم است، و آرزو داریم روزی در میان کشورهای دموکراتیک قرار گیرد.