رژیم ایران در اجلاس «بین المجالس اسلامی» در ابوظبی شرکت نمی کند

واحد مرکزی خبر 27 دیماه: مخبر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: جمهوری اسلامی ایران در اعتراض به رفتار اماراتی‌ها، در اجلاس فوق‌العاده ابوظبی شرکت نمی کند.

به واحد مرکزی خبر، کاظم جلالی نماینده مردم شاهرود در مجلس در حاشیه جلسه علنی امروز با حضور در جمع خبرنگاران افزود: این اجلاس12 سال پیش با درایت ایران تشکیل شد و مقر آن در تهران است.
نماینده ایران در کمیته اجرایی بین‌المجالس اسلامی گفت: در بیانیه‌ای اعلام خواهیم کرد که در اجلاس فوق العاده ابوظبی شرکت نمی کنیم چرا که این اجلاس غیرحقوقی برگزار شده است.
وی افزود: امارات در حالی اقدام به برگزاری این اجلاس کرده است که جلسه کمیته اجرایی این اجلاس هر دو سال یک بار برگزار می‌شود و سالانه یک بار شورای بین المجالس تشکیل جلسه می‌دهد.
جلالی گفت: امارات به علت ریاست بر شورا اخیرا اقدام به تشکیل دو جلسه کمیته اجرایی به صورت پیاپی کرده و این خلاف مباحث حقوقی اتحادیه بین المجالس است.
 جلالی افزود: در اجلاس بین‌المجالس، کمیته اجرایی پیشنهادهایی درخصوص تشکیل کمیته حل اختلاف میان کشورهای اسلامی مطرح کرد.
وی ادامه داد: بعد از مطرح شدن پیشنهاد تشکیل این کمیته، جمهوری اسلامی ایران به آن اعتراض و نماینده عربستان سکوت کرد و برخی نمایندگان کشورها نیز نظر صریح خود را در مورد تشکیل کمیته ارائه نکردند.
جلالی افزود: اما رئیس اماراتی این جلسه موضوع تشکیل این کمیته را مصوبه جلسه قلمداد کرد و بنده به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در اعتراض به این اقدام رئیس اماراتی، جلسه را ترک کردم.
وی از فرافکنی اماراتی‌ها در تشکیل این کمیته انتقاد کرد و گفت: نام کمیته حل اختلاف میان کشورهای اسلامی (مساعی حمیده) است و رئیس مجلس امارات اخیرا به برخی کشورهای اسلامی سفر و تلاش کرده است جلسه فوق العاده اتحادیه بین المجالس را برگزار کند.
جلالی اضافه کرد: کشورهای اسلامی اکنون با مشکلاتی از قبیل تجزیه سودان، بحران سیاسی لبنان، محاصره غزه، کشتار مردم افغانستان و پاکستان و جنایات رژیم صهیونیستی روبه ‌رو هستند.
جلالی افزود: متاسفانه برخی کشورهای عربی درصدد طرح مسائل سخیف و حاشیه‌ای هستند و ما این گونه اقدامات را طرحی کاملا امریکایی، انگلیسی و اسرائیلی می‌دانیم و امیدواریم که کشورهای اسلامی به این گونه اقدامات واکنش جدی نشان دهند.
مخبر کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس اظهار داشت: تشکیل کمیته مساعی حمیده مغایر با تشکیل اتحادیه بین المجالس است؛ در حالی که بین المجالس در پی وحدت امت اسلامی است نه بررسی اختلافات میان کشورهای اسلامی.
وی گفت: تلاش برخی نمایندگان مجلس امارات برای تشکیل کمیته مساعی حمیده خودنمایی سیاسی است و این خودنمایی سیاسی در راستای سیاست‌های امریکا و انگلیس صورت می‌گیرد.
جلالی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران طبق معمول در صدد تقویت اتحادیه بین المجالس است و در اجلاس‌های آینده آن شرکت خواهد کرد.