ـ عبدالجلیل بَدوی از وزیران مستعفی تونس اعلام کرد: خواست ما انحلال کامل دولت موقت و تشکیل دولتی است که وابستگی به حزب حاکم سابق نداشته باشد. همزمان با اعتراضات مُنصف مزروکی یکی از رهبران اپوزیسیون تونس وارد پایتخت این کشور شد. وی گفت: تنها با انحلال با کامل حزب حاکم است که وضعیت به سروسامان می رسد
مردم تونس می گویند که هیچ کدام از چهره های سابق نباید در قدرت باقی بمانند.
به گزارش تلویزیون سی.ان.ان به رغم سقوط دولت بن علی، تظاهرات در تونس ادامه دارد و تظاهرکنندگان خواهان آن هستند که حزب بن علی منحل شود. وزارت کشور اعلام کرد حداقل 78نفر در این تنشها کشته شدهاند.
منشأ اصلی این تظاهرات شرایط بد زندگی و فساد در دولت بن علی میباشد، او جمعه گذشته به عربستان سعودی فرار کرد. بسیاری از تونسی ها میگویند فرار بن علی، آغاز انقلاب است نه انتهای آن. چهرهای رژیم سابق شامل رئیسجمهور و نخستوزیر فعلی از حزب بن علی، حزب گردهمایی دموکراتیک قانون اساسی، هنوز هم در قدرت هستند. تظاهرکنندگان میخواهند که تمامی افراد رژیم سابق از کار برکنار شوند. کمال شعبونی که یک تظاهر کننده میباشد می گوید: ”ما دیگر نمیخواهیم که کسی از این حزب در اینجا باشد، ما اصلاً آنها را نمیخواهیم. ما خواهان یک قانون اساسی جدید هستیم، ما آزادی میخواهیم، آزادی، آزادی، آزادی“.
سی.ان.ان می گوید: سربازان تلاش میکنند تا تظاهرکنندگان را تحت کنترل درآورند، اما مردم به هیجان آمدهاند. تونسیهای بسیاری از ارتش تشکر میکنند، چون که ارتش روز قبل از فرار بن علی حاضر نشد تا مانع مردم گردد و بدین ترتیب ضربه آخر را به رژیم سابق وارد کرد.
در یک محله کارگری، گروهی از تظاهرکنندگان جمع شدهاند، آنها هم خواهان چهره های جدیدی هستند، اولین تظاهرات ضد رژیمی در پایتخت در همین محل شروع شد، و حالا آنها خواهان قدرت هستند.
علی که یک کارمند دولت میباشد گفت: ”ما خواهان دولتی هستیم که ما را نمایندگی کند، ما این انقلاب را برپا کردیم و برای آن خون دادیم“.
ریاض که یک کارگر بیکار میباشد گفت: ”ما خواهان برکناری تمامی مقامات و وزیران دولت سابق هستیم“.
طارق که یک دانشجو مهندسی میباشد، می گوید: ”چیزی که تغییر کرده است این است که دیروز من نمیتوانستم نه بگویم، اما امروز من میتوانم جلوی همه نه بگویم“.
خبرنگار سی.ان.ان گفت: اینها تغییرات بنیادین هستند، بهخصوص که مردم یک دفعه صدای خود را پیدا کردهاند.