فاکس نیوز: یک هیأت فراحزبی از مقامات سابق آمریکا خواهان خروج مخالفان ایرانی از لیست تروریستی هستند

سایت فاکس نیوز، 21ژانویه در گزارشی از کنفرانس روز گذشته مقامات ارشد سابق دولت آمریکا در واشینگتن نوشت: درحالی که دور دیگری از گفتگوها در تلاش برای متقاعد کردن ایران به دست کشیدن از جاه  طلبیهای هسته‌یی خود در استانبول در جریان است، یک هیأت فراحزبی از کارشناسان ارشد سابق امنیت ملی مدعی شدند که مذاکرات بیشتر احتمالاً بیهوده خواهند بود و در عوض از رئیس‌جمهور اوباما خواستار کار با یک گروه مخالف بحث‌برانگیز برای بی‌ثبات کردن رژیم تهران هستند.
این هیأت، که جیمز جونز، مشاور اخیراً بازنشسته شده اوباما، مایکل موکیزی دادستان کل سابق و تام ریج مشاور امنیت کشور از دولت جرج بوش، و نیز جیمز ولسی مدیر سیا در دولت بیل کلینتون و ژنرال آنتونی زینی فرمانده ارشد نظامی خاورمیانه از سال 1997 تا 2000 را شامل می‌شود، تقریباً به اتفاق آرا موافق بود که سیاست کنونی و پیشین برای تعامل با ایران شکست خورده است.

ریج گفت، ”به اثبات رسیده است که تمامی تلاشهای مشروع، هرچقدر هم که از روی حسن‌نیت باشند، بسیار ناموفق بوده‌اند. از نظر من جهان غرب در حال حاضر با تهدیدی بزرگتر از تهدید ایران روبه‌رو نیست. “
زینی فرمانده سابق سنتکام افزود، ”من از بابت این‌که ما هم‌چنان این توهم را دنبال می‌کنیم که یک دیالوگ جدی می‌تواند با این رژیم وجود داشته باشد شوکه و حیرت‌زده شده‌ام. “
جونز، که در ماه نوامبر به‌عنوان مشاور امنیت ملی اوباما کناره گیری کرد، تمامی دفعاتی را یادآورد شد که او و وزیر خارجه هیلاری کلینتون در تلاشهایشان برای برقراری رابطه با مقامات ایرانی دست رد خورده بودند.
جونز، با نقل  قول از کمدین نیپسی راسل گفت، ”کسی که آن روی صورتش را برمی‌گرداند با آن یکی مشت می‌خورد. من از برگرداندن آن روی صورتم در رابطه با ایران خسته شده‌ام. “ او افزود، ”امید یک استراتژی نیست. “
تمامی سخنرانان، به استثنا جونز، دولت کنونی و دولتهای پیشین را به‌خاطر کارشان، به‌خاطر عدم استفاده از سلاحی که هم‌اکنون برای مقابله با رژیم ایران در اختیار وزارت‌خارجه قرار دارد، به اتفاق آرا مورد انتقاد قرار دادند: پذیرش و رها کردن گروه اپوزیسیون در تبعید ایران که به مجاهدین خلق، معروف است و خاری در پهلوی تهران بوده است. مجاهدین خلق در حال حاضر توسط وزارت‌خارجه به‌عنوان یک ”سازمان تروریستی خارجی“ نامگذاری شده و روسای جمهور دموکرات و جمهوریخواه متوالی تمایلی به تغییر این نامگذاری نداشته‌اند.
بنا‌به گفته وزارت خارجه، مجاهدین خلق در سال 1997، در زمانی که دولت کلینتون برای تعامل با ایران تلاش می‌نمود به‌عنوان یک گروه تروریستی نامگذاری شد. مجاهدین خلق مقصر رشته حملاتی به دیپلماتها، نمایندگان دفاع و مدیران نفتی آمریکایی در سالهای 1970، در زمانی که ایران تحت هدایت شاه مستبد، محمدرضا پهلوی، یک متحد آمریکا بود شناخته می‌شود.
بنا‌به گفته وزارت خارجه، پس از انقلاب 1979 ایران، مجاهدین خلق درصدد ”سرنگونی رژیم ایران از طریق بال نظامی خود“ بر آمد. فاکس نیوز نوشت:
ولی آن‌چه وزارت‌خارجه موفق به توضیح نشده این است که مجاهدین خلق هم‌چنین به آمریکا و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سازمان ملل، یک کشف مهم اطلاعاتی راجع به برنامه مخفی هسته‌یی ایران ارائه داده است . مجاهدین خلق در 14 اوت سال 2002 فاش ساخت که ایران در حال ساختن دو تاسیسات هسته‌یی می‌باشد: سانتریفیوژهایی برای غنی‌سازی بالای اورانیوم در نطنز و یک رآکتور آب سنگین در اراک. این اطلاعات جهان را تکان داد و مقامات ایرانی را که مدتها مدعی بودند برنامه هسته‌یی‌شان صلح‌آمیز است شرمسار ساخت.
ولسی تخمینهای اخیر آمریکا از برنامه هسته‌یی ایران را مضحک خواند.
ولسی گفت، ”بدترین و غیرمسئولانه‌ترین ارزیابی امنیت ملی که تا بحال وجود داشته، چند سال قبل سرتیترش را با زیرنویسش سردرگم کرد. سرتیتر آن این بود که ایران برنامه هسته‌یی اش- برنامه تسلیحات هسته‌یی اش- را متوقف کرده است. زیر نویس آن گفته بود، ”اما ضمنا هنوز در حال غنی‌سازی است“.
ولسی با توجه به گزارشهای اخیر که دانشمندان اسراییلی و آمریکایی با یکدیگر بر روی یک کرم اینترنتی موسوم به استاکسنت همکاری کرده‌اند، که منجر شده تا چرخش سانتریفیوژهای نطنز از کنترل خارج شوند، و بدین سان جلوی تلاشهای ایران برای غنی‌سازی اورانیوم را گرفته است افزود، ”استاکسنت ممکن است برای ما یکسال یا کم و بیش به این میزان وقت خریده باشد ولی این یک پیروزی نهایی بر روی برنامه هسته‌یی ایران نیست“.
فاکس نیوز خاطر نشان کرد: بنابر گفته یک سخنگوی وزارت خارجه، مجاهدین خلق، در سال 2008 و در ژانویه 2009 خواستار بازبینی این لیست گذاری شدند که بعد از آن وزیر خارجه کاندولیزا رایس تصمیم گرفت تا این لیست‌گذاری را ابقا نماید. در 16 ژوئیه 2010، دادگاه استیناف آمریکا، این موضوع را برای ملاحظه بیشتر به وزیر خارجه هیلاری کلینتون بازگرداند.
مارک تونر سخنگوی وزارت‌خارجه بدون اشاره به این‌که آیا مجاهدین خلق به‌زودی از لیست به‌عنوان یک سازمان تروریستی خارجی خارج می‌شوند یا نه گفت، ”ما هم اینک در حال کار برای متابعت از تصمیم دادگاه هستیم“. این لیست‌گذاری مجاهدین خلق را از تجمع یا جمع‌آوری مالی در آمریکا منع می‌کند. 
رابرت توریسلی سناتور سابق دموکرات از نیوجرسی نیز کلینتون را فراخواند تا مجاهدین خلق را  از لیست تروریستی خارج کند.
او گفت، ”لیست‌گذاری مجاهدین خلق به‌عنوان یک سازمان تروریستی از سوی دولت آمریکا اشتباه است. این موضوع هم به‌عنوان یک حکم قانونی‌اشتباه است و هم مغایر واقعیتهاست“.