آن چه که ما می خواهیم این است که ایالات متحده و اروپا و بخصوص تمام کشورهایی که در تغییر رژیم عراق شرکت داشتند، الان مطمئن شوند که این کمپ از کنترل نیروهای عراقی خارج شوند و مسئولیت حفاظت به آنها بر گردد.
من این قطعنامه را بعنوان گام بلندی در پیشرفت حقوق اشرفیان در زمینه شناسایی موقعیت این تبعیدیان در وضعیت کنونی می بینم و خواستار آن هستم که اروپا و دنیا به این موضوع توجه کنند
ژان هوس نماینده پارلمان لوگزامبورگ
من ژان هوس نماینده پارلمان از لوگزامبورگ، هستم. شش سال است که در مجمع پارلمانی شورای اروپا، نماینده هستم.
من از چندین سال پیش در کنار خانم رجوی به دفاع از یک ایران آزاد و دموکراتیک در برابر آخوندهای فاشیست حاکم بر ایران که مردم را سرکوب می کنند، متعهد شده ام. آخوندها حقوق و آزادیهای دموکراتیک و اجتماعی مردم را سلب کرده اند، من از یک ایران دموکراتیک نوین، لائیک و آزاد حمایت می کنم که در آن حقوق سیاسی و اجتماعی تمام شهروندان حفظ شده باشد. اما در حال حاضر مسألهیی که بسیار موجب نگرانی ما هم در پارلمانهای اروپایی و هم در شورای اروپا شده، وضعیت کمپ اشرف در عراق است. یک سالی است که ما شاهد اعمال و اقدامات بسیار تأسف آور مقامات عراقی هستیم که تلاش می کنند به هر وسیله شده ساکنان مسالمت جوی اشرف را جابه جا کنند و در این مسیر حقوق آنان را نقض و سلب می کنند. لذا ما از سازمان ملل متحد متحد و ایالات متحده آمریکا مصرانه می خواهیم به حفاظت هر چه بیشتر و بسیار بهتر از اشرف ادامه دهند به نحوی که به حملات کنونی نیروهای عراقی به کمپ پایان داده شود. و همچنین خوشحالم از اینکه یک دادگاه اسپانیا تعرضات علیه کمپ اشرف را محکوم و آنها را «جنایت جنگی» سبعانه توصیف کرده است. به اعتقاد ما باید سریعاً راه حلی پیدا کرد. به همین جهت ما در شورای اروپا که 47 کشور در آن عضویت دارند، بیانیه ای را امضا کرده ایم که اعمال و حرکات رژیم عراق را محکوم می کند و از سازمان ملل و آمریکا می خواهد به تعهدات خود در مورد حفاظت از حقوق و آزادیهای دموکراتیک افراد (پایبند باشد)، به خصوص افراد بیمار یا کسانی که مشکل دارند، بتوانند آزادانه به دارو و درمان دسترسی داشته باشند، زیرا باید بتوان افراد بیمار را که گاه بیماری شان وخیم هست نجات داد و به این منظور باید به بیمارستانهای بغداد یا دیگر نقاط عراق دسترسی آزادانه داشته باشند. نهایتاً اعلام می کنم ما با مردم ایران و بخصوص جوانان که برای حقوق دموکراتیک خود قیام کرده و با رژیم فاشیست ملایان مبارزه می کنند، همبستگی کامل داریم.
جیمز دابنان نماینده پارلمان انگلستان
من جیمز دابنان عضو پارلمان از شمال غربی انگلستان هستم و ما شاهد بر خوبی بودیم که تعداد حمایت کنندگان و امضاهایی که جمع شده است بسیار بسیار بالا بوده است و اکثریت اعضای پارلمان که اینجا بوده اند، بیانیه را امضا کرده اند و این یک پیروزی بزرگی می باشد و این نشاندهنده اراده و حمایت این کارزار برای اشرف می باشد و این بدلیل خانم مریم رجوی رییس جمهور جنبش آپوزیسیون ایران می باشد و در حقیقت به آن نائل شده اند. من بسیار خرسندم که این (پیروزی) صورت گرفته است و ما باید به این کارزار برای مدتی طولانی ترادامه دهیم.
جو بنتون، نماینده مجلس انگلستان، عضو مجمع پارلمانی شورای اروپا،
برای ثبت درسوابق امر، خشنودی خود را از تصویب قطعنامه شورای اروپا که ازسوی پارلمان انگلستان ارائه شده و توجهات را به وخامت شرایط درکمپ اشرف جلب کرده است، ابراز دارم.
این اقدامات شنیع وفاجعه بار که واقعا زبان از بیانش قاصراست، ارزش های بشردوستانه را به بدترین صورت لگد مال می کند و همین امر صد ها تن از نمایندگان 47 کشور اروپا را واداشته تا دریک تلاش مشترک سازمان ملل متحد را به مداخله برای حفاظت از حقوق ساکنان اشرف فرا بخوانند.
ما به طور ویژه از ابتکار اسپانیا دردست زدن به یک اقدام قضائی که روز 4 ژانویه اعلام شد، استقبال می کنیم. به این ترتیب، اکنون حمایت همه جانبه ای از سراسرجهان درتمام زمینه ها از اشرف و درحمایت از برقراری عدالت اجتماعی و حقوق و حرمت انسانی برای مردم ایران به عمل می آید.
ما همچنین دولت عراق را فرا می خوانیم حقوق انسانی ساکنان اشرف را که حقا سزاوارآن هستند به رسمیت بشناسد. اقدام امروز مجمع پارلمانی شورای اروپا درتأیید و تصویب این قطعنامه به طور واقعی، هدف اصلی و بنیادین اروپای نوین را که علت وجودی آن است، تحقق می بخشد. و برای من موجب خوشوقتی است که دراین حرکت پارلمانترهای اروپا که امیدوارم برای حفاظت از حقوق انسانی ساکنان اشرف مؤثر افتد، سهیم هستم.
من از تمام ملتها می خواهم از این اقدام پارلمانترهای اروپا حمایت کنند و بخصوص از سازمان ملل متحد می خواهم که دراین راستا دست به اقدام مؤثربزند. متشکرم.
نماینده پارلمان از لیتوانی
کشور من لیتوانی برای مدت 50 سال تحت دیکتاتوری قرار داشت. بنابراین ما بخوبی میدانیم که دیکتاتوری چیست. اغلب ما باید بگوییم چیزهای خیلی کوچکی هم که برای دستیابی به دموکراسی و آزادی انجام میشوند، بسیار مثبت هستند.
اگر به مسأله به طور جهانی نگاه کنیم اشرف یک موضوع بزرگ نیست تنها با چند هزار نفر، اما برای ایران و دموکراسی در ایران و آزادی که ایرانیان میخواهند به آن دست پیدا کنند بسیار مهم است.
من بسیار خوشحالم که نمایندگان اکثر 47 کشور عضو مجمع پارلمانی شورای اروپا بیانیه ای را امضا کرده اند تا سریعاً شکنجه روانی ایرانیان مستقر دراشرف را خاتمه دهند و خواستهاند که کمیته بستن اشرف منحل شود و موضوع اشرف تحت نظارت پارلمان عراق قرار گیرد.
مجمع پارلمانی شورای اروپا درک میکند که مبارزه کردن برای حقوق بشر و دموکراسی و حیثیت انسانی چیست.
موریو نماینده بلژیک از گروه سوسیالیست
متشکرم آقای رئیس
همکاران گرامی،
من یک آزاد اندیش و فعال سیاسی متعهد به دفاع از اصل لائیسیته (جدائی دین از دولت) هستم. و به این عنوان است که من و گروهم از پیش نویس قطعنامه درحمایت از اقلیت های مسیحی خاورمیانه حمایت کرده ایم. چرا که لائیسیته پیش از هرچیز عبارتست از احترام به فرهنگ ها، ادیان و اعتقادات مختلف و احترام افراد به حقوق یکدیگر.
مسیحیان تنها اقلیتی نیستند که درخاورمیانه مورد تبعیض یا تحت آزار و ستم قراردارند. بروید از مجاهدین خلق ایران نظرشان را جویا شوید که دولت عراق آنها را دربرابر بی اعتنائی و بی تفاوتی جامعه بین الملل درکمپ اشرف زندانی کرد.
گروه ما ازهرگونه قطعنامه ای درنفی و مبارزه با هرگونه تبعیض و سرکوب که متأسفانه دربسیاری ازنقاط جهان همچنان وجود دارد، حمایت خواهد کرد.