آقای اوباما طی یک سخنرانی تلویزیونی که سهشنبه شب پخش شد، گفت انتقال قدرت باید به انتخابات آزاد و منصفانه در مصر منجر شود و نتیجه آن، یک دولت دموکراتیک باشد که پاسخگوی آرزوهای مردم مصر باشد.
آقای اوباما ضمن اعلام اینکه نقش آمریکا این نیست که رهبری برای مصر انتخاب کند، اضافه کرد که به آقای مبارک گفته است، تغییرات در مصر، نیازمند این است که «طیف وسیعی از صداهای احزاب اپوزیسیون» را شامل شود.
او گفت رهبر مصر میداند که «وضعیت موجود پایدار نیست و تغییر باید صورت پذیرد».
رئیسجمهوری آمریکا پس از پخش پیام ضبط شدده حسنی مبارک از تلویزیون دولتی مصر صحبت کرد. آقای مبارک در آن سخنرانی به مصری ها گفت که او، برای کسب قدرت در دور بعدی ریاست جمهوری تلاش نخواهد کرد.
رئیسجمهوری آمریکا در بخشی از سخنرانی خود، بهطور مستقیم خطاب به مردم مصر به ویژه جوانان معترض گفت: «ما صدای شما را میشنویم».
رئیسجمهوری آمریکا همچنین ارتش مصر را بهدلیل عمل حرفهای این نیرو در اجازه دادن به برگزاری اعتراضات صلحآمیز و حفاظت از مردم مصر ستود.
پیش از پخش سخنرانی آقای مبارک از تلویزیون مصر در روز سهشنبه، آقای اوباما از همتای مصری خود خواسته بود در پی کسب قدرت در دور بعدی ریاست جمهوری نباشد.
در آنکار را نیز رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه از آقای مبارک خواست به تقاضای مردم مصر و درخواست برای تغییر گوش دهد.
روز سهشنبه، ناوی پیلای، مقام عالیرتبه حقوقبشر سازمان ملل متحد، گفت دولت آقای مبارک بهطور جدی حقوقبشر را نقض کرده و دست به شکنجههای گسترده زده است.
کمیسر عالی حقوقبشر سازمان ملل متحد از دولت مصر خواست تا از اخلال در ارتباطات خودداری کند و نگذارد نیروهای امنیتی، از قدرت بیش از حد استفاده کنند.
ایالات متحده مدتی طولانی از آقای مبارک بهعنوان دوست اسراییل و سدی در برابر تندروهای اسلامگرا حمایت کرده است.