بر اساس اعلام وزارت خزانهداری آمریکا، این شرکتها و افراد مبادلاتی به ارزش بیش از هفت میلیون دلار با سازمان صنایع فضایی جمهوری اسلامی انجام دادهاند، که نظارت بر تمام پروژههای موشکی در ایران را بر عهده دارد.
سه شهروند ایرانی به نامهای محمدجواد جعفری، میلاد جعفری و مانی جعفری هدایت این شبکه تامین تجهیزات و مواد مورد نیاز برنامه موشکی ایران را بر عهده داشتند و علاوه بر این وزارت خزانهداری آمریکا نام دو شهروند ترکیه را نیز در لیست سیاه خود قرار داده است.
همچنین سه شرکت مستقر در استانبول نیز به دلیل ارایه مواد و خدمات به سازمان صنایع فضایی ایران از سوی ایالات متحده آمریکا تحریم شدهاند.
قرار گرفتن نام شهروندان و شرکتهای خارجی در فهرست سیاه تحریمهای آمریکا بدین معنا است که این افراد و شرکتها دیگر اجازه فعالیت در آمریکا را نخواهند داشت و شرکتهای آمریکایی نیز نمیتوانند با آنها تماس برقرار کنند.
تحریمهای تازه آمریکا علیه شرکتها و افراد مرتبط با برنامه موشکی رژیم، بر اساس دستورالعملی صورت گرفته است که در سال ۲۰۰۵ از سوی کاخ سفید صادر شده است و هدف از آن جلوگیری از دسترسی دستاندرکاران برنامه ساخت جنگافزارهای کشتار جمعی به خدمات مالی بینالمللی است.
ایالات متحده آمریکا در اواخر دی ماه سال جاری نیز ۲۴ شرکت «صوری» مرتبط با شرکت کشتیرانی رژیم را در لیست تحریمهای خود قرار داده بود.
یک ماه پیش از آن نیز وزارت خزانهداری آمریکا،۱۰ شرکت دیگر رابه داشتن ارتباط با بانک ملت و نیز شرکت کشتیرانی رژیم ایران متهم کرده و آنها را در لیست سیاه خود قرار داده بود.
وزارت خزانهداری آمریکا پیشتر اعلام کرده بود، ایران فعالیتهای خود را در پشت «شبکهای پیچیده از شرکتهای کشتیرانی» پنهان کرده است.
ایالات متحده آمریکا شرکت کشتیرانی رژیم را به ارتباط با برنامه موشکی و هستهای ایران متهم کرده و از سال ۲۰۰۸ این شرکت را تحریم کرده است.
سایت رادیو فردا – 12 بهمن 1389