وال استریت ژورنال - اعتراضات در مصر مخالفان ایران را امیدوار می کند

برگردان از وال استریت ژورنال ـ 31 ژانویه 2011
قیام مصر است دنیای عرب را غافگیر کرده است، اما در ایران ـ که تازه از قیام ضد حکومتی خود بیرون آمده است - حامیان رژیم و پشتیبانان گروههای اپوزیسیون، در این موضوع که الهام بخش قیام مصر بوده اند، با هم رقابت می کنند.  تظاهرات در مصر که خواستار استعفای رئیس جمهور حسنی مبارک شده، به اپوزیسیون ایران، که خواستار تجدید سازمان خودش است، روحی تازه بخشیده است.
 پس از انتخابات مناقشه آمیز ریاست جمهوری در تابستان سال 2009 ، صدها هزار نفر از ایرانیان در اعتراض به انتخاب مجدد رئیس جمهور محمود احمدی نژاد، در حالیکه وی را به تقلب متهم می کردند، به خیابانها سرازیر شدند.
نیروهای امنیتی ایران تظاهرات را با خشونت، دستگیری های گسترده  قطع اینترنت و خدمات تلفن و ارعاب گسترده سرکوب کردند. خیابان های تهران و بسیاری دیگر از شهرستانهای ایران از اوایل سال گذشته عمدتا آرام بوده است.
اما روز یکشنبه، یک وب سایت فعالان دانشجویی، به نام اخبار دانشجو، با صدور بیانیه ای خواستار تظاهرات بزرگ مخالفان در سالگرد پیروزی انقلاب در 12 فوریه شد. وبلاگ نویسان نیز از رهبران اپوزیسیون خواسته اند که به این مبارزه بپیوندند. 
بیانیه اخبار دانشجو می نویسد: جنبشی را که ما آغاز کرده ایم، در منطقه گسترش یافته است و ما امروز شاهد بیداری اعراب هستیم. اکنون زمان آن رسیده که بار دیگر دستهایمان را به هم بدهیم و به جهان ثابت کنیم که دیکتاتوری باید پایان پذیرد.
این روزها یک شعار تازه با اسپری روی دیوارها نوشته می شود: «سید علی برو با بن علی»، که به رهبر ایران آیت الله علی خامنه ای و ریئس جمهور سابق تونس، بن علی، که اوائل این ماه توسط تظاهرات سرنگون شد، اشاره می کند.
 تظاهرات تونس ناآرامی های جاری در مصر و تظاهرات ضد حکومتی در کشورهای دیگر عربی از جمله یمن، الجزایر و اردن، استارت زد.
در همین حال، رسانه های دولتی ایران، قیام مردم مصر را به عنوان یک انقلاب شبیه انقلاب اسلامی که بیش از 30 سال پیش، حکومت شاه را سرنگون کرد و راه را برای استقرار جمهوری اسلامی هموار کرد، تلقی می کنند. رسانه های دولتی همچنین این قیام را به مثابه خیزش مردمی علیه اتحاد مصر با آمریکا و پیمان صلح با اسرائیل ترسیم می کنند.
ایرنا خبرگزاری رسمی ایران گزیده ای از سخنرانی سال گذشته آقای خامنه ای را که در آن وی با اشاره به شکاف روزافزون بین حکومت مصر و مردم، نتیجه گرفت: "من شک ندارم که خاورمیانه جدید در حال شکل گیری است و با کمک خداوند، این یک خاورمیانه اسلامی خواهد شد".
روابط مصر و ایران طی سی سال گذشته، همواره متشنج بوده است. رژیم ایران همواره دیدارهای متعدد آقای مبارک از ایالات متحده را به مثابه روابط بیش از حد نزدیک با آمریکا مورد ارزیابی قرار داده است. و آقای مبارک، حاکم سکولار مصر، نسبت به نفوذ ایران در میان گروه های اسلامی در منطقه نگران بوده است.