حامیان علی عبدالله صالح هم برای تظاهرات بیرون آمده اند و عکسهای او را در دست دارند. تظاهرکنندگان مخالف دولت به شکل منطم صف بسته اند و زنجیر هم کرده اند. آنهاپلاکاردهایی در دست دارند که خواستار تغییر شده اند. تا این ساعت هنوز، در یمن درگیری پیش نیامده و تظاهرات مسالمت آمیز است. (سی.ان.ان89.11.14 ساعت 1245)
روز گذشته، علیعبدالله صالح، رئیسجمهور یمن اعلام کرده بود که در دور آتی انتخابات ریاستجمهوری این کشور شرکت نخواهد جست.
رئیسجمهور یمن در روز چهارشنبه (۱۳ بهمن/۲ فوریه) در صنعا در پارلمان این کشور رسماً اعلام کرد که پس از ۳۲ سال حکومت، دیگر خواهان نامزدی خود در انتخابات آتی این کشور نیست. وی همچنین تاکید کرد که واگذاری قدرت به پسرش در سال ۲۰۱۳ میلادی نیز منتفی شده است.
صالح همچنین اظهار داشت که درصدد است که انتخابات پارلمان این کشور را به تعویق اندازد و دست به تشکیل دولت وحدت ملی زند. انتخابات پارلمان یمن قرار بود که در آوریل ۲۰۱۱ برگزار شود. این تغییرات در حالی بیان میشود که گروههای اپوزیسیون در یمن اعلام کردهاند که پنجشنبه (۱۴ بهمن/۳ فوریه) "روز خشم" در یمن خواهد بود.
صالح در سخنان خود به نمایندگان مجلس «وعدههای فراوانی» برای اصلاح کشور داد. وی هشدار داد که نباید گذاشت که کشور دستخوش ناآرامیشود. به گفته ناظران سیاسی سخنان صالح در کشوری بیان میشود که در جنوب و شمال آن درگیریهای مسلحانه در جریان است و تقریباَ هر شهروند یمنی دارای یک سلاح گرم است. رئیسجمهور یمن خطاب به مردم این کشور گفت: «در صورت تعرض اوباش، هر شهروندی حق دارد که از خود و داراییاش دفاع کند».
در هفته گذشته هزاران نفر از معترضان در صنعا، پایتخت یمن دست به تظاهرات زدند و از سیاستهای صالح انتقاد کردند. در این تظاهرات گروههای مختلف سیاسی، از جمله گروههای اسلامگرا نیز شرکت داشتند.
در تجمعی در نزدیکی دانشگاه صنعا دستکم ۱۰ هزار نفر خواهان کنارهگیری صالح از مقام ریاستجمهوری شدند. تظاهرکنندگان از صالح خواستند که با تبعیت از بنعلی، رئیسجمهور مخلوع تونس، «به عربستان سعودی گریزد».
دوران ریاستجمهوری صالح بهطور رسمی در سال ۲۰۱۳ میلادی به پایان خواهد رسید. یمن در مبارزه علیه تروریسم با آمریکا همکاری میکند. شبکه تروریستی القاعده در سالهای گذشته موفق شد که با عضوگیری در یمن در برخی مناطق این کشور دست به فعالیت زند.
دولت یمن در حال حاضر در سه جبهه بهطور همزمان درگیر زد و خوردهایی خونین است. نخست شورشیان شیعه در شمال یمن، سپس جداییخواهان جنوب و سرانجام تروریستهای القاعده. شبکه تروریستی القاعده از سال گذشته تاکنون به چندین مرکز و ساختمان خارجیان در یمن حمله کرده است.
بیش از نیمی از ۲۳ میلیون نفر جمعیت یمن در زیر خط فقر بهسر میبرند. بسیاری از شهروندان یمن به برگ گیاه نشئهآور"خات" معتاد هستند. بدین خاطر بسیاری از خدمات شهری در این کشور دچار اخلال است. اتحاد دو یمن در سال ۱۹۹۰ میلادی نیز سبب مشکلات مضاعف اقتصادی در این کشور شد.