... گروه دیگری روی فیس بوک دعوت به ”تجمع مسالمتآمیز همبستگی ”با همه کسانی که از ”غارت سیستماتیک و احتکار” شرکتهای تلفن سیریاتیل و ام تی آن که در سوریه کار میکنند، رنج میبرند، در برابر مجلس مردم در دمشق در روز پنجشنبه 3فوریه نمود...
منابع سوری فاش کردند که اسد جلسات فشردهای با رهبران ارگانهای امنیتی بهمنظور اتخاذ اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با اعتراضات مردمی برگزار کرده، و بحث شده که تشکیلات نظامی از مرز با عراق به داخل آورده شود...
تشدید اقدامات امنیتی و تحت نظر قرار دادن کردها و اسلامگرا ها
کسانی که از دمشق آمده بودند به سایت ایلاف گفتند که اسد از بعد از قیام مصر، جلسات فشردهای با فرماندهان امنیتی دارد و احتمالات بیرون ریختن مردم برای اعتراض به دولت، و امکان مقابله با آنها را بررسی میکنند، و گفتند که این جلسات با حضور مدیر شعبه امنیت سیاسی و مدیر اداره کل اطلاعات و رئیس شعبه اطلاعات کل و وزیر کشور سرلشگر محمد سمور برگزار میشود. و اشاره کردند که این جلسات روی چگونگی مقابله با هر اعتراض مردمی، بهخصوص تظاهرات مورد انتظار روز شنبه آینده متمرکز است. آنها همچنین در مورد تشدید کنترل روی کردها در الجزیره و استانهای حلب و الحسکه، و همچنین کنترل اسلامیها در حومه دمشق که در معرض دستگیریهای گسترده هستند نیز بحث کردند.
کسانی که از دمشق آمدهاند گفتند که تجمع دهها نفر در دمشق در روز شنبه گذشته در حمایت از قیام مصر که به سرعت توسط نیروهای امنیتی سوریه متفرق شد، بهمنظور تست شیوه برخورد مقامات با چنین تجمعاتی انجام شد. آنها گفتند که تجمع دهها نفره دیگری دوشنبه شب در منطقه باب تومه دمشق در حمایت از مردم مصر برگزار شد که مجدداً متفرق شد ولی کسی دستگیر نشد. آنها گفتند که مقامات سوری در حال حاضر بهدنبال راههای بستن شبکههای اینترنتی مثل فیسبوک و تویتر هستند. کما اینکه سختگیریهایی در کافی نتها شروع کرده و قوانین سابق را فعال کردهاند از جمله اینکه مشتریها باید کارت شناسایی را به صاحب کافی نت نشان بدهند و قبل از استفاده از شبکه اسمشان ثبت شود.
اخوان المسلمین خواهان تغییر میشود
گروه اخوان المسلمین سوریه گفت ”بادهای تغییر در منطقه شروع به از بین بردن ظالمان مستبد کرده و آنها را بسوی جهنم میبرد ”و خطاب به مردم سوریه گفت ”مردم عزیز سوریه از عرب و کرد و شرکسه و ترکمن و... شما باید فریاد بلند نه سر دهید، نه به ظلم و فساد و غارت و ذلت. نه به فقر و گرسنگی و محرومیت و بیکاری. و دمشق باید که برخروشد و صدای خروشش به خروش تونس و قاهره برسد“... این گروه خواهان تغییر قانون اساسی شد تا بدین وسیله پایان حکومت فردی و تمامیت گرا تضمین شود و برای شروع باید ماده هشتم که حکومت حزب واحد را تحمیل کرده، لغو گردد، همچنین الغای قوانین اظطراری و دادگاههای مربوطه، و از بین بردن فساد و ریشهکن کردن فاسدان، و بازگرداندن اموال غارت شده به مردم سوریه، و از بین بردن فوری فقر و بیکاری و گرسنگی و بیسوادی، و توقف فوری طرحها و تصمیمات سرکوبگرانه که باعث اخراج معلمان و اساتید دانشگاهها بهخاطر مذهب یا اعتقاداتشان یا التزامشان به اسلام شده است، و همچنین آزادی تمامیزندانیان، و توقف نهایی بازداشت بهخاطر رأی و عقیده، و روشن کردن سرنوشت مفقودشدگان، و بستن راههای نفوذ پروژه ایرانی، و تشکیل دولت ملی بر اساس اراده مردم، که نماینده همه طبقات جامعه باشد، و برگزاری انتخابات سالم پارلمان ملی، درخواست شده است.
دعوت به تظاهرات سراسری در تمامی شهرها در روز شنبه
”جریان اسلامی دموکراتیک ”تأکید کرد که ”از امروز دیگر نباید در برابر ظلم سکوت کرد“... این جریان در بیانیهای با امضای رهبرش غسان محمد یاسین النجار از شهر حلب ثانی که دومین شهر بزرگ کشور بعد از دمشق است گفت ”ما انقلاب با هرج ومرج نمیخواهیم، بلکه قیام مسالمتآمیز میخواهیم، و میخواهیم که شما صدای خود را بهصورت مسالمتآمیز و متمدنانه بلند کنید، زیرا آزادی عقیده و بیان را قانون اساسی و همه قوانین آسمانی و وضع شده تضمین کرده است ”.