چهل‌وهفتمین کنفرانس امنیتی مونیخ به چه موضوعاتی پرداخت؟

کنفرانس امنیتی مونیخ که از روز جمعه، به مدت سه روز برگزار شد، قرار بود به تاثیر بحران اقتصادی بر امنیت بین‌المللی بپردازد اما تحولات سیاسی در برخی کشورهای عربی هم‌چون تونس و مصر دستور جلسه را تغییر داد. در این جلسه راسموسن دبیرکل ناتو گفت: «بودجه‌‌های کشورهای غربی در زمینه امنیتی کافی نیستند. در دو سال اخیر بودجه کشورهای اروپایی عضو ناتو حدود چهل و پنج میلیارد دلار کاهش داشته است. این مبلغ معادل کل بودجه دفاعی آلمان است».

این در حالی است که آمریکا با بودجه دفاعی‌ای بالغ بر پانصد و پنجاه میلیارد دلار بیش از مجموع همه متحدان اروپایی خود در این زمینه سرمایه‌گذاری کرده است.
صدراعظم آلمان خواستار تنظیم قراردادی بین‌المللی برای مقابله با حملات سایبری شد. وی گفت «در صورت عدم توافق، جهان شاهد رقابت تسلیحاتی در عرصه جنگ سایبری خواهد شد». مرکل افزود: «هم‌چون دوران جنگ سرد، ما هزینه‌های کلانی را در این راه به هدر خواهیم داد، بی‌آن که شاهد ارتشی واقعی باشیم».
در کنفرانس امنیتی مونیخ اتحادیه اروپا و آمریکا از انتقال مسالمت آمیز قدرت در مصر حمایت کردند. هیلاری کلینتون اعلام کرد: در گفتگو با همکاران اروپایی خود و پس از دیدار با صدراعظم آلمان، آمریکا و اروپا به نتیجه‌ یکسانی درباره مصر رسیده‌اند.
هرمان ون رامپوی، رئیس دایمی ‌شورای اتحادیه اروپا تاکید کرد که اروپا از روند اصلاحات و دموکراسی در مصر پشتیبانی می کند. وی تاکید کرد انتقال قدرت در مصر باید به‌صورت منظم عملی شود.

غیبت رژیم ایران
در کنفرانس مونیخ هرساله رژیم آخوندی نماینده یی اعزام می کرد. اما امسال به‌دلیل مخالفت هلند، اعضای اتحادیه اروپا موفق به گرفتن تصمیمی قطعی درباره سفر علی اکبر صالحی وزیر خارجه رژیم به مونیخ نشدند. صالحی در لیست تحریمهای اتحادیه اروپاست. به گزارش خبرگزاری رویتر صالحی به‌دلیل این ممنوعیت امکان شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ را نیافت. یک مقام رسمی به خبرگزاری رویتر گفت، به‌دنبال اعدام زهرا بهرامی شهروند ایرانی ـ هلندی که هفته گذشته صورت گرفت، روابط رژیم ایران و هلند تیره شد. علی‌اکبر صالحی دلیل شرکت نکردن در کنفرانس امنیتی مونیخ را مشغله کاری عنوان کرد!!.