آخرین تحولات قیام مصر

تظاهرات مردم مصر علیه مبارک و برای وادار کردن او به ترک قدرت هم چنان ادامه دارد.  جوانان تظاهرکننده می گویند قبل از برکناری مبارک میدان تحریر را ترک نخواهند کرد و برای برگزاری تظاهرات میلیونی در روز سه شنبه فراخوان دادند.

نمایندگان اخوان المسلمین و سایر گروههای اپوزیسیون، طی ملاقاتی با معاون رئیس‌جمهور مصر خواستار برداشته شدن وضعیت اضطراری، انحلال پارلمان، و آزادی زندانیان سیاسی شدند. آنها گفتند آن‌چه تاکنون ارائه شده، کافی نبوده است.
عمر سلیمان خواسته اپوزیسیون مبنی بر اینکه مبارک «اختیاراتش را به وی واگذار کند»، رد کرد.
آمریکا از گفتگو میان اخوان المسلمین و دولت مصر حمایت می‌کند. باراک اوباما به یک ”دولت به نمایندگی از مردم“ در مصر فراخواند و گفت صرف‌نظر از این‌که رئیس‌جمهور حسنی مبارک چه موقع کناره گیری کند، این کشور برای همیشه تغییر کرده است. ما گفته‌ایم، شما باید یک انتقال را شروع کنید.


کابینه جدید مصر اولین جلسه خود را بریاست احمد شفیق برگزار نمود. منع عبور و مرور از 8شب تا 6صبح کاهش یافت.
در عین حال سایت مجله اشپیگل خبر داد که مبارک چه بسا برای «معاینات پزشکی طولانی» در آلمان مصر را ترک بکند. این سایت نوشت که با بیمارستانهای مناسب مشورتهای مقدماتی صورت گرفته است.
فیلیپ کراولی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ابراز امیدواری کرد که مصر گفتگوی همه جانبه‌ای با طرفهای ذیربط اصلی برقرار نماید. او گفت هر دولتی در آینده حاصل تصمیم مردم خواهد بود. او گفت آمریکا خواهان یک «انتقال منظم» حاکمیت است برغم اینکه نگفته است مبارک بایستی تا آن موقع بماند. او گفت الان مصر آمادگی «انتخابات آزاد و سالم» را ندارد.
سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان سه شنبه از آلمان دیدار میکند. به گفته یک منبع سعودی او موضع کشورش مبنی بر «ضرورت تلاشهای اتحادیه اروپا برای حفظ ثبات و امنیت مصر و ابقای مبارک تا برگزاری انتخابات آزاد» مورد تأکید قرار خواهد داد.
دیپلماتها گفتند نگرانی سعودی نسبت به از دست دادن همپیمانانش در مقابله با ایران بیشتر از نگرانی‌اش از احتمال گسترش نا آرامیهای تونس و مصر به این کشور است.