تحولات مصر بعد از استعفای مبارک

گزارشها از قاهره حاکی است روز یکشنبه به رغم درخواست ارتش، تعداد زیادی از معترضان از صبح امروز به میدان تحریر وارد شدند. آنها به درخواست های ارتش توجه نکرده و گفته اند تا زمانی که جدول زمانی معینی برای اصلاحات اعلام نشود، به حضور خود در میدان تحریر ادامه خواهند داد.

در ساعات اولیه امروز، نیروهای پلیس سعی داشتند با حضور در محوطه میدان تحریر، تجمع‌کنندگان را به ترک محل ترغیب کنند، اما اقدام آنها با واکنش تند معترضان روبرو شد.
معترضان در مصر، مقدم بر هرچیز خواهان لغو وضعیت فوق العاده در این کشور هستند.
سربازان مصری تلاش کردند تا چادرهای معترضان را از این میدان برچینند و مسیرهای عبور و مرور خودروها در میدان تحریر را باز کنند.
در تحول دیگر هیأت دولت امروز تشکیل جلسه داد. احمد شفیق، نخست وزیر مصر، گفت اولویت اصلی دولت کنونی مصر، برقراری مجدد آرامش و امنیت در کشور بعد از ۱۹ روز تظاهرات میباشد.
به گزارش رسانه های بین المللی شورای عالی نیروهای مسلح مصر که اداره امور این کشور را در دست گرفت، قانون اساسی مصر را به حالت تعلیق درآورد و مجلس را منحل کرد. همچنین  کمیته ویژه‌ای را برای تدوین پیش نویس قانون اساسی جدید تشکیل داد.
تلویزیون دولتی مصر اعلام کرد این شورا تا شش ماه آینده و یا تا زمان برگزاری انتخابات، همچنان اداره امور را در دست خواهد داشت.
رهبری نظامی مصر همچنین بر پایبندی به همه پیمان های منطقه ای و بین المللی این کشور تاکید کرد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقامات رسمی فرودگاه قاهره گزارش داد مقامات کنونی یا پیشین دولت مصر اجازه مسافرت کردن بدون داشتن مجوز را ندارند.
در تحولی دیگر براساس گزارش رسانه های مصری ،  عمرو موسی دبیرکل اتحادیه عرب اعلام کرد از مقام خود در این اتحادیه استعفا خواهد داد.
وی به تلویزیون نیل گفت قصد دارد استعفانامه خود را طی هفته های آتی تسلیم کند.
عمرو موسی بی آنکه جزئیات بیشتری در مورد استعفای خود بدهد، گفت آنچه که در مصر اتفاق افتاد یک انقلاب خالص مردمی بود که نشاندهنده یک پیشرفت تاریخی در مصر بود.
ناظران معتقدند عمرو موسی خود را برای انتخابات ریاست جمهوری مصر آماده میکند.