شرکت کنندگان در این جلسه عبارت بودند از:
لویی فری، رئیس اف.بی . آی ( اداره تحقیقات فدرال) 1993- 2001
قاضی و معاون دادستان
سفیردل دیلی، مسئول بخش تروریسم در وزارت خارجه آمریکا2007-2009
لرد کوربت، رئیس لردهای حزب کارگر درمجلس اعیان انگلستان، رئیس کمیته پارلمانی بریتانیایی برای آزادی ایران، بارونس بوتروید، عضو مجلس اعیان انگلستان و سخنگوی مجلس عوام 1992 -2000، بارونس ترنر، عضو مجلس اعیان انگلستان و معاون سخنگوی مجلس اعیان 2000 – 2008، لرد کارلایل، عضو مجلس اعیان انگلستان، حقوقدان برجسته بریتانیا با رتبه مشاورت ملکه و بررسیکننده مستقل قوانین ضدتروریسم انگلستان 2001-2011، لرد آرچر، عضو مجلس اعیان انگلستان، حقوقدان برجسته بریتانیا با رتبه مشاورت ملکه و دادستان بریتانیا 1981 -1988، لرد فریزر، عضو مجلس اعیان انگلستان، حقوقدان برجسته بریتانیا با رتبه مشاورت ملکه، دادستان اسکاتلند 8919 – 9219 و معاون وزیر انرژی انگلستان9719 – 9819 ، لرد کلارک، نماینده مجلس اعیان انگلستان و رئیس حزب کارگر9219 – 9319، لرد مگینیس، عضو مجلس اعیان انگلستان، لرد آلتون، عضو مجلس اعیان انگلستان، لرد کینگ، عضو مجلس اعیان انگلستان، راجر گیل، نماینده مجلس عوام انگلستان و معاون حزب محافظه کار 9219 – 9419 ، دیوید ایمس، نماینده مجلس عوام انگلستان، استیو مک کیب، نماینده مجلس عوام انگلستان، برایان بینلی، نماینده مجلس عوام انگلستان، جولیان لوئیس، نماینده مجلس عوام انگلستان، دیوید وون، وکیل برجسته بریتانیا با رتبه مشاورت ملکه، عضو تیم حقوقی مجاهدین در دادگاه عدالت اروپا، کلرمسکین، قاضی و حقوقدان برجسته انگلستان
در این سمپوزیوم، خانم مریم رجوی طی یک پیام ویدیویی، ضمن تقدیر از مساعی نمایندگان مجلسین انگلستان
در دفاع از حفاظت و حقوق مجاهدان اشرف، گفت: سه روز پیش قیام مردم مصر به پیروزی رسید و دیکتاتوری حاکم بر آن کشور سقوط کرد.
کمی پیش از آن، قیام مردم تونس پیروز شد.
میدانیم که هماکنون در سطح منطقه نیز بسیاری از مردم در حال تظاهرات هستند. در حقیقت، بهار آزادی خاورمیانه شکوفا شده است.
همهجا خواست مردم دموکراسی است. و جوانان و زنان نیروی فعال این جنبش هستند. امواج تغییر در منطقه به زیان ملایان است که در برابر نارضایتی انفجاری درون جامعه ایران درماندهاند. کما اینکه وحشت خود را ابراز میکنند. امروز بسیاری از دولتهای غربی اذعان میکنند که تهدید اصلی صلح و ثبات، رژیم ایران است. اما این کافی نیست. باید سیاستی که راه را برای رژیم باز کرد تغییر کند.
زمان آن است که ایالات متحده به نقض تعهدات خود درباره اشرف خاتمه داده و حفاظت آن را طبق قوانین بینالمللی از سر بگیرد.
زمان آن است که با حذف برچسب بیاعتبار علیه مجاهدین، بیش از این تغییر در ایران را سد نکند.
و زمان آن است که ملل متحد یک هیأت ناظر را بهطور ثابت در اشرف مستقر سازد.
مطمئنم که نمایندگان شریف بریتانیایی در کارزار خود برای برداشتن موانع تغییر در ایران روزبهروز به موفقیتهای بیشتری دست مییابند.
خلاصه یی از سخنرانیهای ایراد شده در این سمپوزیوم را در زیر می خوانید متن کامل این برنامه را متعاقبا به اطلاع خواهیم رساند.
لویی فری :
ما این جلسه را در شرایطی برگزار می کنیم که زمینلرزه در مصر هم بهوقوع پیوست و انقلاب ظرف 18روز به تغییری راه برد که هیچکس تصور آنرا نمی کرد؛ احتمالاً بهجز مردمی که در خیابان آنرا محقق کردند. صراحتاً بگویم این آخر خط است و پایان کار نزدیک است. وزارت خارجه ما عقب بود رژیم مصر را همین هفته گذشته پایدارمی نامید. در مورد حذف نامگذاری مجاهدین هم 14سال عقب است. مجاهدین باید فورا از لیست آمریکا خارج شوند و آمریکا باید از قدرت و نفوذی که در عراق دارد برای تضمین حفاظت اشرفیان که ازحمایت نیروی آزاد جوانان ایران برخوردارند، حمایت کند.
آنچه در اشرف میگذرد، فراتراز نقض تعهدات نخست وزیرعراق، یک «جنایت جنگی» برطبق « شورای بین المللی قانونگذاری» است. وزیر خارجه رژیم ایران آشکارا نخستوزیر عراق را بهخاطر عدماتخاذ اقدامات سختتر و سریعتر علیه اشرف مورد ملامت قرار میدهد و بلندگوها هم چنان دارند تبیلیغاتشان را جار می زنند. همة ما و علیالخصوص دولتمان و ظیفه داریم که مطمئن شویم این اعمال سریعاً متوقف شوند.
سفیر دل دیلی :
تیک تاک ساعت در تونس، تیک تاک ساعت در مصر، تیک تاک ساعت در ایران. زمانبندی این کنفرانس بسیار مناسب است. چرا که درحالحاضر دولت آمریکا نامگذاری سازمان مجاهدین در لیست را مورد بازبینی قرار داده است.
اتحادیه اروپا، سازمان ملل متحد و دولت آمریکا باید به دولت عراق فشار بیاورند تا با ساکنان کمپ اشرف آن چنان که در خور شأن آنهاست برخورد کند و مبالات و تعامل و احترام داشته باشند.
رژیم ایران از سازمان مجاهدین خلق بهخاطر محبوبیت و ماهیت آن میهراسد. آنها از سازمان مجاهدین خلق ایران بهخاطر ترغیبکردن برای برگزاری انتخابات آزاد و حکومت قانون میهراسند.
لرد کوربت :
اشرف برای میلیونها ایرانی که فریاد آزادی سر میدهند پیامی قدرتمند میفرستد. به همین دلیل است که آخوندها سعی در خاموشکردن آن دارند. با استفاده از 180بلندگو بهطور شبانهروزی آنان را تهدید به کشتن و نابودکردن محل سکونتشان میکنند. صدای اشرف برای آزادی، دموکراسی، احترام به حقوق بشر، پایاندادن بهفساد، خشونت و ایجاد شغل و مهمتر از همه، احترام به همه این مقولههاست.
اینگونه مطالبات است که منجر به تغییرات مسالمتآمیز در تونس و مصر شده است. توفان تغییر دموکراتیک در سراسر ایران به حرکت درخواهد آمد.
نکته دیگر این که در آخرین جلسه بحث پارلمانی در مجلس اعیان معاون وزیر خارجه متعهد شد تلاش کند تا دیدار یک گروه فراحزبی نمایندگان از مجلس عوام و اعیان از کمپ اشرف را فراهم سازد. بنابراین سلام اشرف، ما میآییم.
بارونس بوتروید:
برای سالیان رژیم ایران یکی از بدنامترین متجاوزین به حقوقبشر بوده است. از ابتدای سال جاری تا کنون ما در مورد اعدام 90ت شنیدهایم. کسانی که هدف این اعمال هستند، ایرانیان و اعضای خانواده افراد مستقر در قرارگاه اشرف هستند. گناه آنهایی که اعدام شدند و مورد تهاجم قرار گرفتند، عزمشان برای دستیابی به آزادیهای بنیادین و دموکراسی است که ساکنان اشرف بهای آنرا پرداختهاند. رفتار رژیم ایران، یاد آور سرکوب، ارعاب و قتلهایی است که در قاره اروپا توسط رژیم نازی صورت میگرفت. این باید متوقف شود. خطاب به زنان ایران و زنان مستقر دراشرف می گویم ما بهشجاعت عظیم و عزم راسخ شما علیه تهاجم سازماندهی شده بهوسیله اوباشان حقوقبگیر و نیروهای عراقی، درود میفرستیم. با رهبری خانم مریم رجوی بر مردم و پارلمان در تبعیدتان، شما و مردمتان موفق خواهید بود. ما در حمایت از شما و برای تحقق تغییر دموکراتیک در ایران، هر کاری که از دستمان برآیدخواهیم کرد.
بارونس ترنر
ساکنان اشرف با استفاده از 180بلندگو با صداهای وحشتناک مورد توهین و شکنجه قرار میگیرند و مورد تعرض قرار می گیرند، غیرقابلقبول است.آنها از دسترسی به رسیدگیهای پزشکی و نیازمندیهای اولیه محروم میشوند
ما باید از سازمان ملل متحد بخواهیم که از ساکنان اشرف که شجاعت ایستادگی در مقابل رژیم غیردموکراتیک در کشور خودشان را داشتهاند، حمایت کند. ما باید به شجاعت مردم ایران که در مقابل رژیم کنونی ایستادگی میکنند و به آن ادامه میدهند، درود بفرستیم.
لرد کارلایل:
درطی سالیان دولت بریتانیا و ایالات متحده آمریکا با ملایان واحمدینژاد مماشات کردهاند زیرا یک اعتقاد احمقانه وجود داشت که اگر آنها را تحتفشار قرار ندهند، وضعیت بهتر خواهد شد. ولی هیچ شواهدی دال بر پیشرفت این سیاست وجود ندارد. این سیاست باید متوقف شود و روشنترین راه این است که دولت آمریکا به قبول خواستهای ملایان منبی بر باقیگذاشتن نام مجاهدین در لیست،پایان دهد. در پروسه قضایی طی شده درانگلستان برای لغو ممنوعیت مجاهدین، که در دسترس عموم قرار دارد و البته با جزئیات در اختیار دولت آمریکاست،همه اتهاماتی که امکان بهکار بردن آنها علیه مجاهدین بود، زده شد. ولی تمامی آنها یک بهیک بررسی شد و هر مادهیی که بیان شد، از طرف دادگاه باطل اعلام شد. خواست ما از آمریکا انجام همان کاری است که در بریتانیا و اروپا صورت گرفت. مطمئناً اگر تغییر رژیمی در ایران باشد، ایالات متحده احتیاج به دوستانی دارد که در راه رسیدن به این تغییر دموکراتیک، سهیم بودهاند.
لرد فریزر:
من فکر میکنم حکم دادگاه استیناف در واشینگتن حکم فوقالعاده خوبی بود. من همچنین از این ایده که یک تشخیص واضحی توسط دادگاه صورت گرفته استقبال میکنم چرا که نهتنها پروسه قضایی را بلکه پروسه سیاسی را هم مد نظر قرار می دهد. اگر وزیر خارجه آمریکا مجاهدین را از لیست خارج کند ما بلند خواهیم شد و برایشان دست خواهیم زد.
لرد کلارک
ما باید از تلاش دوستانمان در سنای آمریکا حمایت کنیم. از صداهایی همچون سناتور جان مکین که یازده روز پیش به سنا گفت امیدوارم تضمین امنیت ساکنان اشرف از طرف دولت آمریکا و عراق در کمیته مورد بررسی قرار گیرد. رئیس کمیته سنا، سناتور کارل لوی در تشکر از سناتور مکین به او گفت ما در نگرانیهای شما در رابطه با کمپ اشرف سهیم هستیم.
ما باید از سازمان ملل متحد بخواهیم حفاظت اشرف را طبق کنوانسیون چهارم ژنو تضمین کند. ما باید درخواستهایمان را برای تحریم اقتصادی و نفتی رژیم ایران تکرار کنیم تا جهان از این ستمکاران رها شود. ما باید از آنهایی که برای خروج نام مجاهدین از لیست آمریکا تلاش میکنند حمایت کنیم. ما باید برای حمایت از خانم رجوی تعهد بدهیم. کلمات او، امروز مثل همیشه الهامبخش ما در ادامه مبارزه است. ما مبارزهمان را تا هر زمانی که برای رهایی ایران لازم است ادامه خواهیم داد.
اشرف برای میلیونها ایرانی که فریاد آزادی سر میدهند پیامی قدرتمند میفرستد. به همین دلیل است که آخوندها سعی در خاموشکردن آن دارند. با استفاده از 180بلندگو بهطور شبانهروزی آنان را تهدید به کشتن و نابودکردن محل سکونتشان میکنند. صدای اشرف برای آزادی، دموکراسی، احترام به حقوق بشر، پایاندادن بهفساد، خشونت و ایجاد شغل و مهمتر از همه، احترام به همه این مقولههاست.
اینگونه مطالبات است که منجر به تغییرات مسالمتآمیز در تونس و مصر شده است. توفان تغییر دموکراتیک در سراسر ایران به حرکت درخواهد آمد.
لرد مگینس
بر خلاف آزادی تظاهرات در مصر، درایران مردم به بهای جانشان تظاهرات می کنند، من مطبوعات را به ایفای وظایفشان درقبال کارزار آزادیخواهی مردم ایران فرامی خوانم. حفاظت از ساکنان اشرف تعهد مشترک دولت ما درانگلستان و دولت متحد ما آمریکاست.
لرد آلتون:
وقتی سنگ کوچکی به حرکت در میآید، میتواند به زمین لرزه منتهی شود. ما همه عضو این زمینلرزه تغییر هستیم و ازحکومت مذهبی که کارش سنگسار و اعدام در ملأعام و اعدام و شکنجه مخالفان سیاسی و اقلیتهای مذهبی است، تبری میجوییم. ما امروز اینجا هستیم تا رنج آنهایی را که در حال حاضر در قرارگاه اشرف هستند، منعکس کنیم.چرا ما مثل اسپانیا امقامات عراقی را به دادگاه نمی کشانیم؟
تغییر رفتار برای رژیم ایران امکانپذیر نیست، زیرا به سرنگونیش میانجامد. هیچ کس شکی در رابطه با این رژیم ندارد مگر اینکه از هواداران رژیم ایران باشد. با توجه به شناختی که از شورای ملی مقاومت طی 30سال دارم، آنها هدایتکنندگان تغییرات دموکراتیک در ایران هستند سازمان مجاهدین خلق ایران آنتیتز این رژیم بنیادگراست.
لرد کینگ
برای من باورنکردنی است که در کشوری مثل آمریکا مجاهدین هنوز در لیست هستند.
رئیسجمهوررژیم ایران باید درسی که همقطارانش در تونس, مصر گرفتهاند هر چه زودتر بگیرد, وقت آن رسیده که درسش را بگیرد, اما در بلندمدت به اعتقاد من افکار عمومی عیله اوست و مدت زیادی از عمراین رژیم باقی نمانده است, این سه مطلبی بود که خواستم با شما درمیان بگذارم.
دیوید ایمس:
ما در یک لحظه تاریخی در تاریخ جهان جمع شده ایم. ما در زمانی تجمع میکنیم که سرکوبشدگان دارند قیام میکنند. این یک زمانبندی خیره کننده برای این گردهمایی است. زیرا جنبش بهسوی تغییر دموکراتیک در سراسر منطقه شدت میگیرد. باید ازدخالتهای مخرب رژیم ایران باید جلوگیری شود تا پیروزی موج دموکراسی تضمین شود. تحت مسئولیت ملل متحد و نیروهای ائتلاف، ما وارد عراق شدیم تا دموکراسی غلبه کند، نه اینکه شاهد باشیم دوستان دموکرات ما در کمپ اشرف توسط مأموران وحشی و بیرحم رژیم ایران مورد حمله قرار گیرند. ما باید دستهای رژیم ایران را ببندیم و دستهای جنبش مقاومت ایران را باز کنیم.
استیون مک کیب:
درحالیکه مردم ایران همان کار مردم مصر را میکنند، ما باید در کنار مردم ایران بایستیم که خواستار تغییر هستند. زمان برای سیاست استمالت سپری شده است. رژیم ایران یا باید از کنوانسیونها وقطعنامه های سازمان ملل متحد پیروی کند یا باید برود. گواه بهتری از آنچه که در اشرف میگذرد برای دیدن آنچه که مردم ایران خواهان آنند وجود ندارد. ما باید در کنار ساکنان اشرف بایستیم و خواستار آن شویم که سازمان ملل متحد نقش خود را در حفاظت از آنها بر عهده گیرد. ما باید آمریکا را متقاعد کنیم که مجاهدین را از لیست خارج کند. همه ما باید در کنار کسانی قرار بگیریم که قادر به ایجاد تغییر در ایران هستند.
برایان بینلی
درحالیکه سران کشورهای خاورمیانه با فریاد و با لگد بهسوی تغییر کشانده میشوند، رژیم ایران حق دارد وحشتزده باشد چرا که تغییر دارد فرا می رسد. مجاهدین مبلغ و مروج ایده تغییر دموکراتیک در ایران هستند که سران سرکوبگر حکومت تهران را بهزیرخواهد کشید و هر چه سریعتر بهتر. جامعه بینالمللی باید خواهان این شود که 180بلندگو که برای شکنجه ساکنان مورد استفاده قرار میگیرند برچیده شوند.
جولیان لوئیس
پایداری شگفتانگیز کارزاری که لرد کوربت با همکارانش برای حذف نام مجاهدین ازلیست، بهپیش بردند، سبب شد که وقتی موضوع در دادگاههای انگلستان مورد بررسی دقیق قرار گرفت مشخص شدآن برچسب ناعادلانه بوده است.
موضوع دیگر وضعیت انسانی دراشرف است. من با آگاهی نسبت به جنایاتی که در زمان جنگ جهانی دوم رخ داد بزرگ شدهام و اینکه آیا کسی نبود که کاری درمورد آن انجام دهد؟ این وظیفه همه ماست که مطمئن شویم جنایت علیه کمپ اشرف هرگز رخ ندهد
کلر مسکین
اگر یک انتقاد به سازمان ملل متحد داشته باشم این است.
ساکنان اشرف افرادی تحصیل کرده و متمدن هستند که میخواهند عقایدشان را بیان کنند. آنها هیچ مشکلی برای عراقیها ایجاد نکردهاند
آنها افراد حفاظتشده تحت کنوانسیون چهارم ژنو هستند. بنابراین، ای سازمان ملل متحد دست بهکار شو.
دولت نوروزی
شب گذشته اعتراضات و تظاهرات در سراسر کشورمان بهویژه تهران در جریان بود.
اکنون بعداز 32سال، انقلاب دیگری علیه دیکتاتوری و تحقق دموکراسی در جریان است.
قیام ایران ثابت کرد که اوضاع به آنچه که قبل ازآن بود باز نمیگردد.
شعار تظاهرکنندگان «مرگ بردیکتاتور» است و آنها خواهان دموکراسی و تغییر دموکراتیک هستند. اشرف نهتنها سمبل امید مردم ایران ، بلکه آنتیتزگسترش بنیادگرایی اسلامی است.