به گزارش خبرگزاری فرانسه، 27بهمن - واشنگتن - سناتور کریستن گیلیبراند (kirsten gillibrand) یک دموکرات از نیویورک که یکی از حامیان این لایحه میباشد گفت اگر ما بتوانیم شفافیت بیشتری در هرگونه سرمایهگذاری در ایران بهدست آوریم میتوانیم کمکها به تسلیحاتی کردن برنامه اتمی را خنثی کنیم. …
کمپانیها باید یکی را انتخاب کنند؛ یا با ایران معامله کنند یا اینکه به اقتصاد آمریکا دسترسی داشته باشند.
گیلیبراند گفت ما باید برای هر کمپانی که سودش را بر ایمنی ما و متحدان ما مقدم میدارد یک سیاست مشخص و حد تحمل (zero tolerance) داشته باشیم.
این لایحه توسط سناتور جمهوریخواه مارک کرک (mark kirk) از ایلینوی و در مجلس نمایندگان نیز توسط تد داچ (ted deutch) نماینده دموکرات از فلوریدا و توسط دن برتون (dan burton) نماینده جمهوریخواه از ایندیانا مورد حمایت قرار گرفته است.
بنابه این لایحه تحریمهایی که پیشاپیش توسط واشنگتن و مللمتحد اعمال شدهاند، تشدید خواهند شد. ایران بهخاطر اینکه مظنون به کسب برنامه قاچاق تسلیحاتی اتمی است، مورد تحریم قرار گرفته است.
بنابه این لایحه، قانونگذاران از کمپانیها خواستهاند تا هرگونه سرمایهگذاری قابل تحریم در ایران را در گزارش سالانه خود به کمیسیون امور امنیتی و تبادلات پولی قید کنند و از بانکهای آمریکا نیز میخواهد فعالیتهای بانکهای شعبه خارجی خود در ایران را گزارش کنند.
سناتور کریستن گیلیبراند اظهارداشت که علاوه بر 18بانک، هشت کمپانی با شعباتش هستند که در بازار سهام نیویورک و نصدق (nasdaqسازمان امنیت ملی کامپیوتری سهام) ثبت شدهاند و از بخش انرژی ایران حمایت میکنند.
کرک گفت کنگره باید برای افشای شرکتهایی که قوانین ما را نقض میکنند و تحریمهایی که اعمال کردهایم را تضعیف مینمایند بیشتر کار کند.
این لایحه مورد حمایت دو حزب آمریکا عاملانی که به این رژیم خصمانه و خطرناک، کمکهزینه میرسانند را مورد حسابرسی قرار خواهد داد.
این قانونگذاران به یک گزارش اخیر از بنیاد دفاع از دموکراسیها اشاره کرده است که در آن آمده است 8شرکت هستند که با برنامه انرژی ایران مرتبط میباشند که عبارتند از: الکاتل لوسنت فرانسه (alcatel-lucent)، شرکت دور از ساحل نفت ملی چین، شرکت ملی نفت چین، شرکت نفت و شیمیای چین، شرکت میتسویی و میتسوبیشی ژاپن، شرکت آنگلو داچ و رویال داچ شل، و ساسول از آفریقای جنوبی.
بانک فکری بنیاد دفاع از دموکراسیها گفته است 18بانک هستند که از طریق شعبات خارجیشان با ایران مراودات بانکی دارند که بانکهای بزرگی از آمریکا، شرکتهای مالی ژاپن، بریتانیا، آلمان، سوئیس، فرانسه و هند را شامل میشوند.