شماری از سفیران لیبی در کشورهای مختلف از جمله دفتر نمایندگی لیبی در سازمان ملل در اعتراض به سرکوب مردم، استعفا کرده اند.
قرار است شورای امنیت سازمان ملل در ساعات آخر شامگاه روز سه شنبه (بامداد روز چهارشنبه) جلسه اضطراری تشکیل داده و مسئله کشتار مردم و معترضان در لیبی را بررسی کنند.
خبرگزاری رویترز در گزارشی خبر داد که رابرت بیر، ستون نویس امور اطلاعاتی و امنیتی هفته نامه تایم، روی وبسایت این هفته نامه و به نقل از شماری از منابع اطلاعاتی داخلی نوشته که قذافی به ماموران اطلاعاتی لیبی دستور داد خرابکاری هایی در لوله های انتقال نفت لیبی به مدیترانه انجام دهند.
در حالی که آمریکا بار دیگر خشونت ها علیه مردم لیبی را محکوم کرده است، سیلویو برلوسکونی نخست وزیر ایتالیا که روابط گسترده و عمیقی با لیبی دارد، تماس و گفت وگوی تلفنی با معمر قذافی داشته است.
هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا روز سه شنبه بار دیگر گفت هرگونه مقابله خشونت بار با معترضان، نقض حقوق شهروندی و امری ناپذیرفتنی است.
دفتر نخست وزیری ایتالیا در بیانیه ای اعلام کرد آقای برلوسکونی در گفت وگوی تلفنی با معمر قذافی، خواهان حل مسالمت آمیز بحران سیاسی در لیبی شده و اتهام های رهبر لیبی که گفته بود معترضان از سوی ایتالیا حمایت می شوند را رد و تکذیب کرده است.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی می گوید کشورهای اتحادیه اروپا مشغول بحث و بررسی در مورد اعمال تحریم ها علیه معمر قذافی هستند که با مخالفت برخی از اعضا، به ویژه مالت، قبرس و ایتالیا روبرو شده است.
آلمان و فنلاند گفته اند اگر خشونت ها در لیبی متوقف نشود، معمر قذافی باید تحت تحریم های اتحادیه اروپا قرار گیرد. این تصمیم هنوز به توافق و اجماع نهایی نرسیده و بحث بر روی آن ادامه دارد. گیدو وسته وله، وزیر خارجه آلمان گفته اگر دولت لیبی به خشونت ها علیه شهروندان این کشور ادامه دهد، هیچ گریزی از تحریم ها در کار نخواهد بود و این فشارها علیه قذافی و اطرافیان نزدیک او اعمال خواهد شد.
گزارش ها حاکی است ایتالیا نگران است قذافی موج مهاجران آفریقایی را روانه اروپا کند. در حال حاضر ایتالیا شماری از نیروهای ارتش را در مرز جنوبی مستقر کرده و پیش بینی کرده ممکن است بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تن از شهروندان لیبی از کشور فرار کرده و راهی ایتالیا شوند. رم نگران است اگر فشارها بر قذافی افزایش یابد، اقدامات تلافی کننده از سوی دولت لیبی، باعث برهم خوردن ثبات امنیتی در ایتالیا و اروپا خواهد شد.
دانیل اورتگا، رییس جمهوری نیکاراگوا طی تماس تلفنی با معمر قذافی ابراز همدردی و حمایت کرده و خبرگزاری آسوشیتد پرس از هاوانا گزارش داد فیدل کاسترو هشدار داده که ممکن است نیروهای سازمان آتلانتیک شمالی، ناتو در پی حمله به لیبی باشند.
سرهنگ قذافی روز سه شنبه در جریان سخنرانی تلویزیونی گفت جوانانی که به خیابان ها ریخته اند، «تحت تاثیر مواد مخدر» هستند. وی با تکرار گفته های پسرش، سیف الاسلام گفت که تکلیف تمامی معترضان را روشن خواهد کرد و اگر لازم باشد، «خانه به خانه و سانت به سانت، کشور لیبی را از شر مخالفان پاک خواهد کرد.»
رهبر لیبی که در پنج روز گذشته شاهد ناآرامی ها و اعتراض های مردمی در کشور بوده، از روز دوشنبه دستور داده نیروهای نظامی معترضان را هدف قرار دهند و حتی هواپیماهای جنگنده هم مردم غیرنظامی را هدف حمله قرار داده اند.
وی هشدار داد شعله جنگ داخلی در کشور شعله ورتر شده و مخالفان و منتقدان هدف حملات گسترده قرار خواهند گرفت.
رادیو فردا