گاردین در این گزارش که به سفر نخست وزیر انگلستان به منطقه خلیج فارس و بویژه قطر مربوط می شود نوشت :«درحالیکه مللمتحد و اتحادیه اروپا در بازداشتن جاهطلبی اتمی ایران شکست خوردهاند، نخستوزیر انگلستان بهدنبال ائـتلاف جدیدی جهت مقابله با این ”کشور منفور” میباشد. انگلستان طرحی را ترسیم کرده است که برای اعمال تحریم های شدیدتر و جدید علیه ایران به آمریکا و فرانسه به پیوندد. طبق این طرح ، انگلستان، آمریکا و فرانسه تحریم های یکجانبه هماهنگ شده را خارج از چارچوب اتحادیه اروپا و سازمان ملل اعمال خواهند کرد.
در ادامه گزارش گاردین آمده است «کامرون بعد از ملاقات با همتای قطری خود، حامد بن جاسم بن جابر الثانی، بیصبری خود را در مورد ایران نشان داد. این طور درک میشود که نخست وزیر انگلستان طی سفر خود به خلیج فارس نگرانی ها در مورد ایران را شنیده است . این نگرانیها تکرار همان ادعاهای اخیر تلگراف های افشاشده ویکیلیکس است که عربستان سعودی درخواست نموده بود که باید با ایران، احتمالاً از طریق نظامی، برخورد شود. ».
در پاسخ به این نگرانیها و بویژه نگرانی از سیاست مماشات با رژیم، دیوید کامرون گفت: ”ایران بهخاطر اینکه قصد دستیابی به تسلیحات اتمی دارد موجب نگرانی شدید است. آنها هماکنون از تحریم های بینالمللی رنج میبرند، اقتصاد آنها ضعیف و آسیبپذیر شده است و این رژیم فقط با سرکوب اپوزیسیون سیاسی خود، از خطر جان بدر برده است. ... ایران در مسیر کنونی خود دارد به یک کشوری که از نظر بینالمللی منفور است و نه دوستی و نه پولی و نه جایی برای رفتن دارد تبدیل میشود. انگلستان و شرکای بینالمللی آماده مذاکره هستند، اما قصد نداریم فریب بخوریم. بنابراین ما به پیدا کردن راههایی برای فشار ادامه خواهیم داد“.
نخست وزیر انگلستان در مورد تحریمهای جدید گفت :«ما شدیداً فعالیت خواهیم کرد تا اجرای تحریم های بینالمللی را تضمین نماییم. من از مقامات خود خواستهام تا اینکه ما در این زمینه مهم چه کار بیشتری میتوانیم انجام دهیم را مورد بررسی قرار دهند“.
گاردین در ادامه گزارش خود راجع به منشاء طرح جدید انگلستان برای تحریمهای بیشتر می نویسد «بعد از اینکه ایران در جلسه استانبول، ”پیششرط های مضحکی” را روی میز قرار داد، نخستوزیر انگلستان تصمیم گرفت که نیاز به اتخاذ اقدام بیشتری وجود دارد. یک مقام انگلستان در این رابطه گفت: ”وقتی ایران پیششرط های مضحک را در گفتگوهای استانبول روی میز گذاشت، این گفتگوها بهم خورد. ما نیاز به رویکرد سختتر داریم. ما بهدنبال ائتلاف از متحدین همفکر هستیم تا اقدام یکجانبه هماهنگ شدهیی را به اجرا بگذاریم“. ...«مقامات انگلستان تأکید میکنند که این ابتکار، انتقادی به اتحادیه اروپا یا مللمتحد نیست، اگرچه از جانب روسیه و ایتالیا تحریک هایی وجود دارد که اغلب تحریمها در مللمتحد و اتحادیه اروپا را کاهش میدهد. انگلستان میگوید که تحریم های اعمال شده اتحادیه اروپا در پاییز سال 2010 علیه صنایع نفت و گاز ایران خوب بود. اما انگلستان معتقد است که این پروسه کند میباشد . زیرا اتحادیه اروپا معمولاً بعد از مللمتحد عمل میکند.“.
گاردین در پایان گزارش خود نتیجه میگیرد که اظهارات کامرون در دوحه(قطر) بهدقت تدوین شده بود. او ایران را بهعنوان یک ”کشور منفور ”توصیف کرد، زیرا او میخواهد روشن سازد که این کشور در سراسر جهان و در خاورمیانه منزوی است.