از سوی دیگر سیف الاسلام قذافی پسر سرهنگ قذافی به تلویزیون سی ان ان 6 اسفند،گفت: طرح ما این است که در لیبی بمانیم و بمیریم.
در همین حال در شهر زاویه در غرب پایتخت، نبرد بالا گرفت ، در حالیکه شهر میستوره، در شرق طرابلس، در دست معترضان قرار گرفت.
خبرنگار شبکه تلویزیونی اسکای نیوز گزارش داد نیروهای قذافی با توجه به برتری شدید نظامی که نسبت به مردم داشتند، هرگز تصور نمی کردند، شهروندان عادی لیبی به چنین مقابله جدی با آنان برخیزند. این در حالی است که می بینیم مردم در خیابانها، درهای تانک های ارتش قذافی را باز کرده و سربازان را از آن بیرون میکشند. وی افزود کارتهای هویت برخی از نیروهای قذافی که در درگیریها کشته شده اند نشان می دهد، بعضی از آنان، از مزدوران خارجی (غیرلیبیایی) بوده اند.
در یک تحول دیگر عبدالرحمن محمد، سفیر لیبی در ملل متحد، روز جمعه به صف مخالفان پیوست. سفیر لیبی هنگام صحبت در شورای امنیت ملل متحد خواهان اقدام شجاعانه این شورا برای ممانعت از کشتار مردم به وسیله قذافی و پسران و اطرافیان او شد.
همچنین عیسی ربیع عاشور سفیر لیبی در سومالی به مردم پیوست و گفت، کشور من در شرایط بسیار دشواری قرار دارد.
در مورد تعداد قربانیان قیام لیبی گزارشهای متفاوتی وجود دارد. به گفته بان کی مون ، بیش از هزار تن طی روزهای اخیر در لیبی کشته شده اند، در حالی که یک مقام بلندپایه فرانسوی در امور حقوق بشر، شمار کشتهشدگان را حدود ۲۰۰۰ تن اعلام کرد. اما سفیر لیبی در سومالی این رقم را 3000 تن عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه7 اسفند ، سیلویو برلوسکنی نخست وزیر ایتالیا روز شنبه در یک تجمع سیاسی در رم اعلام کرد، به نظر می رسد معمر قذافی دیگر کنترل امور را در لیبی در دست ندارد.
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا شب گذشته فرمان مسدود شدن داراییهای قذافی و فرزندان و مقام های ارشد حکومت او را در ایالات متحده صادر کرد. این تحریم شامل حال مقام های ارشد حکومت لیبی نیز می شود و شعب خارجی بانکهای آمریکا هم موظف به اجرای آن شدند.
همچنین دولت آمریکا به طور موقت همه فعالیتهای سفارت خود در طرابلس را تعطیل و دستور خروج همه کارکنان آنرا از پایتخت لیبی صادر کرده است.
همزمان اتحادیه اروپا نیز نسبت به تصمیم مشابهی برای تحریم قذافی به توافق رسیده اند و قرار است طی روزهای دوشنبه و سه شنبه این تصمیم رسما اعلام شود.
از سوی دیگر شب گذشته شورای امنیت ملل متحد جلسه اضطراری تشکیل داد و بان کی مون دبیر کل ملل متحد، وضع لیبی را وخیم توصیف کرد و گفت: زمان آن فرا رسیده که شورای امنیت اقدام مؤثری را بررسی کند.
از سوی دیگر بریتانیا و فرانسه خواهان تصویب قطعنامه ای در شورای امنیت هستند که لیبی را تحت تحریم های اقتصادی و نظامی قرار دهد و از دادگاه جزایی بین المللی بخواهد تا درباره کشتار معترضان در لیبی تحقیق کند