پیشروی مخالفان لیبی و به دست گرفتن کنترل سایر شهرها

گزارشها از لیبی حاکی است امروز کنترل شهر مصراته، سومین شهر بزرگ لیبی به دست مخالفان افتاد. مصراته که در کنار دریای مدیترانه واقع شده با پایتخت ۲۱۰ کیلومتر فاصله دارد.

بنابراین گزارش یکی از ساکنان شهر مصراته به شبکه تلویزیونی الجزیره گفت نیروهای حکومتی و امنیتی وفادار به قذافی از این شهر گریخته اند.
گزارشهای دیگری نیز حاکی از آن است در حمله نیروهای امنیتی به فرودگاه شهر مصراته، بیست و سه نفر کشته شده اند.
از سوی دیگر روزنامه الشرق الاوسط، چاپ لندن نوشت نیروهای معمر قذافی تنها کنترل بخشهایی از طرابلس را در دست دارند
در یک تحول دیگر شب گذشته شورای امنیت ملل متحد با تصویب قطعنامه 1970 داراییهای قذافی و پنج تن از فرزندان او و هفده تن از نزدیکانش را مسدود کرد.
به گزارش رسانه های خبری تمام پانزده عضو شورای امنیت ملل متحد بر محاکمه قذافی در دادگاه بین المللی جزایی به اتهام ارتکاب جنایت علیه بشریت به توافق رسیدند.
در پی تصویب قطعنامه سوزان رایس سفیر آمریکا در ملل متحد گفت  قطعنامه 1970 یک قطعنامه قوی است و شامل ممنوعیت سفر و مسدود کردن سرمایه‌های رهبران کلیدی لیبی بوده و تحریم کامل تسلیحاتی را بر لیبی اعمال می‌کند.
لایال گرانت سفیر بریتانیا در ملل متحد نیز گفت: پذیرش قطعنامه 1970 توسط تمامی 15 کشورعضو شورا، پیامی قوی از عزم جامعه بین‌المللی برای ایستادن در کنار مردم لیبی و دفاع از حق آنان برای تعیین آینده خود می‌باشد.
از سوی دیگر باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا و هیلاری کلینتون اعلام کردند قذافی مشروعیت خود را به عنوان رهبر لیبی را از دست داده و باید فورا از قدرت کناره گیری کند.
همچنین سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در گفتگوی تلفنی با همتای لیبیایی خود، استفاده از زور علیه شهروندان لیبی را به شدت محکوم کرد و آن را «غیر قابل قبول» خواند.
در همین حال دیگر گزارشها از برقراری مذاکرت میان شخصیت های نظامی و مدنی لیبی در شهر بنغازی برای تشکیل دولت انتقالی در این کشور خبر می دهند.
مصطفی عبدالجلیل وزیر دادگستری لیبی که به معترضان پیوسته است، گفت نهادی متشکل از شخصیتهای سیاسی و نظامی در حال فراهم کردن مقدمات برگزاری انتخابات در سه ماه آینده است. با شکل گیری این تشکل سیاسی، سفرای لیبی در ملل متحد و ایالات متحده از این طرح حمایت کرده اند.
یورونیوز 8 اسفند از جزیره مالت گزارش داد مالت مقصد اصلی خارجیان از لیبی شده است. در 5 روز گذشته بیش از 2000 نفر از مسافران لیبی به این فرودگاه کوچک پرواز کرده اند. این درحالی است که دولت چین حدود 16 هزار تبعه چینی که نیمی از چینی های مقیم لیبی میباشند را به کشورهای نزدیک لیبی از جمله یونان، تونس، مصر و مالت منتقل کرده است.