به گزارش سایت رادیو آلمان، 10اسفند، وی گفت: «آنها (ایران) به شورشیان مقدار زیادی سلاح، مهمات، قطعات تکنیکی مواد انفجاری (آیایدی)، راکت و آرپیجی، از طریق شبکههائی که در امتداد مزر ساخته شده میرسانند».
آیایدی، بمبهای دستسازی است که توسط شورشیان علیه نیروهای خارجی و دولت افغانستان بهکار برده میشود. بخش وسیعی از تلفات نیروهای خارجی در افغانستان نیز ناشی از انفجار مینهای دستسازی است که در کنار جادهها جاسازی میشوند. معاون رئیس ستاد فرماندهی سپاه بینالمللی حافظ صلح در افغانستان همچنین گفت: «ایران میخواهد داخل بازی باشد». وی افزود: «آنها دارند شبکههائی (در افغانستان) میسازند».
به نظر تحلیلگران، هرچند حکومت ایران در آغاز مخالف رژیم طالبان بود، اما اکنون شورشیان طالبان را خطری استراتژیک برای خود ارزیابی نمیکند و تلاش دارد تا با کمک به آنها، ایالات متحده آمریکا را در افغانستان زمینگیر کند.
دریا سالار گریگوری اسمیت در سخنان روز دوشنبه خود گفت که دولت تهران برای شورشیان در افغانستان «بعضی حمایتهای آموزشی، مالی و بیشتر تسلیحاتی فراهم میکند»، وی همچنین گفت که نیروهای آیساف فعالیتهای ایران را زیر نظر دارند و افزود: «بیثبات ساختن افغانستان به نفع ایران نیست».
کشورهای عضو ”آیساف“ تصمیم دارند در سال جاری خروج نیروهای خود از افغانستان را آغاز کرده و مسئولیت بخشهای امنتر را به نیروهای افغان واگذار کنند.
با نزدیک شدن زمان خروج نیروهای بینالمللی و همزمان با بحث ایجاد پایگاههای دایمی آمریکا در افغانستان، خشونتها در این کشور افزایش یافته است. طالبان دامنه حملات سازمانیافته خود را عمدتا به مناطق پرتردد مردم افزایش داده است.