از سوی دیگر قذافی امروز در سخنانی در جمع طرفدارانش گفت نمی تواند استعفا دهد و ادعا کرد هیچ مقام سیاسی ندارد.
در همین حال، هواپیماهای جنگی حکومت لیبی امروز چهارشنبه به شهر اجدابیه حمله کردند. به گفته شاهدان عینی در اثر این حملات دو نفر کشته شدند، اما نیروهای حکومتی در نهایت موفق به تصرف این شهر نشدند.
این حملات هوایی در حالی صورت گرفته است که قدرتهای غربی در تلاش هستند تا شورای امنیت ملل متحد آسمان لیبی را منطقه پرواز ممنوع اعلام کند تا بدین وسیله با حملات هوایی نیروهای حکومت قذافی مقابله شود.
همزمان نیروهای حکومتی با تانک و تسلیحات سنگین به شهر بندری بریقه که یکی از بنادر اصلی صادرات نفت لیبی به شمار میرود حمله کردند، اما مصطفی غٌریانی، سخنگوی ائتلاف ۱۷ فوریه، به رویتر گفت: حامیان قذافی صبح امروز سعی کردند بریقه را بگیرند، اما شکست خوردند و شهر در دست قیامکنندگان است.
از سوی دیگر اتحادیه حقوق بشر لیبی امروز اعلام کرد در جریان تظاهرات علیه حکومت قذافی در این کشور تا کنون شش هزار نفر کشته شده اند. به گفته سخنگوی این اتحادیه، دست کم سه هزار نفر در طرابلس، دو هزار نفر در شهر بنغازی و یکهزار تن دیگر در سایر نقاط لیبی طی دو هفته اخیر در جریان اعتراضات ضد حکومتی در این کشور جان خود را از دست داده اند.
در یک تحول دیگر دو ناو جنگی آمریکا که به سمت آب های لیبی در حرکتند، امروز وارد کانال سوئز شدند.
یک ناو دیگر آمریکا نیز روز دوشنبه از کانال سوئز عبور کرده و وارد دریای مدیترانه شده بود.
رابرت گیتس، وزیر دفاع ایالات متحده نیز اعزام دو کشتی جنگی به دریای مدیترانه را تایید کرد.
درحالیکه اعتراضات و قیام لیبی بالا گرفته است، جامعه جهانی فشارها بر حکومت قذافی را افزایش داده است. روز گذشته مجمع عمومی ملل متحد عضویت لیبی در شورای حقوق بشر این سازمان را به حالت تعلیق در آورد.
بانکی مون، دبیرکل ملل متحد نیز از این تصمیم استقبال کرد. او همچنین حمایت قاطع خود را از ارجاع پرونده لیبی به دیوان بین المللی کیفری اعلام کرد.
دبیر کل ملل متحد تاکید کرد: آنهایی که علیه بشریت مرتکب جنایت می شوند، مجازات خواهند شد، و معافیت از مجازات وجود ندارد.
همزمان به دنبال تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم لیبی، اتریش نیز این تحریم ها را به مرحله اجرا در آورد و سرمایه های لیبی را در این کشور توقیف کرد.