وزیر خارجه آمریکا: بررسی مجدد لیست گذاری مجاهدین به یک تصمیم گیری جدید منجر خواهد شد

در جریان جلسه استماع کمیته خارجی کنگره آمریکا، با حضور هیلاری کلینتون وزیرخارجه آمریکا که روز اول مارس 2011 صورت انجام شد، هیلاری کلینتون، در پاسخ به اعضای این کمیته که خواستار خارج کردن نام مجاهدین از لیست تروریستی وزارت خارجه آمریکا شدند، گفت: اجازه بدهید که برای ثبت شدن بگویم که در طی چندین استماع چند بار به مجاهدین خلق اشاره شده است و میدانم که بسیاری از نمایندگان آنها در بین حضار در اینجا وجود دارند ما در حال بررسی نامگذاری مطابق با تصمیم دادگاه و قوانین مربوطه هستیم و اینکه این بررسی به یک تصمیم گیری جدید درباره لیستگذاری مجاهدین خلق منجر خواهد شد.

ایلینا رزلهتینن، رئیس کمیته خارجی کنگره در مورد حفاظت آمریکا از ساکنان اشرف گفت: من خواستار حفاظت آمریکا از ساکنان کمپ اشرف شده ام که بسیاری که هم اکنون در اینجا هستند نسبت به اقوام خود در آنجا نگران هستند
وزیر خارجه آمریکا در پاسخ گفت: درمورد اشرف ما اطلاع داریم از تحریکات مستمری که وجود دارد. بنابراین ما روزانه با دولت عراق در حال گفتگو هستیم با ملل متحد و هرکاری که میتوانیم انجام میدهیم که آنها را حفاظت کنیم.

http://www.youtube.com/watch?v=II2p7J4NEaw


ترجمه گفتگوهای این جلسه را در زیر می خوانید:


ایلینارز لهتینن، رئیس کمیته خارجی کنگره آمریکا
در مورد ایران، خانم وزیر، من همچنان نگران آن هستم که وزارتخارجه بطور کامل قانون تحریمات ایران را به اجرا نمیگذارد. آیا ممکن است که در مورد موقعیت پنج شرکت که تحریمات علیه آنها اعمال نشده است را به ما بگویید؟ و ...
من خواستار حفاظت آمریکا  از ساکنان کمپ اشرف شده بودم که بسیاری که هم اکنون در اینجا هستند نسبت به اقوام خود در آنجا نگران هستند. با تشکر از خانم وزیر.
برد شرمن، عضو کمیته خارجی کنگره آمریکا
 رئیس دمکراتها در زیرکمیته تروریسم
در مورد یک سازمانی به اسم مجاهدین خلق ایران، دادگاه استیناف ایالات متحده آمریکا شعبه واشنگتن دی سی از وزارتخارجه خواسته است که تصمیم خود را مورد بازبینی قرار بدهد. تعدادی از کارشناسان برجسته که متخصص در امور خارجی هستند گفته اند که مجاهدین خلق باید از لیست خارج شوند. این تنها موضوعی است که هاوارد دین و جان بولتون روی آن توافق دارند (خنده بلند هیلاری ) و نیاز به گفتن ندارد که ژنرال جیمز جونز، بیل ریچاردسون و لی همیلتون نیز اخیرا این را گفته اند. من درخواست بریفینگ محرمانه از جانب زیرکمیته ذیربط کردم ولی وزارتخارجه از اینکار خودداری کرد و آنرا به جامعه اطلاعاتی ارجاع داد که جامعه اطلاعاتی هم این بریفینگ محرمانه را برای ما گذاشت. ولی راستش را بخواهید، بعد از آن بریفینگ محرمانه من متقاعد شدم که  هیچ چیزی در این قرن انجام نگرفته است که بودن مجاهدین خلق در آن لیست را توجیه کند و این بریفینگ این اعتقاد را بنحو قابل توجهی تقویت کرد که علت بودن مجاهدین خلق در لیست بخشی از پیشنهاد مصالحه یا امتیاز دادن به تهران است. من امیدوارم که شما شخصاً این لیست گذاری را مورد بازبینی قرار بدهید همانطور که دادگاه از وزارتخارجه خواسته است که بازبینی بکند.  

قاضی تدپو عضو کمیته خارجی کنگره آمریکا
من هم مثل شما معتقدم که در عمق روح همه ما، هر انسانی در سراسر دنیا، یک نیاز مبرم برای آزادی وجود دارد. هر طور که بخواهید میتوانید آنرا تعریف کنید ولی به هر حال این چیزی است که در وجود همه ما هست. من فکر میکنم که این خواسته مثل هر جای دیگری در دنیا در ایران نیز وجود دارد. ما بسیاری از آمریکاییان را در اینجا داریم که ایرانی تبار هستند و بسیاری از آنها اقوامی در کمپ اشرف دارند، بسیاری از آنها اقوامی را از دست داده اند و در کمپ اشرف کشته شده اند، آنها اقوامی در ایران دارند و من معتقدم که آن جوانان در ایران نیز همان روح آزادیخواهی را دارند.
من سؤالی دارم که البته جوابش را نمیدانم. آمریکا در طول تاریخ اینگونه موضع میگرفته است که ما معمولا از کشوری حمایت میکنیم و در نهایت از شورشیان حمایت میکنیم، یا کسانی که میخواهد بیایند و کشور را بگیرند. ما این تصمیم را در لیبی گرفتیم، و فکر میکنم که دولت (آمریکا) گفت که ما از شورشیان حمایت میکنیم. ما بعضی اوقات اینکار را میکنیم ولی در مواقعی این کار را نمیکنیم. فکر نمیکنم که مستبدی بزرگتر از این دیکتاتور کوتوله بیابان به نام احمدی نژاد در تمام دنیا پیدا بشود، و نحوه برخورد او با مردم خودش و نحوه ای که او فراخوان به جنگ میدهد که تقریبا خطاب به همه میباشد.
ما چه وقتی بعنوان یک کشور به این نقطه میرسیم و تصمیمی میگیریم مثل تصمیم ما در مورد لیبی، که بگوییم تو باید بروی. ما این تصمیم را در رابطه با لیبی گرفتیم، چه زمانی این تصمیم را در مورد رژیم ایران خواهیم گرفتیم که بگوییم تو باید بروی؟

هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا
خوب آقای نماینده من فکر میکنم. ما باید از کسانی که در درون کشورها برای آزادی خودشان تلاش و مبارزه میکنند حمایت کنیم. و ما این را در مورد ایران انجام میدهیم. باعث تأسف است که این رژیم چنین سرکوبی را علیه مردم خودش به کار می برد. هر آنچه را که ممکن بوده است برای نابود کردن اپوزیسیون خود انجام داده است. بنابراین ما حمایت میکنیم و به حمایت خود ادامه میدهیم. و در حمایتمان نیز بسیار رسا خواهیم بود.
اما ما همچنین در پی آن لحظات و سرفصلهایی در تاریخ هستیم که انبوه جمعیت به تعداد تعیین کننده ای وجود داشته باشند که حاضر شوند برای بدست آوردن حقوق خودشان بایستند. و متأسفانه در بسیاری کشورها مانند شوروی همانطوریکه میدانید این بسیار طول کشید. و وقتی که کشورها به حرکت در آمدند ما آنجا بودیم که از آنها حمایت کنیم. ما این را اکنون در خاورمیانه و آفریقای شمالی مشاهده میکنیم. ایران یک نمونه سخت تر است. اما ما هرآّنچه را که میتوانیم انجام میدهیم تا حمایت کنیم از آنهایی که آن آزادی را میخواهند.
و اجازه بدهید که برای ثبت شدن بگویم که در طی چندین استماع چند بار به مجاهدین خلق اشاره شده است و میدانم که بسیاری از نمایندگان آنها در بین حضار در اینجا وجود دارند و همانطور که این کمیته مطلع است در 16 ژوئیه 2010 دادگاه ناحیه ای در واشینگتن دی سی به این وزارتخانه حکم کرد که به مجاهدین خلق اجازه دهد که به بخش محرمانه مدارک پرونده اداری پاسخ دهد بعنوان پروسه بازبینی این نامگذاری که  طبق آن در لیست سازمانهای تروریستی خارجی قرار دارد و به این دلیل که ما در حال بررسی نامگذاری مطابق با تصمیم دادگاه و قوانین مربوطه هستیم و اینکه این بررسی به یک تصمیم گیری جدید درباره لیستگذاری مجاهدین خلق منجر خواهد شد.

قاضی تد پو عضو کمیته خارجی کنگره آمریکا
چه زمانی فکر میکنیم این تصمیم را خواهید گرفت:

هیلاری کلینتون وزیرخارجه آمریکا
شما میدانید این در حال پیشرفت است. اینها بررسی ها و بازبینیهای بسیار مهم  هستند و به سرعتی که ما بتوانیم این تصمیم را میگیریم.

قاضی تد پو عضو کمیته خارجی کنگره آمریکا
من و سایرین با وزارتخارجه و سازمان امنیت ملی(اسم فارسی باید تدقیق شود) دیدار داشتیم و در بریفینگ های محرمانه آنها شرکت داشته ام و من به وزارتخارجه بر مبنای اطلاعاتی که در اختیار دارم توصیه میکنم که این تصمیم (خروج از لیست) را بگیرد. من یکی از آنهایی هستم که میگوید البته ما باید آنها را از لیست خارج کنیم و امیدوارم که کنگره نیاز نباشد که این تصمیم را بگیرد و وزارتخارجه خودش این تصمیم را بگیرد و وزارتخارجه اقدام به خروج از لیست بکند. ولی من این سؤال را میکنم که اگر اطلاعاتی رسیده است و در اختیار وزارتخارجه قرار گرفته - و حالا نتیجه اش هر چه که میخواهد باشد – ولی وزارتخارجه آنها را در یک بریفینگ محرمانه با ما در میان بگذارد که ما به این ترتیب از آنها آگاه باشیم.
آخرین سؤالی که من میخواستم مطرح کنم نگرانی در مورد ساکنان کمپ اشرف است. آنها نگران هستند، اقوام آنها نگران هستند ارزیابی شما چیست، من نظر شما را میخواهم که وقتی ما آن جا را ترک می کنیم چه اتفاقی خواهد افتاد شما چه پیش بینی میکنید.

هیلاری کلینتون وزیرخارجه آمریکا
بگذارید ابتدا بگویم که ما وضعیت را از بسیار نزدیک مانیتور میکنیم. ما تلاش میکنیم که تمامی نکات مطروحه را مورد تحقیق قرار دهیم. ما میدانیم که سوخت و غذای کافی تحت نظارت و فشار ما وارد آنجا میشود ولی همچنین  اطلاع داریم از تحریکات مستمری که وجود دارد. بنابراین ما روزانه با دولت عراق در حال گفتگو هستیم با ملل متحد و هرکاری که میتوانیم انجام میدهیم که آنها را حفاظت کنیم.
مک کال : در خاورمیانه اکنون یک خلأ قدرت وجود دارد و سؤال این است که چه کسی این را پر میکند. آیا این توسط جنبش سکولار پر خواهد شد یا نیروهایی مانند اخوان المسلمین. و یا اگر به ایران نگاه کنیم آیا رژیم ایران این را فرصتی می بیند که خلأ را پرکند؟ ما از دموکراسیهای در حال ظهور داریم حمایت میکنیم. من معتقدم که این سیاست درستی است برای این کشور و ما از نیروها در مصر و لیبی. ولی وقتی مساله به رژیم ایران برمیگردد همانطوریکه گفتید مردم خودش را سرکوب میکند..... و به نظر میرسد که دولت ما درباره آن سکوت کرده است و من فکر میکنم که یک فرصت طلایی است که فشار بیاوریم  تا در این زمان از جنبش مقاومت در ایران حمایت کنیم. چرا ما این کار را قویتر انجام نمیدهیم؟

هیلاری کلینتون: من استدلال میکنم که ما داریم این کار را میکنیم. ما آن را داریم به صورتی قوی از طرق مختلف انجام میدهیم و ما به اینکار ادامه میدهیم. ولی من میخواهم بر اولین نکته ای که شما گفتید تأکید کنم.  که این است که من تردیدی ندارم که اگر ما حضور نداشته باشیم، حضور با امکاناتمان نه فقط در شعار و نه فقط گفتن اینکه ما از چه حمایت میکنیم بلکه در محقق کردن آنها حضور نداشته باشیم، دیگران آن خلأ را پرخواهند کرد.  خاورمیانه حفره های خلأ دارد و ما این را از تجربه طولانی میدانیم اگر ما فقط پیام علیه رژیم ایران میدهیم و فقط همین کار را میکنیم، ما در بازی نقش نخواهیم داشت. ما باید در صحنه باشیم و ما به دیپلوماسی و تحولاتی نیاز داریم که به صورت امنیت ملی به آن نگریسته شود به طوری که وقتی که جوانان در خیابان میگویند که ما چگونه قانون اساسی را باید بنویسیم آمریکا و متحدین ما باید آنجا باشند تا کمک کنند نه ایرانیان. و هرکس که تردیدی دارد که به رغم تمام تحریمها و اقدامات جامعه بین المللی برای ایزوله کردن رژیم ایران و محکوم کردن آنچه که  رژیم ایران انجام داده است اگر در آنجا به طور روزانه با تمامی امکاناتی که قابل گردآوری حضوری نباشد که کنترل یک جنبش مشروع برای دموکراسی را بدست آورد در اشتباه خواهیم بود. ما در رقابت به سر می بریم. و من بازهم و بازهم تکرار میکنم که ما باید آنجا حضور داشته باشیم. ما باید علیه آنها بجنگیم.
مک کال: من با شما موافقم. به نظر من دیپلوماسی با رژیم ایران ساده لوحانه است. به نظر من بهترین کاری که ما میتوانیم بکنیم هم در وزارت خارجه و اقدامات اطلاعاتی این است که هر آنچه که در قدرت داریم تا از رزمندگان آزادی حمایت کنیم که میخواهند ملاها را سرنگون کنند و ملاها دارند این افراد را سرکوب میکنند.

این جلسه به طور کامل از تلویزیون سی.اس.پن آمریکا پخش شد.