کلینتون خطاب به کمیته تخصیص بودجه سنا گفت، ”آنها برای تاثیرگذاری روی نتایج در این اماکن هرکاری بتوانند انجام میدهند. “
دیپلومات ارشد آمریکا گفت، ”آنها برای برقراری ارتباط با همتایان خود در (جنبش فلسطینی) حماس از حزبالله استفاده میکنند، که بعد [حماس] به نوبه خود با سایر همتایان در مصر ارتباط برقرار میکند. “
او گفت، ”ما میدانیم که آنها دارند با اپوزیسیون در بحرین رابطه برقرار میکنند. ما میدانیم که ایرانیها در جنبشهای اپوزیسیون در یمن بسیار دخیل هستند. “
او افزود، ”بنابر این، آنها دائماً تلاش میکنند مستقیماً یا از طریق نمایندگان خود روی حوادث تاثیر بگذارند. آنها گستره سیاست خارجی دیپلوماتیک بسیار فعالی دارند. “
او گفت، آمریکا در تلاش برای مقابله با اقدامات ایران، خودش با گروههای اپوزیسیون در سراسر خاورمیانه و شمال آفریقا ارتباطات دیپلوماتیک و دیگر انواع آن را برقرار میکند.
کلینتون گفت، این وظیفه حساسی است. او گفت، ”اغلب مردم از ما میخواهند کمک کار باشیم ولی نمیخواهند ما نقش هدایت کننده داشته باشیم، بنابراین چالش ما این است که چگونه بر مبنای کمکی که آنها میخواهند اقدام کنیم بدون اینکه شبیه به تلاش ما برای تسخیر انقلاب آنها باشد. “ کلینتون گفت، ”ولی این برای ایرانیها هم یک چالش است. آنها دوستان زیادی ندارند، ولی دارند سعی میکنند دوستان بیشتری جذب کنند. “
او گفت، با این وجود ”یک تلاش دائمی از جانب ما“ برای خنثی کردن نفوذ ایرانیها وجود دارد و افزود، او برای جابجا کردن دیپلماتها و سایر مقامات آمریکایی در اقصی نقاط جهت موفقیت به ”منابع“ نیاز دارد.
کلینتون ملاحظه نمود که ایران شیعه و غیرعرب سعی دارد نفوذ کسب کند گرچه یک متحد طبیعی اخوان المسلمین، یک گروه عرب سنی مسلمان در مصر نمیباشد.
ولی ایران مدتها از حماس، یک گروه اسلامی رادیکال سنی در غزه، در همسایگی مصر حمایت کرده است.
تحلیلگران به خبرگزاری فرانسه گفتند، آنها انتظار دارند ایران برای گسترش نفوذ خود در میان اکثریت سرکش شیعه در بحرین در خلیج عرب، که توسط اقلیت عرب سنی اداره میشود تلاش کند.
ولی پاتریک کلاسون (patrick clawson)، یک تحلیلگر در موسسه واشنگتن برای سیاست خاورنزدیک گفت، جامعه شیعه بحرین تمایل دارد بیشتر به رهبران محلی توجه داشته باشد تا به ایران.
وزیر دفاع رابرت گیتس روز سهشنبه گفت، نمونه قیامهای اساساً مسالمتآمیز در کشورهای عرب برای ایران مشکلی ایجاد میکند که شاید به مرور زمان حادتر بشود.
گیتس گفت، ”زیرا تفاوت در رفتار ارتشها در تونس و مصر و بحرین - - به استثنا یک دوره کوتاه خشونتآمیز - - با سرکوب وحشیانهیی که ایرانیان علیه هر کسی که جرات تظاهرات داشته باشد اعمال میکنند به روشنی مغایرت دارد. “. . . ».