درحالی که آمارهای غیر رسمی گویای کشته شدن حدود شش هزار شهروند لیبیایی از آغاز اعتراضات در این کشور است، حکومت قذافی، امروز در شانزدهمین روز قیام مردم، سرانجام بمباران شهرها را پذیرفت، اما مدعی شد این حملات را برای ترساندن مردم انجام داده است.
در همین حال قیامکنندگان مسلح در شهر بریقه لیبی برای سومین روز متوالی کنترل این شهر را حفظ کردند و جاده های اصلی منتهی به آنرا با استقرار سلاح های سنگین بسته اند. بریقه که مرکز صدور نفت لیبی به شمار می آید، در یکصد کیلومتری جنوب شهر بنغازی قرار دارد.
در همین حال روزنامه لس آنجلس تایمز12 اسفند نوشت، به نظر می رسد رژیم قذافی از نفس افتاده است و تسلط مخالفان بر میدانهای نفتی همراه با تحریمهای اقتصادی، حکومت قذافی را از درآمدهای لازم برای ادامه نبرد محروم می کند.
از سوی دیگر در شهر اجدابیه، صدها تن از قیامکنندگان مسلح ، روز پنجشنبه در مراسم تشییع کشته شدگان نبرد بریقه شرکت کردند.
به گزارش یورونیوز، مراسم تدفین شش تن از آنها به صحنه تظاهرات علیه حکومت تبدیل شد که معترضان خشم، ایمان و قدرتشان را در این اعتراضات نشان میدادند.
یورونیوز 13 اسفند افزود شورشیان جوان مسلح، در حالی که فریاد لا اله الا الله سر می دادند، نسبت به کسانیکه داوطلبانه برای دفاع از شهر در این نبرد شرکت و جان خود را نثار کرده بودند، ادای احترام کردند.
این گزارش حاکی است کشته شدن این افراد نه تنها ، مخالفان را مرعوب نکرده بلکه بر انگیزه آنها برای مقابله با نیروهای قذافی افزوده است. هم اکنون نیروهای مخالف بیشتر از همیشه احساس قدرت کرده و انگیزه جنگیدن با نیروهای حکومتی را دارند.
یورونیوز خاطرنشان ساخت بیشتر آنها برای براندازی حکومت قذافی، حاضرند جانشان را فدا کنند ومعتقدند انقلاب بدون شهادت به پیروزی نخواهد رسید.
در همین حال در بنغازی، در حالیکه پنجشنبه شب مخالفان به تظاهرات و شادی پرداخته بودند، گروه هایی از آنها خود را برای مقابله با حملات نیروهای قذافی آماده می کنند. بیشتر اعضای این گروهها را نظامیانی تشکیل می دهند که از فرمان قذافی سرپیچی کرده و به مردم پیوسته اند.
همچنین با بالا گرفتن خشونتها علیه قیام کنندگان لیبیایی، جامعه جهانی فشارها بر حکومت قذافی را افزایش داده است.
در این راستا سه فروند ناو آمریکا روز پنجشنبه به سوی کانال سوئز و به مقصد دریای مدیترانه حرکت کردند.
این در حالی است که نیروی هوایی ارتش های آمریکا، بریتانیا و فرانسه در چارچوب سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو برای مقابله با ارتش قذافی به حال آماده باش درآمده اند.
همزمان راسموسن، دبیرکل ناتو گفت برای تمامی احتمالات برنامه ریزی می کند.
روزنامه لیبراسیون چاپ فرانسه 13 اسفند نیز بر ضرورت انجام هر اقدام ممکن برای توقف کشتار در لیبی تاکید کرد. به عقیده لیبراسیون اروپاییها بدون تلاش برای کنار گذاشتن دیکتاتور لیبی، هیچ شانسی برای آشتی با جوامع عرب ندارند.
از سوی دیگر باراک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده روز پنجشنبه صریحا اعلام کرد قذافی باید از قدرت کناره گیری کند.
رئیس جمهور آمریکا در جمع خبرنگاران هشدار داد: خشونت باید در لیبی متوقف شود. معمر قذافی مشروعیت خود را از دست داده و باید برود.من از همین جا اطمینان می دهم که ایالات متحده با تمام قوا حامی مردم لیبی است و در صورت ادامه شرایط غیر انسانی موجود در این کشور، وارد عمل خواهد شد.