خبرگزاری رویتر 14اسفند ادامه میدهد:داناهو در یک جلسه توجیهی خبری گفت این ایده از حمایت طیف وسیعی در شورای 47 کشوری که شامل گروه کشورهای بنابه گفته خود غیرمتعهد میباشند، برخوردار است. این گروه معمولاً با یکدیگر متحد میشوند تا سپری را برای دفاع از یکدیگر در مقابل انتقادات فراهم کنند.
اوایل این هفته، فرانک بلفریج وزیر امورخارجه سوئد به این ارگان حقوقبشری که 5سال از شروع کار آن میگذرد گفت کشورش عمیقاً نگران “وخیم شدن وضعیت حقوقبشر در ایران میباشد“.
وی گفت شمار اعدامهایی که تاکنون صورت گرفته به حد خطرناکی رسیده است. وی اضافه نمود، “مهیبترین شیوه کشتار انسانها هنوز بهکار میرود. گرفتن جان انسانها توسط سنگسار، چیزی کمتر از بربریت نیست“. …
داناهو روز جمعه گفت، “قطعنامه دنبال شده حمایت زیادی را در منطقه جلب کرده است، زیرا پرونده ایران فوقالعاده میباشد. ما با سوئد روی این موضوع بسیار سخت تلاش میکنیم“.
ناوی پیلای رئیس حقوقبشر سازمان ملل میگوید که موج دستگیریهای اپوزیسیون و منتقدین دولت در جریان است و به نظر میرسد این امر باعث برپا شدن قیامهای مردمی در کشورهای همسایه عربی شده است و متن قطعنامه به این موضوع اشاره دارد.
اگر این قطعنامه تصویب شود، پستی برای گزارشگر ویژه یا بازرسی گمارده خواهد شد که بر متابعت ایران در برابر معاهدات حقوق بینالمللی که این کشور امضا کرده و قرار بر گزارش مقرر آن به شورا بوده، نظارت خواهد کرد.
داناهو گفت، حامیان دیگر قطعنامه شامل کشورهایی چون مولداوی، یکی از مجمع الجزایر اقیانوس هند، عضوی از سازمان کشورهای اسلامی (او.آی.سی oic) (که دارای 57 عضو است)، و زامبیا که بخشی از گروه آفریقاست، میباشد. …
دیپلومات مزبور گفت هنوز بسیار سخت است تا بتوان قطعنامهیی را به تصویب رساند، هنگامی که بیشتر کشورهای گروه غیرمتعهد و حامیان روسی و چینی آنها قویاً مخالف این هستند که بازرس ویژه سازمان ملل در امور یک کشور تحقیقات بهعمل آورد».