اروپا از ایران به دلیل ارسال پارازیت برروی امواج ماهواره ای یوتل ست شکایت کرد

 

شدت یافتن ارسال پارازیت از سوی رژیم ایران با هدف قطع دریافت برنامه های شبکه های ماهواره ای واکنش های بسیاری را از سوی شخصیت های گوناگون، سازمان های بین اللملی، سه شبکه ماهواره ای و همچنین شرکت هایی مانند یوتل ست را در پی داشته است.

سایت صدای آمریکا 17 اسفند،خبرداد: در واکنش بین المللی نسبت به اقدام ایران در انداختن پارازیت بر روی امواج ماهواره ای، نامه ای رسمی توسط وزرای امور خارجه آلمان، بریتانیا و فرانسه به کاترین اشتون، رییس امور خارجی اتحادیه اروپا، ارسال شد. در این نامه اقدام ایران در ارسال پارازیت «جلوگیری از حق دسترسی آزادانه مردم ایران به اطلاعات» توصیف شده است و از وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا خواسته شده است تا ضمن محکوم کردن آن خواستار توقف این اقدام «غیرقابل قبول» شوند.
همزمان بنا به گزارش آسوشیتدپرس، شرکت فرانسوی یوتل ست، در بیانیه ای از تسلیم دو شکایت علیه ایران یکی در ماه می ۲۰۰۹ به «آژانس ملی فرکانس های فرانسه» و دیگری در فوریه ۲۰۱۰ به «هیآت رادیویی اتحادیه ارتباطات بین المللی» خبر داد که موضوع آن ایجاد مشکل و ارسال پارازیت از سوی حکومت ایران است.
در اوایل فرودین ماه سال جاری نیز اتحادیه ارتباطات بین المللی دوربرد سازمان ملل متحد یا آی تی یو، ارسال پارازیت برروی ماهواره های خارجی توسط ایران را خلاف قوانین بین المللی اعلام کرد و از جمهوری اسلامی ایران خواست تا این کار را متوقف کند. سخنگوی آی تی یو اعلام کرد شواهدی وجود دارد که سیگنال ها از سوی ایران فرستاده می شود و گفت: «تلاش عمدی و آگاهانه ای برای ایجاد وقفه در پخش ماهواره ای از سوی ایران وجود دارد.»
این اقدامات پس از آن صورت گرفت که نامه ای شدید الحن از سوی مدیران سه شبکه خبررسانی جهانی صدای آمریکا، دویچه وله و بی بی سی صادر شد که در آن آمده بود: «مقام های ایران برای پخش آزادانه برنامه هایشان به زبان های انگلیسی و عربی در اطراف جهان از همین خدمات استفاده می کنند و در همین حال مردم کشور خود را از برنامه هایی که از همین ماهواره ها از بقیه جهان می آید، محروم می کنند. ما از پخش خبرهای دقیق و بیطرفانه درباره امور جاری به ایران دست برنخواهیم داشت.» در این نامه همچنین اقدام ایران در انداختن پارازیت بر روی امواج ماهواره و اختلال در دریافت این شبکه ها، ناقض بند ۴۵ قانون اتحادیه ارتباطات بین المللی اعلام شده است، اقدامی غیرقانونی که بسیاری معتقدند توقف آن اعلام موضعی محکمتر و قاطعانه تر را از سوی جامعه بین المللی می طلبد.