-پاریس نسبت عواقب دخالت نظامی در لیبی هشدار داد و لندن از یک تحقیقات بین المللی در رابطه با اعمال خشونت در لیبی دفاع می کند.
-جنگ های شدیدی بین انقلابیون لیبی و گردان های قذافی برای کنترل شهرهایی که در شرق و غرب طرابلس قرار دارند، در جریان است.
-در شهر بن جواد دوشنبه بعد از درگیریهای خشونت بار روز قبل ، آرامشی محتاطانه برقرار است.
-عبدالحفیظ غوقا معاون رئیس شورای انتقالی ملی موقت لیبی هرگونه گفتگو در مورد اتباع انگلیس که چند روز پیش دستگیر شده بودند را رد نمود اما با آنها قبل از برگشت به کشورشان با احترام کامل برخورد می شود.
-دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس گفت استراتژی ما روشن است و فشارهای مان را روی نظام قذافی ادامه خواهیم داد و می توان به روشنی گفت که عدالت بین المللی دارای حافظه و بازوان قوی است و هر کس که مرتکب جنایات ضد بشری گردد از مجازات گریزی ندارد. . . باید تکرار کنم که اکنون دیگر زمان رفتن سرهنگ قذافی فرا رسیده است».
خبرگزاری فرانسه 16 اسفند گزارش کرد: «لیبی: بهدنبال گزارش رسانههای دولتی مبنی بر باز پسگیری رأس لانوف (ras lanuf)، خبرنگار خبرگزاری فرانسه گزارش کرد، با وجود حملات هوایی توسط رژیم، این شهر کلیدی و مرکز خطوط لوله نفت، همچنان در دست شورشیان قرار دارد.
- یک ساکن سومین شهر بزرگ لیبی گفت، تانکها خانهها در شهر مصراتا (misrata) و مرکز شهر، که در دست شورشیان قرار دارد را بمباران میکنند.
- قذافی در مصاحبهیی با یک روزنامه فرانسوی گفت، او از سازمان ملل یا اتحادیه آفریقا میخواهد در مورد ناآرامی که لیبی را به لرزه انداخته تحقیق کند و قول داد به بازرسان دسترسی کامل بدهد.
- قذافی گفت، 3 سرباز هلندی که در جریان یک ماموریت نجات غیرمجاز دستگیری شدند زندانی هستند.
- انگلیس گفت، یک ”تیم کوچک دیپلوماتیک“ که بنابه گزارشها بهدنبال تلاش برای ”انعقاد قراردادهایی“ با رهبران اپوزیسیون در بنغازی نگهداری میشدند لیبی را ترک کردهاند، زیرا شورشیان میگویند آنها از صحبت با این هیأت ”خودداری“ کردهاند.
- فرانسه ایجاد ”شورای ملی“ لیبی توسط رهبران قیام مسلحانه را ستایش نمود و وزیر خارجه آلاین جوبی (alain juppe) گفت، هرگونه مداخله نظامی در لیبی عواقب ”منفی“ خواهد داشت…
قاهره: شاهدان گفتند، روز یکشنبه غیرنظامیان مسلح، به صدها معترض مصری در مقابل ساختمان امنیت کشور در قاهره حمله کردند، در حالی که ارتش برای متفرق کردن جمعیت شلیک هوایی میکرد و از چوب استفاده مینمود.
- نبیل العربی، سفیر سابق مصر در سازمان ملل، در اقدام اخیر برای پاکسازی کابینه از اعضای رژیم رئیسجمهور سرنگون شده، حسنی مبارک، بهعنوان وزیر خارجه معرفی شد.
یمن: بهدنبال خودداری رئیسجمهور علی عبدالله صالح از استعفا تا قبل از پایان سال، اپوزیسیون قول داد اعتراضها علیه رژیم این رهبر غرق در بحران را افزایش بدهد…
بحرین: هزاران تظاهرکننده در برابر کاخ القدیبیه (al-qudaibiya) در منامه، جایی که کابینه بحرین تشکیل جلسه میدهد، جمع شدند و شعارهای علیه دولت این کشور کوچک خلیجی و ملک حمد سر دادند…
تونس: وزیر کشور تونس گفت، به دنبال قیامهای مردمی در این کشور، قریب به 2000نفر در ماه گذشته دستگیر شدند و نیروهای امنیتی در پی اعمال نظم هستند.
- تونس در 24 ژوئیه برای انتخاب یک شورا جهت نوشتن یک قانون اساسی جدید بعد از انقلاب، انتخابات برگزار خواهد کرد.
بازنویسی قانون اساسی یک درخواست کلیدی منتقدین دولت بوده است.
عربستان سعودی: رسانه دولتی گفت، وزیر کشور عربستان سعودی روز شنبه در عین فراخوانهای گوناگون به تظاهرات جهت مطالبه تغییر در این پادشاهی شدیداً محافظه کار اعلام کرد، اعتراضها غیرقانونی هستند.
عمان: رسانههای رسمی روز شنبه گزارش کردند که سلطان قابوس چند روز پس از شروع اعتراضها در مطالبه پایان دادن به فساد اصلاحات در این کشور خلیجی معمولاً آرام، 2 وزیر را جایگزین نمود.
سوریه: در حالی که انقلابها رژیمها در سراسر خاورمیانه را مضطرب میسازند و رهبران مصر و تونس را ظرف کمتر از یک ماه سرنگون کردند، فعالین خواهان تبدیل اصلاحات سیاسی به یک اولویت بالا هستند.
مراکش: فعالین جوان برای فراخوان به تظاهراتهای جدید در 20مارس ”برای شرافت و اصلاحات سیاسی فراگیر“ از فیس بوک استفاده میکنند».