در همین حال گزارشها از شهر رأس لانوف از بروز درگیری های شدید خبر میدهند. امروز سه شنبه نیروهای قذافی، در این شهر بندری بخاطر اهمیت ترمینال نفتی آن، به حملات هوایی خود علیه مخالفان ، ادامه دادند.
در همین حال رویتر 17 اسفند گزارش داد در ترمینال نفتی بنغازی نیز که در کنترل مخالفان است، کارگران مشتاقانه میخواهند کار صدور نفت از این پایانه نفتی را از سر بگیرند. یکی از کارگران گفت فقط منتظر پالایشگاه طبرق هستیم تا کارمان را شروع کنیم.
همچنین گزارش ها از حملات هوایی امروز علیه مخالفان در شهر زاویه خبر می دهند. این شهر در 50 کیلومتری شرق طرابلس قراردارد.
در یک تحول دیگر ملل متحد ضمن ابراز نگرانی از وضعیت رو به وخامت لیبی، عبدالله خطیب وزیر پیشین امور خارجه اردن را مامور بررسی بحران انسانی در این کشور کرد.
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا با اعلام این که ایالات متحده و متحدان این کشور گزینه ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی را همچنان در دست بررسی دارند، گفت: میخواهم پیام روشنی به کسانی که اطراف سرهنگ قذافی هستند، بدهم. انتخاب این که آنها چه راهی را پیش میگیرند، با خودشان است، اما آنها باید پاسخگوی ادامه خشونتها باشند.
باراک اوباما که پس از دیدار با نخست وزیر استرالیا در جمع خبرنگاران سخن می گفت، افزود: سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) درحال بررسی همه گزینه ها از جمله گزینه نظامی علیه رژیم قذافی است
همزمان سه سناتور با نفوذ آمریکا شامل جان کری، جان مککین و سناتور مککانل خواستار تلاش ایالات متحده آمریکا برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی شدند.
در این میان وزیران دفاع کشورهای عضو پیمان ناتو در نشست روز دوشنبه خود دربروکسل به بررسی اوضاع لیبی پرداختند و دبیر کل ناتو هم بر لزوم آماده سازی طرحهای اضطراری تاکید کرد.
دبیرکل سازمان کنفرانس کشورهای اسلامی نیز در عین مخالفت با مداخله نظامی خارجی، موافقت خود را با اعلام ممنوعیت پرواز بر فراز لیبی اعلام کرده است.
همچنین شورای همکاری کشورهای خلیج فارس از برقراری منطقه پرواز ممنوع حمایت کرد و از شورای امنیت ملل متحد خواستار حفاظت از جان شهروندان غیر نظامی در لیبی شد.
فرانسه، بریتانیا و اتحادیه عرب نیز، در واکنش به حملات هوایی نیروهای قذافی علیه مخالفان؛ خواستار ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی شده بودند.
در زمینه افزایش فشارهای بین المللی بر قذافی، ژاپن نیز امروز اعلام کرد تحریم های ملل متحد را علیه قذافی به اجرا گذاشت و سرمایه های وی را مسدود کرد.
از سوی دیگر، خانم والری آموس مسئول هماهنگکننده کمکهای امدادی ملل متحد در لیبی گفت بیش از یک میلیون انسان که از این کشور گریخته یا در میانه درگیریها گرفتار شدهاند، به کمکهای بشردوستانه نیاز فوری دارند.
همچنین به گزارش سازمان ملل متحد با ورود به هفته سوم قیام مردم لیبی، تا کنون 200 هزار نفر از خانه های خود گریخته اند.