خطر نابودی یک شهر تاریخی به علت راهسازی

در حالی که هنوز جاده‌ای که اکنون در سمت شمالی شهر تاریخی بیشاور در شهرستان کازرون قرار دارد مورد اعتراض دوستداران میراث فرهنگی است خبر رسیده که این محور بجاده‌ای دو بانده نیز تغییر می‌یابد تا خطر تخریب این شهر بیشتر از گذشته احساس شود.

بنا به گزارش خبرگزاری حکومتی  مهر:  بیشاپور یکی از شهرهای باستانی ایران در 25 کیلومتری غرب کازرون است که در زمان ساسانیان ساخته شده، بیشاپور با 200 هکتار وسعت از شهرهای مهم آن زمان بوده و اهمیت ارتباطی داشته، این شهر از قدیمی‌ترین شهرهایی بوده که تاریخچه ساخت آن به‌صورت مکتوب در سنگ نوشته‌ای موجود است. این شهر دارای طراحی و مهندسی ویژه آن روزگار بوده و در کتابهای تاریخی، نام این شهر با عنوانهای بیشاپور، بیشابور، به شاپور، بیشاور و «به اندیوشاپور» ضبط شده است. شهر بیشاپور مرکز ایالت و کوره اردشیر خوره بوده و تا قرن هفتم هجری آباد و مسکونی محسوب می‌شده اما پس از آن ویران شده که البته گنجینه‌ای از آثار ارزشمند ساسانی مانند معبد آناهیتا به‌شمار می‌رود. شهرستان کازرون یکی از گنجینه‌های تاریخی و تمدنی استان فارس و ایران زمین محسوب می‌شود اما آن‌چه که تاکنون این گنجینه‌های میراثی را تهدید کرده و آزار داده جاده سازیهایی بوده که به گفته دوستداران میراث فرهنگی اغلب در مناطق تاریخی این شهرستان روی می‌دهد و خطر آسیب زدن به میراث تاریخی این شهرستان را گوشزد می‌کند.
در آخرین رویدادها نیز شنیده می‌شود که قرار است جاده‌ای که از سمت شمالی شهر بیشاور عبور می‌کرده دو بانده شود که این امر اعتراض دوستداران میراث فرهنگی را مبنی بر خطر از بین رفتن آثار تاریخی این محدوده در پی داشته است.
محسن عباسپور با اشاره به این‌که در حال حاضر یک جاده از روی شهر بیشاپور از سمت شمالی این شهر تاریخی عبور می‌کند و این جاده باعث شده که برخی آثار آن قسمت در زیر خاک مدفون شود، افزود: این قسمت همیشه مورد مناقشه میراث فرهنگی و. بوده و متاسفانه در حال حاضر یک پروژه با اعتبار اولیه حدود یک میلیارد تومان کلید خورده که بخشی از این محور دو بانده شود. ..
وی خاطرنشان کرد: پایگاه پژوهشی بیشاپور نیز سکوت کرده و با مسائل این چنینی با چشم‌پوشی رفتار می‌کند.