کمیته‌یی در ”کنگره آمریکا“ خواهان حفاظت از ساکنان اشرف شد

کمیته خارجی کنگره آمریکا جلسه استماعی با حضور هیلاری کلینتون وزیرخارجه آمریکا برگزار کرد که در آن حول پیشرفتها در ایران و پرونده مجاهدین خلق و وضعیت قرارگاه اشرف در عراق بحث و گفتگو شد.

روزنامه الدستور اردن 20 اسفند نوشت: ایلینا رزلهتینن، رئیس کمیته خارجی کنگره آمریکا، در این جلسه گفت:
وزارتخارجه به‌طور کامل قانون تحریمات ایران را به اجرا نمی‌گذارد. آیا ممکن است که در مورد موقعیت پنج شرکت که تحریمات علیه آنها اعمال نشده است را به ما بگویید؟
من خواستار حفاظت آمریکا از ساکنان کمپ اشرف شده بودم که بسیاری که هم‌اکنون در اینجا هستند نسبت به اقوام خود در آنجا نگران هستند.
براد شرمن، عضو کمیته خارجی کنگره آمریکا و رئیس دموکراتها در زیرکمیته تروریسم گفت:
در مورد مجاهدین خلق دادگاه استیناف ایالات متحده آمریکا شعبه واشنگتن دی سی از وزارتخارجه خواسته است که تصمیم خود را مورد بازبینی قرار بدهد. تعدادی از کارشناسان برجسته که متخصص در امور خارجی هستند گفته‌اند که مجاهدین خلق باید از لیست خارج شوند. این تنها موضوعی است که هاوارد دین و جان بولتون روی آن توافق دارند و نیاز به گفتن ندارد که ژنرال جیمز جونز، بیل ریچاردسون و لی همیلتون نیز اخیراً این را گفته‌اند. من درخواست بریفینگ محرمانه از جانب زیرکمیته ذیربط کردم ولی وزارتخارجه از اینکار خودداری کرد و آن را به جامعه اطلاعاتی ارجاع داد که جامعه اطلاعاتی هم این بریفینگ محرمانه را برای ما گذاشت. ولی راستش را بخواهید، بعد از آن بریفینگ محرمانه من متقاعد شدم که هیچ چیزی در این قرن انجام نگرفته است که بودن مجاهدین خلق در آن لیست را توجیه کند و این بریفینگ این اعتقاد را به‌نحو قابل توجهی تقویت کرد که علت بودن مجاهدین خلق در لیست بخشی از پیشنهاد مصالحه یا امتیاز دادن به تهران است.
قاضی تدپو عضو کمیته خارجی کنگره آمریکا گفت:
من هم مثل شما معتقدم که در عمق روح همه ما، هر انسانی در سراسر دنیا، یک نیاز مبرم برای آزادی وجود دارد.
ما بسیاری از آمریکاییان را در اینجا داریم که ایرانی تبار هستند و بسیاری از آنها اقوامی در کمپ اشرف دارند، بسیاری از آنها اقوامی را از دست داده‌اند و در کمپ اشرف کشته شده‌اند، آنها اقوامی در ایران دارند و من معتقدم که آن جوانان در ایران نیز همان روح آزادیخواهی را دارند.
کلینتون در رابطه با این نداها اظهار کرد:
این کمیته مطلع است در 16 ژوئیه ۲۰۱۰ دادگاه ناحیه‌ای در واشنگتن دی سی به این وزارتخانه حکم کرد که به مجاهدین خلق اجازه دهد که به بخش محرمانه مدارک پرونده اداری پاسخ دهد به‌عنوان پروسه بازبینی این نامگذاری که طبق آن در لیست سازمانهای تروریستی خارجی قرار دارد. ما در حال بررسی نامگذاری مطابق با تصمیم دادگاه و قوانین مربوطه هستیم. این بررسی به یک تصمیم‌گیری جدید درباره لیستگذاری مجاهدین خلق منجر خواهد شد.