گزارشهایی از آخرین تحولات لیبی

درحالیکه عملیات نیروهای ائتلاف بین المللی علیه نیروهای قذافی ادامه دارد، اپوزیسیون اعلام کرد نیروهایشان به نزدیکی اجدابیه رسیده‌اند و تلاش می کنند این شهر را مجددا تصرف کنند.

بان کی مون دبیر کل ملل متحد و عمرموسی مدیرکل اتحادیه عرب در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک براجرای قطعنامه 1973 تاکید ورزیدند.
عمرو موسی گفت ما از قطعنامه شورای امنیت ملل متحد حمایت می کنیم و به آن احترام می گذاریم.
بان کی مون نیز از قطعنامه حمایت کرد و گفت هدف این قطعنامه حفاظت از غیرنظامیان است. دبیرکل ملل متحد گفت اقداماتی که حکومت لیبی انجام داده، غیر قابل قبول است.

کاخ سفید اعلام آتش بس از سوی ارتش قذافی را رد کرد و گفت آتش بسی که رژیم قذافی اعلام کرده را به رسمیت نمی شناسیم.
در همین حال خبرگزاریها اعلام کردند بخشی از ساختمان محل اقامت قذافی در منطقه "باب العزیزیه" در پایتخت لیبی بر اثر اصابت یک موشک تخریب شده است.
به گفته نیروهای ائتلاف، این بخش از ساختمان محل اقامت قذافی، یک مرکز فرماندهی بوده است.
مقامات پنتاگون نیز گفته اند سیستم دفاع هوایی رژیم قذافی به صورت قابل ملاحظه ای از کار افتاده است.
منابع خبری آمریکا گزارش داده‌اند دو بمب‌افکن رادارگریز این کشور یکی از پایگاه‌های هوایی لیبی را مورد حمله قرار داده‌اند. فرانسه و بریتانیا نیز عملیات خود را تا کنون کاملا موفقیت‌آمیز توصیف کرده‌اند.

مقامات ارشد نظامی و سفیران ۲۸ کشور اروپایی در مقر فرماندهی ناتو پس از چند روز مذاکره بر سر چگونگی اعمال تحریم هوایی لیبی به توافق رسیدند. نیروهای ائتلاف بین‌المللی روز یکشنبه حمله به مواضع حامیان قذافی را شدت بخشیدند.
تا کنون حدود ده کشور، از جمله کانادا، نروژ، دانمارک، ایتالیا و اسپانیا، در این عملیات و پشتیبانی آن شرکت مستقیم داشته‌اند. هماهنگی و فرماندهی دور نخست عملیات را عمدتا ایالات متحده، فرانسه و بریتانیا بر عهده گرفته‌اند.
برپایه گزارش وزارت دفاع فرانسه چهار جنگنده نیروی هوایی قطر بر فراز لیبی به پرواز درآمده‌اند. سخنگوی این وزارتخانه در کنفرانس خبری خود حضور جنگنده‌های قطری را نشانه‌ی همکاری کشورهای عربی در این عملیات خواند و از آن استقبال کرد.

در همین حال به گزارش یورونیوز امروز 4 فروند جنگنده تورنادو از پایگاههای سیسیل ایتالیا پرواز کرده و انتظار میرود به یکی از پایگاههای مدیترانه برای شرکت در عملیات لیبی، ملحق شوند.
از سوی دیگر سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، روز یکشنبه طرح عملیاتی کنترل محموله های دریایی به سمت لیبی را تصویب کرد. این طرح به منظور جلوگیری از انتقال سلاح و تسلیحات نظامی به لیبی به اجرا در خواهد آمد.