سادهترین راه این است که از شر قذافی خلاص شویم. زیرا من فکر نمیکنم تا زمانی که قذافی بر سر کار است مردم لیبی را بتوان حفاظت کرد. این شورشیان که بهکار میبرید درست نیست آنها رزمندگان آزادی هستند و هر کدام یکی وکیل است یکی قاضی است، حتی دانشمندان علوم سیاسی هستند. ایده جمهوری و دموکراسی را البته یک شبه نمیتوان بهدست آورد.
خبرنگار سی ان ان از لوینگستون پرسید، شما در زندان قذافی هم بودهاید آیا تعجب میکنید اگر سرهنگ قذافی به حملات ناتو بخندد؟
نیل لوینگستون کارشناس تروریزم گفت: در واقع خیر. او طی 42سال خندیده است و با مشتی آهنین حکومت کرده است. او جایی برای رفتن هم ندارد ما داراییهای او را هم مسدود کردهایم. بدون دخالت خارجی فکر کنم او مدتی بر سر کار بماند. بنابراین ما نیاز به طرحی، پلان بیداریم که با او در آینده چه باید کرد.
رابین رایت از واشنگتن پست در پاسخ این سوال که حالا به پلان بی (طرح بی) نمیپردازیم شما فعلاً همین پلان آ را میتوانید توضیح دهید که چیست؟ گفت: سازماندهی اپوزیسیون بسیار ضعیف است. در این نقطه آنها آسیبپذیر هستند اما از طرف دیگر هم قذافی نمیتواند چه بهلحاظ اقتصادی و چه بهلحاظ نظامی نجات پیدا کند زیرا که از دو جنبه زیر ضرب است.
نیل لوینگستون در ادامه گفت: یمن احتمالاً دومینوی بعدی خواهد بود که میافتد. در یمن دو شورشگری هست که در جریان میباشند. القاعده هم میدانیم که آنجا هستند.
رابین رایت گفت: قیامها در منطقه نه تنها نفی اسلام از نوع القاعده و افراطگرایی هستند بلکه نفی اسلام مدل ایران و کلاً ایده تئوکراسی نیز میباشند. من تردید دارم که افراطگراها در آینده نزدیک بتوانند روی کار بیایند».