مجری - این وضعیت را با وضعیت همام در 1982مقایسه کنید. در قیام همام هم بیش از 10هزار نفر کشته شدند. و گزارشاتی رسید که با غلطک روی اجساد رفتند [و رویشان آسفالت ریختند] . حالا خیلی پایداری و جرأت میخواهد که در خیابانها دوباره ایستادگی کرد. چرا مردم سوریه دوباره این ریسک را بهجان خریدهاند؟
وسام تعریف - در همام نهضت اخوانالمسلمین بودند. البته آن هم جنایت جنگی و نسل کشی توسط نیروهای سوری بود. این قیام سراسری است و مردم درعا اکنون تنها نیستند. پرزیدنت بشار اسد این شانس را دارد که به مردم جوان کشورش گوش بدهد. او نمیتواند روی تظاهرات مسالمتآمیز آتش باز کند. حالا قرن 21 است و نه 1982. ما دیگر در 1982 نیستیم.
مجری - ما شنیدهایم مردم شعار میدهند نه به ایران! نه به حزبالله ! سوریه آنها را نمیخواهد! این اتحادی است که تشکیل شده است. آیا بعد مذهبی هم هست؟
وسام تعریف - نه هیچ بعد مذهبی در این قیام نیست. این موضوع بعد از آن است که یک نفر (مخالف) به تلویزیون عربی گفت که 3000نفر از اعضای حزبالله در سوریه هستند. من کلاً این خبر را تکذیب میکنم. کسی از حزبالله در هیچ تظاهراتی ندیدهام. البته مردم در اینجا همه مسلمان هستند و سنتهای خود را دارند. و برای انتقال شهدای خودشان اللهاکبر میگویند. این قیام برای آزادیست. موضوع، موضوع اصلاحات است. حرف مردم مبارزه با فساد در کشور است. به هیچ عنوان پارامتر مذهبی در این قیام نیست.