در همین حال بحث قیام و انقلاب سوریه به موضوع فعال مطبوعات عربی تبدیل شده است.
الوَفْدْ در این باره نوشت: یکی از انقلابیون سوری گفته است انقلاب، گزینه های زیادی در برابر بشار اسد نگذاشته است،
دینامیزم انقلاب مردم و قطار سریع السیر آن که از شهری به شهر دیگر میرود، و خون شهیدان هم سوخت آن است، دیگر امکانی برای متوقف کردن آن نگذاشته است، ترس مردم از مقابله با نیروهای امنیتی و ارتش ریخته است، مقرهای امنیتی و حزب بعث سوزانده شد، تصاویر بشار اسد پاره شد و مجمسههای پدرش حافظ اسد واژگون گردید، و شعار ”اصلاح ”. به ”سرنگونی ”و ”برو ”تبدیل شد. و این همان سناریویی است که در پایتختهای دیگر خاورمیانه تکرار میشود.
به گزارش خبرگزاری رویتر، 8 فروردین با گسترش اعتراضات دمکراسی طلبانه و قیام مردم سوریه در سراسر این کشور، زیانی که رژیم آخوندی از این بابت خواهد دید وسیعا مورد توجه محافل بین المللی و رسانه های خبری واقع شده است.
دیلی تلگراف چاپ لندن در این باره نوشت: بسیاری دولتهای غربی معتقدند سرنگونی بشاراسد، رژیم ایران را شدیداً تضعیف خواهد کرد زیرا این رژیم از سوریه بهعنوان معبری جهت تأمین سلاح برای حزبالله و حماس استفاده کرده است.
گوردن چانگ یک کارشناس امور بین الملل نیز به سی ان ان گفت: بدون سوریه، رژیم ایران در این مقطع زمانی بسیار ضعیفتر و ضربه پذیرتر میشود. وی افزود: منافع جامعه جهانی در سوریه بسیار فراتر از لیبی میباشد.
گلف نیوز چاپ امارات هم نوشت: یک دولت جدید غیربعثی، با مجموعهیی از قیود و ارتباطات بیشتر سیاسی بر سر کار خواهد آمد که برای رژیم ایران، یک ضربه اساسی بهشمار میآید.