به گزارش خبرگزاری فرانسه 8فروردین، هماکنون شورشیان مخالف معمر قذافی در ۶۰ کیلومتری این شهر در حال نبرد با نیروهای دولتی هستند.
طبق این گزارش، نیروهای وفادار به معمر قذافی در نزدیکی روستای «هراوا» ستون نیروهای مخالفان را بهشدت زیر آتشباری توپخانه قرار دادهاند.
یک خبرنگار فرانسوی حاضر در محل درگیری گفته است که آتشباری توپخانه مانع از پیشروی نیروهای مخالفان به سمت شهر «سرت» شده است. این در حالی است که پیشتر در ۱۰۰ کیلومتری شهر «سرت» نیز توپخانه نیروهای طرفدار معمر قذافی مانع حرکت نیروهای مخالف شده بود، اما آنها بار دیگر به حرکت ادامه دادند.
به گزارش رویترز8فروردین، در نهمین روز از آغاز عملیات هوایی نیروهای ائتلاف بینالمللی برای اعمال قطعنامه شورای امنیت در لیبی نیروهای داوطلب مخالفان توانستهاند نیمی از مسیر خود از شهر بنغازی در شرق به سمت طرابلس پایتخت این کشور را طی کنند و بار دیگر کنترل شهرهای نفتی در شرق را در دست بگیرند.
در همین حال، وزارت خزانهداری آمریکا روز دوشنبه اعلام کرده است: چنانچه مخالفان بخواهند نفت کشور را در بازار های جهانی و با دور زدن تحریمها بفروشند، میبایست مبادلات خود را خارج از شرکتهای نفتی دولتی لیبی انجام دهند.
مخالفان میگویند: با اینکه گاهی وقتها نیروهای وفادار به معمر قذافی به ستونهای نیروهای مخالفان حمله میکنند، اما آنها قادر بودهاند با تصرف مجدد مواضع قبلی خود به پیشروی ادامه دهند.
در همین حال، فرانسه اعلام کرده است که شامگاه یکشنبه هواپیماهای جنگی این کشور یک مقر فرماندهی نیروهای وفادار به معمر قذافی را در شش کیلومتری طرابلس بمباران کردهاند.
افزایش فعالیتهای دیپلوماتیک
فعالیتهای دیپلوماتیک درآستانه نشست بینالمللی روز سهشنبه در لندن با حضور ۳۵ کشور برای مذاکره درباره بحران لیبی افزایش یافته است.
ایتالیا طرحی برای پایان دادن به بحران لیبی ارائه کرده است که شامل سه محور برقراری آتش بس، تبعید معمر قذافی و اغاز گفتوگوها بین رهبران قبایل لیبی است.
از سوی دیگر، روسیه با انتقاد از مداخله نظامی کشورهای غربی در بحران لیبی میگوید این کشورها با نقض مفاد قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد از یک طرف جنگ داخلی در لیبی حمایت کردهاند.
در همین زمینه، فرانسه و بریتانیا در بیانیه مشترکی از هواداران معمر قذافی خواستهاند تا دیر نشده راه خود را از رئیسجمهور لیبی جدا کنند و از رهبران مخالفان نیز خواستهاند به مذاکرات برای آینده لیبی بپیوندند.
نیکلا سارکوزی، رئیسجمهور فرانسه و دیوید کامرون، نخستوزیر بریتانیا، در بیانیه مشترک خود تاکید کردهاند: «قذافی باید فوراً برود».
در همین حال، سازمان ملل متحد روز دوشنبه نسبت به کمبود مواد غذایی، دارو و مواد سوختی در لیبی هشدار داده است.
رادیو فردا 8 فروردین 90