هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا نیز اعلام کرد جامعه بین الملل قصد دارد با افزایش فشار بر قذافی و منزوی کردن حکومت وی، به او تفهیم کند که باید برود.
در این میان گفته میشود پیشنهاد ایتالیا و انگلستان تبعید معمرقذافی است.
در همین حال هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا امروز در لندن با یکی از رهبران شورای ملی لیبی دیدار کرد.
محمد جبریل بعنوان مسئول امور خارجه در شورای ملی لیبی با ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا نیز دیدار کرد.
ویلیام هگ پس از دیدار با جبریل گفت، شورای ملی لیبی یک نهاد سیاسی مشروع است که برای ایجاد کشوری که میخواهد خواسته های مشروع را مردم محقق کند، تلاش می کند.
مسئول امور خارجه در شورای ملی لیبی در سخنان خود متعهد شد پس از سقوط حکومت قذافی، انتخابات آزاد در این کشور برگزار شود.
از سوی دیگر به گزارش خبرگزاری فرانسه معمرقذافی به کشورهای شرکت کننده در کنفرانس لندن پیام داد حملات خود را متوقف کنید و اجازه دهید اتحادیه آفریقا به این مسئله رسیدگی کند، من هرگونه تصمیم آنها را می پذیرم.
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا شامگاه دوشنبه از عملیات نظامی در لیبی دفاع کرد و گفت می توانم بگویم ما پیشروی مرگبار قذافی را متوقف کرده ایم.
باراک اوباما افزود: عملیات نظامی مانع قتل عامی شد که می توانست ثبات کل منطقه را برهم زند. همچنین از بروز بحران پناهندگان که می توانست برای کشورهای همسایه ای چون تونس و مصر نیز مساله ساز شود، جلوگیری کرد.
رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد نادیده گرفتن مسئولیت خود در قبال انسانها آن هم در چنین شرایطی، خیانت به آمریکا بود و من به عنوان رئیس جمهور، حاضر نبودم منتظر بمانم تا تصاویر کشتار و گورهای دستجمعی را ببینم و آنگاه اقدام کنم.
اوباما تصریح کرد تردیدی نیست لیبی بدون معمر قذافی کشور بهتری خواهد بود.
رویتر گزارش داد نیروهای آمریکایی شب گذشته به سه فروند کشتی متعلق به ارتش قذافی حمله کردند تا مانع آنها در حمله به کشتیهای تجاری در سواحل مصراته شوند.
در همین حال به گزارش آسوشیتدپرس، یک فروند هواپیمای نظامی آمریکا از امروز اعلامیه هایی حامل پیام های تبلیغاتی خطاب به نظامیان لیبیایی مبنی بر عدم اطاعت از قذافی و دست کشیدن از جنگ، بر فراز طرابلس، پایتخت لیبی پخش می کند.
نیروهای ارتش آزادی بخش شورای ملی لیبی طی روزهای گذشته موفق شده اند شهرهای رأس لانوف،بریقه و بن جواد را تحت کنترل خود درآورند اما حمله نیروهای قذافی مانع پیشروی آنها در شهر سرت، زادگاه قذافی شد.
در یک تحول دیگر شورای همکاری خلیج فارس تصمیم روز دوشنبه قطر مبنی بر به رسمیت شناختن شورای ملی لیبی را تایید کرد.
عبدالرحمان العطیه، دبیر شورای همکاری خلیج فارس، طی بیانیهای اعلام کرد: این شورای نظر قطر را تأیید کرده و تنها نماینده مشروع لیبی را شورای موقت این کشور تشخیص میدهد.
از سوی دیگر رویتر به نقل از سوزان رایس، سفیر آمریکا در ملل متحد، گزارش داد دولت اوباما احتمال رساندن اسلحه به مخالفان برای مبارزه با نیروهای قذافی را رد نکرده است.
رویتر همچنین از قول یکی از مقامات آمریکا افزود این امکان وجود دارد که ۳۳ میلیارد دلار از اموال مسدودشده لیبی در اختیار اپوزیسیون این کشور قرار گیرد.