عنصر اصلی استراتژی ما روی ظرفیت تولید نفت و گاز ایران متمرکز است، و همانطور که قطعنامه 1929 شورای امنیت سازمان ملل بهرسمیت شناخته، ایران از آن برای تأمین فعالیتهای تکثیر خود و نیز بهعنوان پوشی برای وارد کردن کالاهایی با کارایی دوگانه استفاده میکند.
وزارت خارجه، بلاروس نفت، یک شرکت انرژی دولتی بلاروس را به موجب قانون 1996 تحریمهای ایران، که بهوسیله قانون جامع ایران، پاسخگویی و کاهش سرمایه گذاری در ایران، cisada 2010، اصلاح شده است، و بهخاطر نقش آن در بخش نفت ایران تحریم میکند. وزارت خارجه، در یک بازنگری جامع، تأیید نمود که بلاروس نفت در سال 2007 برای توسعه میدان نفت جفیر (jofeir) در ایران، با شرکت تجاری نفت ایران وارد یک قرارداد 500 میلیون دلاری شده است…
آقای تونر: در این باره یک بیانیه صادر خواهد شد…
آقای تونر: شرکت تجاری نفت ایران در سال 2007 برای توسعه میدان نفت جفیر در ایران تشکیل شد. این اقدام علیه بلاروس نفت، مورد دیگری از اعمال تحریمهای آمریکا بر ایران است. وزارتخارجه در سپتامبر 2010 تحریمهایی را بر شرکت تجاری نفت ایران اعلام کرد و وزارتخارجه برای متقاعد کردن 5 شرکت انرژی چندملیتی جهت متعهد شدن به پایان دادن به سرمایهگذاریهایشان در ایران و ارائه تضمینهایی برای عدم اتخاذ فعالیتهای جدید انرژی در ایران، ”قانون ویژه“ را در قانون جامع ایران، پاسخگویی و کاهش سرمایهگذاری در ایران اعمال کرده است. این شرکتها توتال فرانسه، استاتاویل نروژ، انی ایتالیا، رویال داچ شل هلند و اینپکس ژاپن بودند…
سؤال: آیا داراییهایی که ممکن است در آمریکا داشته باشند را مسدود میکند.
آقای تونر : دقیقاً . آنها توانایی دسترسی شرکت به بازار آمریکا را محدود میکنند. حتی اگر آنها در حال حاضر هیچ فعالیت تجاری در آمریکا نداشته باشند، گزینههای آنها برای عملیات در آمریکا در آینده را محدود میکند و هر شرکت دیگری را از کار در بخش انرژی ایران منصرف مینماید، زیرا آنها اکنون با یک گزینه بین تجارت در آنجا یا تجارت در آمریکا مواجه هستند…